Ez A Legnagyobb Hiba Amit Óvatlanul Elkövethetsz Sminkelésnél. Örökre Tönkre Teheted Az Arcod!

Pár éve, egy Nagy-Britanniában készült felmérésből kiderült, hogy a nők 70 százaléka használ lejárt szemfestéket, mi több, akadnak olyanok is, akik 10 éve ugyanazt a tubus szempillaspirált hazsnálják. A nők ötöde pedig nincs is tisztában azzal, hogy sminktermékeknek is van szavatossági idejük. Pedig igenis van, még akkor is, ha nincs úgy feltüntetve rajtuk, mint az élelmiszereken. A lejárt szavatosságú smincuccok használata pedig veszélyes elképzelhető, hiszen gyulladásokat, bőrproblémákat, akár komolyabb fertőzéseket is okozhat.

Ha azt veszed észre, hogy egy sminktermék állaga vagy szaga megváltozott, tuti lehetsz benne, hogy megromlott, ideje kidobni. Viszont előfordulhat az is, hogy valójában semmi sem mutatja, hogy a kence már lejárt.
 
smink_hibak_arc_tonkretesz

Jó páran gondolták már úgy, hogy mégis mi baj történhet, ha még egyszer használják azt az alapozót ami már úgy a szívükhöz nőtt.. Nos, elég nagy bajt keverhetsz magadnak a semmiből! Szépségtermékeknél sajnos nem egyszerű eldönteni, hogy meddig használható még és mikor kell mennie a kukába.

A rúzstól az alapozóig mindenre igaz, hogy idővel az állaguk más lesz és ez lehet a jel arra, hogy ideje eldobni őket:

– Kiszáradnak
– Darabossá válnak
– Nehéz felvinni őket

Ha ezen termékek anyaga átalakul akkor ezeket a súlyos hatásokat hordozhatják magukban:

– Gyulladás alakul ki a bőrön
– Pattanások
– Kiütések
– Hólyagosodás

És ez még sajnos nem minden!

A lejárt szavatosságó sminkben sajnos a különböző baktériumok és tanyát vernek, amelyek még megsokszorozzák a fenti tüneteket és újakat teremtenek mellé. Képzeld el, hogy a szemceruzát használva a baktériumokat direkt módon a szemedhez viszed. Nos az eredmény, ha szerencsés vagy akkor egy sima fertözés, ha nem akkor akár kötőhártyagyulladást is kaphatsz!

Ezeket a szabályokat kell tudnod a lejárati idöről:

– Szempillaspirált -> 3 Havonta
– Szemceruzát és a szemhéjfestéket -> 6-12 hónapon belül
– A rúzsokat -> másfél évente
– Az alapozók, púderek, egyéb arcsminkeknél -> Évente

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!