Ez Az Egyszerű És Irányíthatatlan Szokás Többet Elárul Rólunk, Mint Gondolnánk…

A nevetés az egyik módja annak, hogy megtudjuk, hogy valaki boldog vagy szórakozott. A legújabb tudományos felfedezések azt is bebizonyították, hogy a nevetés segíthet abban, hogy többet tudjunk meg másokról és önmagunkról. Ezt pszichológusok és kutatók bizonyították, akik már jó ideje tanulmányozzák a nevetést.

Különböző kutatások kimutatták, hogy a nevetésből többet lehet megfejteni, mint azt, hogy mennyire boldog egy személy.

 

Mi közelebbről megvizsgáltuk, hogyan ismerhetünk meg másokat a nevetésen keresztül.

1. A spontán és önkéntes nevetés felismerése

 

A nevetésnek 2 típusa van. Az első a spontán nevetés, és jellemző rá, hogy kontrollálhatatlanul reagálunk valamire, ami megnevettet minket – például egy fergeteges viccre. Olyan jellegzetes hangot produkál, amelyet nehéz meghamisítani.

Másrészt az önkéntes nevetés szándékos hanggal jön létre, és az a fajta nevetés, amelyet akkor hozunk létre, amikor udvariasan akarunk reagálni egy béna viccre.

Tanulmányok kimutatták, hogy az önkéntes nevetés segíthet jobban azonosítani a nevető személyt, mivel szándékosan és ellenőrzött módon jön létre.

 

2. Hajlamosabbak vagyunk nevetni, ha ismerjük a viccet mondó személyt.

 

Van egy konkrét barátod vagy kedvenc komikusod, aki mindig megnevettet? A tudomány szerint a nevetés valakinek vagy valakivel leginkább az ismeretség miatt történik. Gyakran viccesebbnek találjuk a vicceket, ha valaki olyan mondja őket, akit ismerünk, például egy barátunk vagy egy híres komikus.

 

3. Akkor nevetünk a legtöbbet, amikor a barátainkkal vagyunk.

 

Robert Provine, a Marylandi Egyetem pszichológusa szerint 30-szor nagyobb valószínűséggel nevetünk valamin, ha más emberekkel beszélgetünk. A tanulmány azt is megállapította, hogy nem a viccek nevettetnek meg minket, hanem az, ahogyan reagálunk másokra, hogy megmutassuk nekik, hogy kedveljük és megértjük őket.

 

4. A kapcsolataink tovább tartanak, ha együtt nevetünk.

 

A Berkeley Egyetem pszichológusa, Bob Levenson kutatása során arra kérte a párokat, hogy beszéljenek egy kényes témáról, például arról, hogy mi bosszantja őket a partnerükben. A vizsgálat kimutatta, hogy amikor a párok nevetést és mosolyt használtak a beszélgetésükben, azonnal jobban érezték magukat, miután megbeszélték a kényes témát. Arról is beszámoltak, hogy elégedettebbek voltak a kapcsolatukkal, és tovább maradtak együtt.

Ez Az Egyszerű És Irányíthatatlan Szokás Többet Elárul Rólunk, Mint Gondolnánk

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!