Érdekel A Jóga? Ez A Típusú Jóga Illik Hozzád Az Életstílusod Alapján:

Te is lelkesedsz a jóga iránt, de nem tudod hogyan kezd el? Ez a cikk segít eligazodni abban, hogy melyik stílus illeszkedik a legjobban hozzád.

 

Mivel a jógagyakorlatok elfogadottsága az egész nyugati világban növekszik, valószínűleg már hallottál a jóga csodálatos előnyeiről. Mindenekelőtt és először is át kell gondolnod, hogy miért tervezed elkezdeni a jógázást. Orvosod ajánlotta neked orvosi kezelésre, vagy akár egy sokkal kiegyensúlyozottabb életmódra való törekvés eszköze volt?

Amennyiben az orvosod ajánlotta a jógát, úgy konzultálj vele, hogy pontosan milyen típusú gyakorlatokra van szükséged. A gondtalanság ebben az esetben az egészséged további romlásához vezethet.

 

Amikor elkezdted meglátogatni a különböző jógaórákat, amelyeket a te területeden kínálnak, meg fogod találni, hogy van egy tipikus közös nevező mindegyikük között: az egység megteremtésére összpontosítanak az életedben. A test, az elme és a lélek közötti egység a végső cél.

 

Mint a mindennapi életben sok minden, a jóga is valójában speciális. Mindazonáltal számos különböző választási lehetőséget találsz, amelyek közül választhatsz. Nincs egy univerzális jóga típus, amely ténylegesen megfelelő mindenki számára. Ugyanúgy, ahogyan egyetlen jóga kellék vagy talán edzés használata sem lesz megfelelően egy személy számára.

 

A legjobb és leggyakoribb jóga típusok közül négy van, amelyek közül a preferenciáid és igényeid alapján választhatsz.

 

1. Hatha jóga

 

A Hatha jóga egyesülést jelent, és valójában egy olyan jóga kifejezés, amely fizikai és légzőgyakorlatokat egyaránt alkalmaz az elme ellazítására. Ez csak egyike a rendszeres jóga 8 ágának, amelyet generációkon át örökítettek meg a régi indiai filozófiában.

 

Úgy tartják, hogy a jógának ez a különleges stílusa képes segíteni a megvilágosodás elérésében. Ebben a különleges jógatípusban megtalálod a Tantra, a Mantra és a Raga összetevőit, amelyek mindegyike valójában a jóga filozófiai típusának tekinthető, és amelyek középpontjában a személy pszichológiai állapotának emelése áll.

 

A Hatha-jóga foglalkozásokra jellemző, hogy a gyakorlóikat bizonyos étrendi korlátozások és etikai életkódexek betartására kérik fel.

 

A Hatha gyakran a legjobbak a kezdő jógázók számára, éppen azért, mert szélesebb körű pózokat, légzést és fizikai komponenseket kínál. Ezek szükségesek ahhoz, hogy megfelelően gyakorold a jógát, és messze a legtöbbet hozd ki az edzésedből.

 

2. Ashtanga Vinyasa

 

Az elmúlt néhány évben az egyik legkedveltebb jógatípusként jelent meg, és valójában egy fizikai és pszichésen megterhelő jógatípus.

 

Az Ashtanga Vinyasa a légzés és a mozgás egységére koncentrál. Mindazonáltal ez a különleges jógatípus meglehetősen megterhelő lehet, és nem szabadna gyakorolnia senkinek, akinek komoly egészségügyi problémái vannak.

 

Ha esetleg újonc vagy, úgy fontos, hogy jelentkezz egy kezdő Ashtanga órára, így képes leszel arra, hogy a saját személyes sebességeden tanulj anélkül, hogy sérülésveszéllyel kéne szembesülnöd.

 

3. Sivananda jóga

 

A Sivananda jóga mindössze 12 testtartás köré épül. A különleges testtartás-sorozat a nagyon kiemelkedő Napüdvözletből vagy esetleg Surya Namaskarból áll.

 

A Surya Namaskar póz a meditációra és a légzésre koncentrál. Ez az egyik legsokrétűbb jóga típus, amely manapság megtalálható. Különösen alkalmas minden fizikai képesség, korosztály és foglalkozás számára, így a leginkább családbarát jógatípusok közé tartozik.

 

4. Vini jóga

 

Egy másik gyakori jógatípus valójában a Vini jóga, amely a személyre szabott érintéséről ismert. A Vini jóga minden egyes póza valójában kifejezetten az egyedi gyakorlóra és az ő igényeire van szabva. Ez az egyik legjobb egyszemélyes jógaoktatás, amit csak találni lehet.

 

Ez az adott kategória különösen alkalmas a gyerekek, és a specifikus egészségi problémákkal küzdők számára. Mivel ez nagyon privát, így lehetővé teszi az edző számára, hogy szem előtt tartsa a fizikai, egészségügyi és testi korlátaidat, amikor a rutinodat gyártja.

 

5. Iyengar jóga

 

A jóga utolsó típusa, amelyet a nyugati világban gyakran gyakorolnak az a Iyengar jóga, amely a jóga gyakorlásának lassabb és pontosabb módja. Ez messze valószínűleg a leggyakrabban gyakorolt jóga a világon (nem csak a nyugati világban).

 

Ebben a stílusban döntő szerepet játszik a fizikai igazodás és a testtartás. Ez különösen jó azok számára, akiknek hátfájása van, vagy esetleg más súlyos és krónikus fájdalma. Ez a fajta jóga különösen ideális az idősek számára is, mivel számos különböző kellékkel végzik, amelyek segítik a testtartásuk fejlődését.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!