Ez A 4 Káros Dolog Történik A Testeddel, Amikor Lefekvés Előtt A Telefont Bámulod:

Valószínűleg egyszer már megígérted magadnak, hogy korán lefekszel, csak azért, hogy a végén aztán közösségi médiát böngéssz még jó sokáig. Megértjük a helyzetet. Nehéz otthagyni a telefonodat egy másik szobában és kijelentkezni, akár csak néhány órára is. De a telefonod használata közvetlenül lefekvés előtt jobban befolyásolhatja a testedet, mint gondolnád.

Végeztünk egy kis kutatást, hogy kiderítsük, hogyan befolyásolhatja a lefekvés előtti telefonozás a testünket:

1. Árthat a szemednek.

Érezted már úgy, hogy hirtelen elhomályosult a látásod, miután órákig görgeted a hírfolyamodat? Nem vagy egyedül. Ha az okostelefonod használata közben megerőlteted magad, az szemfáradtsághoz, más néven fáradt szemekhez vezethet. Szemeid védelme érdekében próbáld meg csökkenteni a képernyő fényerejét, és kerüld a túl hosszú ideig tartó telefonhasználatot.

2. Rontja az alvásminőségedet.

Amikor egy hosszú nap végén végre ágyba bújsz, csábítónak érezheted, hogy még egy kis időt tölts az üzenetek ellenőrzésével vagy a hírek olvasásával. Ez a szokás azonban nem olyan ártalmatlan, mint amilyennek látszik, és a telefon használata lefekvés előtt megakadályozhatja, hogy jól aludjál. Az okostelefon kék fénye nemcsak a látásodra van hatással, hanem az alvás-ébrenlét ciklusodat is megzavarhatja, ezáltal további egészségügyi komplikációkat okozva.

3. Nyakfájáshoz vezethet.

Ha ismerős a nyakfájás bosszantó érzése, akkor a telefon használata az ágyban még tovább ronthatja a meglévő állapotot. Amikor előredöntöd a fejedet, hogy a képernyőre nézzél, az megterheli a nyakadban lévő izmokat, ami fájdalmat okoz. Ha el sem tudod képzelni, hogy lefeküdj anélkül, hogy ne néznéd meg a telefonodat előtte, akkor próbáld meg szemmagasságban tartani, hogy elkerüld az izmok megerőltetését.

4. Gyorsabban öregszik tőle a bőröd.

Lehet, hogy rengeteg pénzt költesz drága bőrápolásra, de már egy olyan egyszerű dolog is, mint a telefonod használata az ágyban, szabotálhatja minden erőfeszítésedet. Amikor lenézel a telefonodra, az a nyakadon vonalak és ráncok kialakulását okozza, ami viszont idő előtt öregíthet.

Ajánlott Cikk: Ezzel A Természetes Recepttel A Ráncok, Foltok, Striák és Égési Sérülések Mind Eltűnnek!

Ez A 4 Káros Dolog Történik A Testeddel, Amikor Lefekvés Előtt A Telefont Bámulod

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!