Ez A 4 Legjobb Alvási Pozíció A Tudomány Szerint:

Még ha minden este más-más időpontban is fekszel le, jó eséllyel mindig a kedvenc alvóhelyzetedhez ragaszkodsz, amikor lefekszel. Bár a kedvenc alvási pozíciód határozottan nyugtató hatással lehet rád, azonban más egészségügyi problémákat is okozhat, a horkolástól kezdve a test különböző részeinek fájdalmáig.

 

Kiderítettük, mely alvási pozíciók jelenthetik a legtöbb előnyt az egészséged számára, és melyek azok, amelyeket jobb elkerülni.

 

1. A háton alvás

 

Bár a háton alvás segíthet abban, hogy a bőröd hosszabb ideig ránctalan maradjon, nem ez a legjobb pozíció, ha derékfájásban szenvedsz, mert ronthat a meglévő állapotodon. Ha pedig a partnere folyamatosan horkolásra panaszkodik, azon egészen biztos, hogy nem fog segíteni ez a pozíció.

 

Ha azonban valaha is bosszantó nyakfájással ébredtél, akkor a háton alvás hasznos lehet, mert semleges helyzetben tartja a fejet, a nyakat, gerincet, és segít megelőzni a nyak területén jelentkező fájdalmakat. A háton alvás terhes nőknek sem ajánlott, mert korlátozhatja a vér és az oxigén áramlását a babához.

 

2. Bal oldalon aludni

 

A folyadékpótlás és az elegendő rostfogyasztás mindenképpen jótékony hatással lehet az emésztésedre, a bal oldalon alvás pedig segíthet a bélműködésed szabályozásában is. Ha a bal oldaladon alszol, a gravitáció elősegíti a normális bélmozgást, és segít abban, hogy reggel első dolgod legyen a mosdóba menni. A székrekedés enyhítése mellett a bal oldalon alvás a legelőnyösebbnek tekinthető az egészségre, és enyhítheti a hátfájást is.

 

3. Alvás a jobb oldalon

 

Ha gyakran érzed, hogy a szíved kalapál, akkor a koffein fogyasztásának visszaszorítása és a stressz egészséges kezelésének megtalálása a megfelelő lépés. Ezeken az életmódbeli változtatásokon kívül az is jótékony hatással lehet a szívedre, ha a jobb oldaladon alszol. Ha a jobb oldali alvást választja, az megvédheti a szívelégtelenségtől és más szívvel kapcsolatos problémáktól.

 

4. A hason alvás

 

Bár a hason alvás csökkentheti a horkolást, más alvási pozíciókhoz képest számos hátránya van. Mivel megzavarja a gerinc semleges helyzetét, a hason alvás hát-, nyak- és vállfájdalmakhoz vezethet, és még a bőr gyorsabb öregedését is okozhatja.

Ez A 4 Legjobb Alvási Pozíció A Tudomány Szerint

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!