Ez A 4000 Éves Bőrápolási Módszer Még Akkor Simává Teszi A Bőrödet, Ha Semmi Más Nem Segített:

Fogkrém, méz, retinol és még sorolhatnánk estig. Te is túl vagy már ezeken, de mégis megkeserítik az életedet a fel-felbukkanó – vagy el sem tűnő – pattanások?

Itt A 4000 Éves Megoldás Pattanásokra:

Kiváló hírünk van! Van ugyanis egy olyan természetes, sokrétű összetevő, amelyet javasolt beépíteni a szépségrutinba. A csodafegyver pedig a pórsáfrányolaj!

Közel 4000 éve alkalmazzák több területen is: hidegen sajtolt olajként étkezési célokra, textíliák színezőanyagként, és persze a bőrápolásban.

Antioxidáns hatású: ez a pórsáfrányolajban természetesen megtalálható E-vitaminból és flavonoidokból adódik. Sőt, egy tavalyi tanulmány szerint a pórsáfránymagolaj segít gátolni az UVB-sugarak káros hatásait, ráadásul minimalizálja a kollagént lebontó enzim hatásait. Így nemcsak a napfénytől véd, de lassítja is a bőr öregedését.

Természetes gombaellenes és antimikrobiális szer, hihetetlenül alkalmas a bőrsérülések kezelésében.

 

Alkalmazás:

A legfontosabb, hogy abszolút természetes formájú pórsáfrányolajat próbálj beszerezni, adalékoktól mentesen, lehetőleg bio minősítésűt. Ideális esetben a pórsáfrányolajat sötét, nem áttetsző üvegben kell tárolni, hogy megakadályozd a fény okozta lebomlást. Tegyél néhány cseppet belőle a problémás bőrfelületre, kihagyva a szem környékét, és masszírozd bele figyelmesen a bőrbe. Ne feledd, hidegen sajtolt olajról van szó, így bátran használd például a salátáidra is!

A pórsáfrányolajról:

A pórsáfrányolajról valószínűleg kevesen hallottak, pedig nagyszerű, és sokrétü háziszer. Rengeteg benne a linolénsav, ami hihetetlenül jót tesz a bőrnek, és számos problémára nyújthat természetes megoldást.

Napfény hatására a bőrben nagyobb mennyiségben kezd termelődni a melanin nevű pigment, ami védi a bőrt a napfény káros hatásaitól, illetve sötétebbé teszi a bőr színét – ezért is barnulunk le, ha napozunk. Kutatások szerint a pórsáfrányolajnak linolénsav tartalma miatt bőrvilágosító hatása van, mivel csökkenti a melanintermelődést, segíti a bőr felső rétegének leválását. A benne található E-vitamin pedig védi a bőrt a napfény káros hatásaitól, és az oxidatív stressztől is. A linolsav hatékonyan vethető be melazma kezelésére is, így a pórsáfrányolajtól a bőr világosabb, egységesebb lesz.

Kutatások szerint a pórsáfrányolaj külsőleg és belsőleg használva is felgyorsíthatja a sebek gyógyulását, és a bőr regenerálódását is. Emellett gyulladáscsökkentő hatása is van, továbbá erősíti a bőr védekezőképességét, és akadályozza, hogy allergének, irritáló anyagok kerüljenek a bőrön át a szervezetbe.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!