Ez A Nő Még Nincs 30 Éves, Mégis Így Néz Ki. Állítása Szerint Az Egyik Sminkelési Szokása Tette Ezt Vele!

Ez a nő éveken át gyakran elkövette ezt a baklövést és komolyan megfizette az árát. Munkájából adódóan gyakran a hajnali órákban ért haza hullafáradtan és egyszerűen ledőlt az ágyba, ahogy hazaért. A fontos hiba amit elkövetett: szinte sosem mosta le a sminkjét alvás előtt!

 

Miért történt ez?

Az orvosok elmondták, hogy a le nem mosott smink:

– Lebontja a természetes kollagént
– Eltömíti a pórusokat
– Szárazzá és repedezetté teszi a bőrt
– A festék eltömíti a pillák hagymáit, ami akár maradandó károsuláshoz is vezethet

A bőrgyógyászok szerint ennél kis rosszabb dolgot tehetünk a bőrünkkel hosszú távon, mivel ezekkel gyakorlatilag mesterségesen beindítjuk a ráncosodást és fokozott sebességgel használjuk el bőrünket.

 

A smink helyes eltávolítási módja:

– Nagyon fontos a fokozott alaposság
– Az arclemosó kendővel az egész arcról letisztítjuk a sminket
– Vízálló szemfestékek és szempillaspirálok lemosásához egy speciális vízálló sminklemosót kell használni
– Ügyelni kell arra, hogy nem szabad csupán lemorzsolni a sminket, hanem teljes el kell távolítani azt

A sminkelés egyéb veszélyei:

Az Amerikai Mikropigmentációs Akadémia (AAM) szerint a ősi tetováláshoz hasonlóan a tartós sminknél is beinjektálják a festéket a bőr mélyebb rétegébe, a dermisbe. A kívülről látható bőrréteg az epidermis, amely rendszeresen hámlik és megújul. A tartós sminkelést (kozmetikai tetkó vagy mikropigmentáció) főképp kozmetikai vagy tetováló szalonokban végzik. Az AAM szerint sokféle okból vállalkoznak az emberek kozmetikai tetoválásra, többek között időmegtakarításból, vagy ha nehezükre esik a sminkelés, vagy ha vékonyítani akarják szemöldöküket vagy vastagítani szempilláikat.

A vizsgálatokat akkor kezdték meg, amikor az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyezési Hivatal (FDA) felfigyelt a bejelentett mellékhatások hirtelen emelkedésére. 1988 és 2003 között csak 5 ilyen eset történt, de 2003-ban már több mint 150 ember jelentett be problémát. A tudósok 92 embert kérdeztek ki, akiknél mellékhatások jelentkeztek. A leggyakrabban említett mellékhatás az érzékenység, a duzzanat, a viszketés és a dudorok megjelenése volt. “A szervezet idegen anyagként tekint a bevitt pigmentekre és reagál ellenük, krónikus gyulladásos reakciót okozva” – mondta Dr. Ellen Marmur, a Sinai-hegy Klinika (New York) sebész-bőrgyógyásza. “Az érintett terület feldagad, dudorok bukkannak fel rajta és kivörösödik. Úgy néz ki, mint egy csúf heg. Nem valami vonzó. “

Marmur szerint előre elképzelhető tudni, kinél fog ilyen reakció jelentkezni, ugyanakkor a kikérdezettek 74 százalékánál már előfordult korábban allergia. Az allergiásoknál ráadásul átlagosan kétszer annyi időbe telt a gyógyulás. A nők 68 százaléka még a kikérdezés idején is tapasztalta a mellékhatásokat, melyek időtartama 5, 5 hónaptól akár három évig is eltarthatott. Sokan alábecsülik az ilyen beavatkozások kockázatát. “Az embereknek tudniuk kéne, hogy a tetkó megszűntetése sűrűn jóval drágább, ráadásul nem minden fajta tetkó távolítható el” – mondta.

Egy másik veszélyt a fertőzések jelentenek, mint pl. a hepatitis. Nem elképzelhető tudni, a felhasznált tű biztonságos-e, és ha nincs sterilizálva, baktériumok és vírusok juthatnak be a bőr alá. Még a bőr felszínén normálisan előforduló baktériumok is problémát jelenthetnek, ha a bőr nincs rendesen megtisztítva. Sminktetoválás előtt javasolt megkérdezni, mit tartalmaz az alkalmazandó tinta, A bőrgyógyász azt is meg tudja mondani, mely fajta tinták távolíthatóak el utólag. Bizonyos piros tinták, melyeket ajakrúzs tetoválásra használnak, feketévé válhatnak lézeres eltávolításuk során.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!