Ezzel A Diétával Úgy Olvad Majd A Zsír, Mint Jég A Napon!

Fogyni csupán akkor tudunk, ha a bevitt kalória mennyisége kevesebb, mint amennyit a szervezetünk elhasznál. Mert az ehhez szükséges energiát jó esetben a szervezetünkben tárolt zsírból tudjuk pótolni. Ezáltal pedig csökken a súlyunk. Ám nyilván azért került fel a felesleg, mert az addigi étkezési szokásainkkal több kalóriát vittünk be a szervezetünkbe, mint amennyit felhasználtunk. Vagyis ha a fogyás után erre visszaállunk, akkor értelemszerűen visszahízunk. Ilyen szempontból a szervezet egy igen egyszerű szerkezet, többnyire az akarattal, elszántsággal, esetleg a tudással van a probléma.

A diéta és a fogyókúra két egészen elkülönülő fogalom, még akkor is, ha a hétköznapokban megfeleltetjük egymásnak ezt a két kifejezést. Azonban ez nem jelenti azt, hogy ne emlegethetnénk egy kalap alatt a diétát a fogyókúrával. Egyszerűen máson van a hangsúly a két kifejezést használva.

A diéta szinte minden esetben valamilyen életmódbeli változással jár és egy újfajta, az egészséget szolgáló táplálkozást jelent és nem feltétlenül a fogyása célja, elképzelhető, hogy inkább egy betegség kordában tartása miatt kezd bele az ember, vagy, mert egy betegség miatt egyszerűen nincs más választása.

A fogyók azonban minden esetben a súlyfelesleg leadását tűzik ki célul és a legtöbb esetben ez egy időszakos periódust jelent csak az ember életében.

Ez a diéta attól olyan kiemelkedő, hogy egészséges és mégis olvadnak le a kilók, ha belevágsz. Nincs szükség étrend kiegészítőre, fogyitablettára és mégis eltűnik a fölösleges zsír. Fontos, hogy ne hagyj ki egyetlen főétkezést sem, egyfolytában legyen meg a napi háromszori étkezés. A diéta mindössze 1 hét, és minden bizonyos nap meghatározott élelmiszereket ehetsz. Ha követed a tervet, egy hét alatt 5-8 kilónyi zsírtól szabadulhatsz meg.

 
zsiregetes_mesterfokon

Ezzel a diétával tudod eltüntetni a fölösleges zsírt:

1. nap

Ez a diéta legfontosabb napja. Ezen a napon csupán és kizárólag gyümölcsöt ehetsz, kivéve banánt, azt tilos. Még zöldséget sem szabad fogyasztanod, sem nyersen, se párolva. A nap folyamán igyál 8-12 pohár vizet. Ha nagyon éhes vagy, egyél még több gyümölcsöt, igyál még egy pohár vizet.

2. nap

Ezen a napon zöldséget már ehetsz, annyit, amennyi beléd fér. Lehet nyersen, főzve, gőzölve, párolva, ahogy tetszik. A burgonya sem tiltott, de csakis főtt formában szabad és reggel – így a szénhidrátot a nap folyamán tuti, hogy elhasználod és így zsír sem termelődik majd. Kifejezetten ajánlott a bab, a répa, a brokkoli, az uborka, a salátafélék, a káposzta. Továbbra is legalább 8-12 pohár vizet kell meginnod a nap folyamán.

3. nap

Gyümölcsöt és zöldséget is fogyaszthatsz. Banánt azonban továbbra sem szabad enni, és ma a burgonya sem megengedett még reggelire sem. Reggelire egyél gyümölcsöt, ebédre zöldséget, vacsorára újra gyümölcsöt. Ha este éhes vagy, gyümölcsöt és zöldséget is ehetsz. A napi 8-12 pohár víz most is legyen meg.

4. nap

A mai nap a banáné és a tejé. A nap folyamán 8-10 banánt ehetsz meg, és 3 pohár tejet ihatsz. Az ideális elosztás a következő: reggelire egyél egy banánt és igyál egy pohár tejet. Tízóraira egyél banánt, akár kettőt is, ezután ebédre megint egyél két banánt és igyál egy pohár tejet – ugyanez lehet a vacsorád is. A nap folyamán, ha megéhezel, egyél banánt, de figyelj rá, hogy 10 banánnál ne egyél többet ezen a napon.

5. nap

Igazi ünnepnap ez, hiszen ma ebédre már ehetsz “rendes” ételt: egy tányér rizst. A nap folyamán 6-7 paradicsomot fogyaszthatsz. Viszont ma már 12-15 pohár vizet kell meginnod, mert félő, hogy a szervezeted túl rengeteg húgysavat termel.

6. nap

A mai ebéded újra egy tányér rizs, a nap többi részében csupán zöldséget ehetsz. Újra 8-12 pohár vizet ihatsz. Mostanra már úgy kell érezned, hogy még soha nem voltál ilyen vékony. A rengeteg zöldségnek és gyümölcsnek köszönhetően pedig az emésztésed is javult, a szervezeted megtisztult.

7. nap

Ez a diéta utolsó napja. A mai nap is egy tányér rizs az ebéd, de ehetsz hozzá tetszőlegesen bármilyen zöldséget, gyümölcsöt. Mostanra a súlyod jelentősen csökkent.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!