Ez Az 5 Tényező Áll A Válások 90%-ának Hátterében:

Nagyon nehéz családot alapítani. Konfliktusokkal, válságokkal, kétségekkel kell szembenézni, és ez rendben van. Ha helyesen reagálsz, végül megérted, hogy ez nem tragédia, hanem egy új szint a kapcsolatotokban.

Azt szeretnénk, ha a boldog családok száma növekedne.

 

 

Ezért mutatjuk meg a legveszélyesebb tényezőket, amelyek tönkretehetnek egy házasságot:


1. Elhamarkodott döntések a házassággal kapcsolatban

A Utah-i Egyetemen dolgozó tudósok azt állítják, hogy azok a nők, akiknek 3-nál kevesebb partnerük volt a házasság előtt, sokkal gyakrabban válnak el, mint a tapasztalt, hasonló korú nők. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a fiatal lányok néha csak azért házasodnak, mert azt hiszik, hogy őrülten szerelmesek. De ez az érzés általában gyorsan véget ér.

Mi a teendő? A házasság nehéz, hosszan tartó és nem mindig kellemes munka. Ha úgy döntesz, hogy megházasodsz, akkor ezt teljes mértékben tudatosítanod kell: “Vállalom a felelősséget a kapcsolatunkért, és mindenképpen kész vagyok dolgozni rajta”.

2. Rutinszerű házimunka

A modern pszichológia szerint a szigorú szabályok a háztartásban is válási okok lehetnek. Az ilyen szabályok azt a benyomást keltik, hogy a házimunka egy másodállás, nem pedig egy meghitt otthon.

Mi a teendő? Legyen kreatív! A közös viccek és hagyományok a rutinfeladatokat izgalmas játékokká változtatják. Vegye lazán a dolgot! Kényeztesse magát azzal, hogy rendel egy pizzát vagy elmegy egy kellemes kávézóba, ahelyett, hogy utolsó erejével főzne vacsorát. Tegye félre a szobatakarítást későbbre. Vagy csak indítson versenyt, hogy “ki szedi le gyorsabban a port”, szép nyereményekkel.

3. A barátaid válnak

A válófélben lévő emberekkel való szoros kapcsolat szintén rossz hatással lehet a házasságodra, ha vannak félreértések. Elkezdhetsz párhuzamot vonni azokkal, akik éppen szakítottak. És fennáll a veszélye, hogy sok közös vonást találsz, és úgy döntesz, hogy a házasságodnak vége.

Mi a teendő? Meg kell értened, hogy ha nem találkozol többet ezzel a “veszélyes” párral, akkor valójában nem fogod megoldani a párkapcsolati problémáidat. Valóban szoros kapcsolatot kellene tartanod mindig, nem csak egy barátod válása előtt vagy után. Nyissátok meg egymás előtt a szíveteket, és legyetek őszinték. Ha jó a hangulat a kapcsolatotokban, külső tényezők nem tudják tönkretenni.

4. Túlterheltség a munkában

A karrier akkor tökéletes, ha nem befolyásolja a magánéletedet. A magasan képzett szakemberként kialakított képed kevésbé lesz fontos, ha hirtelen a családod elvesztésének veszélyével kell szembenézned. Természetesen nem szabad elhanyagolnod a munkahelyi kötelességeidet, de az otthoni feladataidat sem szabad elhanyagolnod.

Mi a teendő? Állítsa fel a prioritásait. Válassza szét a munkáját és a családját, és ne tegye túlzóvá egyik dolog fontosságát a másikkal szemben. Legyen készen arra, hogy nemet mondjon a főnökének, ha azt szeretné, hogy péntek este sokáig maradjon. Légy kész elmagyarázni a kedvesednek, hogy a mai megbeszélés nagyon fontos, és nincs esély arra, hogy elhalaszd.

5. Rejtsd el a hűtlenségedet

A házastársi hűtlenség az egyik legnehezebb probléma, amellyel egy család szembesülhet. Ha már elkövettél egy ilyen hibát, késznek kell lenned arra, hogy vállald a felelősséget.

Mi a teendő? Meg kell értened, hogy még rosszabb a titkolózás, mint az igazságot elmondani. Senki sem lehet biztos abban, hogy a házastársad megbocsát neked, és a család nem megy tönkre. De egy ilyen titok kétségtelenül belülről fogja tönkretenni a kapcsolatotokat. Tehát azt mondhatjuk, hogy az őszinteség esélyt ad a család megmentésére, míg a hazugság elveszi az utolsó lehetőséget.

Ez Az 5 Tényező Áll A Válások 90%-ának Hátterében

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!