Ezzel A Trükkel Könnyen És Gyorsan Tökéletesen Hullámos Hajad Lesz:

A gyönyörű, hullámos hajunkba mindig is sok időt és fáradtságot kellett beleölnünk. A különféle segédeszközök sem tudták ezt a problémát ténylegesen orvosolni és sokszor igencsak kényelmetlenné tették az életünket. A gyakorlat persze segített, de az alapvető erőfeszítést sosem lehet kikerülni… Avagy még is?

 
Hosszas utánajárás után sikerült felfedeznünk egy trükköt, aminek számos előnye van:

– Nem kellenek drága vagy furcsa háztartási eszközök
– Pillanatok alatt kész
– Az életünket sem keseríti meg

Hogyan is lesz hullámos hajunk? Megmutatjuk lépésről lépésre:

1. Lépés: Vegyünk fel egy spagetti pántos topot.

2. Lépés: Nedvesítsük be a hajunkat egészen fülünkig.

3. Lépés: Válasszuk ketté a hajunkat és körkörösen csavarjuk rá a felsőnk 2 pántjára, ezután a hajvégeket duplán tekerjük rá a végére.

4. Lépés: Rögzítsük hajunkat hajcsatokkal

5. Lépés: 1-2 Óra várakozás után kész is van!

Tipp: A szokásos napi készülődés közben is meg tudjuk csinálni anélkül, hogy foglalkoznunk kéne vele.

 

Hogyan ápold a hullámos hajat:

Bár könnyen kezelhetőnek tűnik, a hullámos haj olykor rengeteg macerát igényel. A fürtök könnyen töredeznek, tökéletes ápolás nélkül pedig sprőddé válnak. Az is fontos, hogy száradnak meg.

A hullámos haj ápolásának és szárításának megvan a maga technikája, hiszen a loknik olykor különleges törődést igényelnek, hogy selymesek, fényesek és rugalmasak maradjanak. A természetes göndörséggel megáldott hajkoronánál egyfolytában kétesélyes, hogy épp melyik formáját hozza: elég egy negatív döntés, és rögtön oroszlánsörénnyé változik, vagy a gondoskodást meghálálva, egészségesen ragyog, fürtjei pedig lágyan kacskaringóznak.

A hajszárítás és formázás metódusa is kicsit más, mint az egyenes haj esetében. Vétek például, szárazon átkefélni a hullámos tincseket, ugyanis ebben a helyzetben sérülnek, töredeznek, és pókhálós szerkezetű lesz tőle az egész frizura.

A hajszárító meleg levegője sem kedvez a fürtöknek, mert a hő hatására széteshetnek, és szálkássá, töredezetté válhatnak. A hullámos haj akkor hozza a legjobb formáját, ha szabad levegőn szárad, erre viszont nincs egyfolytában lehetőség, még nyáron sem. Bár nem kevéssé időigényes, az alábbi törölközős módszer is egészségesen ragyogó, kövér, rugalmas loknikat eredményez.

Ha sokáig hajgumi fogja össze a tincseket, a hullámok elnyúlnak, összeállnak, ezzel a módszerrel viszont fel elképzelhető frissíteni a frizurát. A lényege, hogy a fürtöket egy kevés vízzel kell átitatni, ezután dörzsölés nélkül használva a törölközőt, apránként ki kell nyomkodni belőlük a vizet.

Javasolt előre hajtott fejjel végezni a műveletet, a tövük felé összenyomva a tincseket, és ezt addig jó ismételgetni, amíg a haj félnedves nem lesz. Azután már elég csupán tenyérrel összenyomni a loknikat, melyek így jóval jobban összeugranak, illetve dúsabb, és rugalmasabb tartást kapnak.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!