Ez Történik A Testeddel, Ha Koffeinmentes Kávéra Váltasz:

Ha úgy érzed, hogy a kávézást már abba kéne hagynod és egészségesebb életet élned, akkor tökéletes megoldásnak tűnhet, ha koffeinmentes kávéra váltasz. Annak ellenére, hogy a koffeinmentes kávé sokkal kevesebb koffeint tartalmaz, mint a hagyományos kávé, nem feltétlenül egészségesebb alternatíva. Kiderült, hogy a koffeinmentes kávénak rengeteg olyan potenciálisan veszélyes mellékhatása van, amire valószínűleg nem is gondoltál.

 

Végeztünk egy kis kutatást, hogy kiderítsük, milyen mellékhatások járnak együtt egy csésze koffeinmentes kávéval.

 

1. Lehet, hogy káros vegyi anyagoknak teszed ki magad.

 

A kávébabok természetes módon tartalmaznak koffeint, és ennek eltávolításához gyakran olyan vegyi anyagokat kell használni, amelyek eléggé károsak az egészségre. A kávébabból való koffein eltávolításához sok vállalat metilén-kloridot használ, egy durva vegyi anyagot, amely a festékeltávolítókban található. A metilén-klorid a szervezetedbe jutva károsíthatja a szívedet és a májadat, sőt, még a reproduktív egészségedet is befolyásolhatja.

 

2. Megemelheti a koleszterinszintedet.

 

Ha azon gondolkodsz, hogy a koleszterinszinted kordában tartása érdekében koffeinmentes kávéra váltasz, akkor érdemes alaposan megvizsgálnod a benne használt babfajtát. Kutatások kimutatták, hogy a koffeinmentes kávé fogyasztása jelentősen megemelheti a rossz koleszterinszintedet, és ennek oka a babfajták kiválasztásában keresendő. A legtöbb koffeinmentes kávé robusta babból készül, amelynek magasabb a zsírtartalma, és emiatt megemelheti a koleszterinszintedet. Ha elhatároztad, hogy a hagyományos kávé helyett koffeinmentes kávét iszol, akkor keressél olyan márkákat, amelyek Arabica babot használnak.

 

3. Nem jutsz hozzá a hagyományos kávé összes egészségügyi előnyéhez.

 

Bár a túl sok kávéfogyasztás számos egészségügyi kockázatot rejt magában, a mértékkel történő fogyasztása valójában néhány előnnyel jár, többek között fiatalabbnak tűnő és pattanásmentes bőrrel. A koffeinmentes kávé ezzel szemben egy erősen feldolgozott ital, amely a koffeinmentesítés során elveszíti természetes bioaktív összetevőinek nagy részét. Ezek egyike a klorogénsav, amely erősítheti az immunrendszert és még a bőr öregedését is lassíthatja.

 

4. Könnyebb túl sokat inni belőle.

 

Sok terhes nő azért választja a koffeinmentes kávét a normál kávé helyett, hogy csökkentse a koffeinbevitelt, de csak azért, mert a koffeinmentes kávé nagyon kevés koffeint tartalmaz, nem feltétlenül jelenti azt, hogy biztonságosan lehet belőle sokat inni. Orvosszakértők szerint a terhes nők számára napi egy csésze főzött kávé teljesen biztonságos, de ha a koffeinmentes kávé mellett dönt, ügyeljen arra, hogy ne igyon belőle túl sokat.

 

Könnyű elfelejteni, hogy a koffeinmentes kávé még mindig tartalmaz némi kávét, és bár a májad képes lehet lebontani, a babád szervezete valószínűleg nem lesz képes ugyanerre. Bár a koffeinmentes kávé sokkal kevesebb koffeint tartalmaz, mint a hagyományos kávé, a terhes nőknek még mindig ajánlott, hogy naponta legfeljebb egy csészével igyanak belőle.

 

5. Ízületi gyulladást válthat ki.

 

Az egyéb lehetséges egészségügyi kockázatok mellett a koffeinmentes kávéra való áttérés károsíthatja a csontokat. Kutatások kimutatták, hogy azoknál az embereknél, akik rendszeresen napi 4 vagy több csésze koffeinmentes kávét isznak, nagyobb a reumás ízületi gyulladás kockázata, mint azoknál, akik soha nem fogyasztottak koffeinmentes kávét.

Ez Történik A Testeddel, Ha Koffeinmentes Kávéra Váltasz

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!