Ez Történik A Testeddel, Ha Nem Eszel Többé Kenyeret:

Ha azt tervezzük, hogy elkezdünk egészségesen étkezni, a kenyér gyakran az egyik első élelmiszer, amit ki akarunk zárni az étrendünkből. De ha szénhidrátokról van szó, a gabonafélék minden, csak nem egyformák, és míg a fehér kenyér elhagyása segíthet néhány kiló leadásában, a teljes kiőrlésű kenyér elhagyása valójában megfosztja a szervezetet a nagyon szükséges tápanyagoktól.

Ez fog történni a testeddel, ha úgy döntesz, hogy egyszer elhagyod a kenyeret.


1. Görcsölhet a lábad.

A fogyni vágyók szívesen kísérleteznek azzal, hogy milyen alacsonyra csökkenthetik a szénhidrátbevitelüket, de a kenyér teljes elhagyása valójában kellemetlen mellékhatásokkal járhat. Ha keto diétát tervezel, ami azt jelenti, hogy szinte teljesen elhagyod a kenyeret és más szénhidrátokat, akkor jó eséllyel lábgörcsöket tapasztalhatsz. Ezek a fájdalmas összehúzódások jellemzően éjszaka jelentkeznek, és másodpercektől percekig tarthatnak. A kenyér magas elektrolit-tartalmú, és ha a szervezeted nem jut elég ilyen alapvető tápanyaghoz, az izomgörcsökhöz vezethet.

2. Fáradtság.

Bár a fehér kenyér nem a legegészségesebb módja annak, hogy elegendő szénhidráthoz jusson, a teljes kiőrlésű és csíráztatott gabonából készült kenyér mértékkel történő fogyasztása több energiát ad a szervezetének. Mivel rostban, vasban és magnéziumban gazdag, ezek az ételek segítenek, hogy jóllakottnak és energikusnak érezd magad, és még ahhoz is elegendő energiát adnak, hogy egy fárasztó munkanap után elmenj az edzőterembe.

3. Cukor utáni sóvárgás.

Mivel a kenyérből energiát lehet nyerni, a teljes elhagyása azt jelenti, hogy máshol kell más energiaforrást találnod. Amikor fáradtnak és kimerültnek érezzük magunkat, természetesen olyan ételek után nyúlunk, amelyek gyors energialöketet adhatnak, mint például az édességek és a cukros italok. Míg a mértékletes kenyérfogyasztás nem fog pluszkilókat felszedni, a sütik és csokoládék fogyasztása, amikor kimerültnek érzi magát, határozottan megteheti.

4. Emésztési gondok.

Ha lemondasz a hagyományos fehér kenyérről, ez nem jelenthet számodra különösebb problémát, de a teljes kiőrlésű vagy rozsos kenyér elhagyása valóban okozhatja, hogy több időt kell a mosdóba járással töltened. A teljes kiőrlésű kenyér magas rosttartalmú, ami segíti az emésztést, és a székrekedés enyhítésére bizonyítottan jobban hat, mint a hashajtók.

5. Hangulatingadozás

Ha valaha is úgy érezted, hogy semmi sem tudja gyorsabban feldobni a hangulatodat, mint egy szelet pizza, erre valójában van tudományos magyarázat. A szénhidrátok fogyasztása egy szerotonin nevű vegyi anyagot szabadít fel, amely miatt jól érzed magad, és még az étvágyadat is elnyomhatja. Ez azt jelenti, hogy az egészséges szénhidrátok időnkénti fogyasztása valóban feldobhatja a hangulatodat és megszelídítheti az éhségérzetedet.

6. A szívbetegségek kockázata megnőhet.

Az, hogy milyen típusú gabonaféléket választasz ki az étrendedből, megváltoztathatja a szíved egészségének megőrzését. Míg a finomított szénhidrátok növelhetik a szívbetegségek kockázatát, a teljes kiőrlésű gabonafélék fogyasztása bizonyítottan csökkenti a koleszterinszintet, és számos, a szívet érintő betegséget kordában tart.

Ez Történik A Testeddel, Ha Nem Eszel Többé Kenyeret

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!