sima_arcbor

Így Lehet Gyorsan Eltávolítani Mindenféle Arcszőrzetet, Hogy Szuper Sima Bőröd Legyen:

A szépségápolási kezelések közül az arcszőrzet eltávolítása az egyik legkellemetlenebb tevékenység. Szinte mindenkinek van némi arcszőrzete.

De az ajkad, a szemöldököd vagy az állad szőrtelenítésének nem kell bonyolultnak vagy fájdalmasnak lennie. Az arcbőr érzékeny (és gyakran az első dolog, amit az emberek látnak!), ezért érdemes extra gondossággal kiválasztani a számodra legjobb arcszőrtelenítési módszert. Beszéltünk a terület legjobb szakértőivel, a bőrgyógyászoktól a kozmetikusokig, hogy megtudjunk mindent a helyes arcszőrtelenítésről, a legjobb epilátorokról, arcborotvákról, arcbarát gyantákról és arcszőrtelenítő eszközökről.

Ha tehát szeretnél megszabadulni a felső ajkad mentén lévő szőrszálaktól, az álladon lévő szőrszálaktól vagy a szemöldököd közötti hajtásoktól, itt van, amit tudnod kell az egyes lehetséges módokról, valamint a legjobb szőrtelenítő termékek az arcodhoz.

Ezen 9 módszert kell ismerned, hogy sima és szőrtelen bőröd lehessen:

1. Csipeszelés

 • Használat: Kisebb területekre (például kóbor állszőrszálak), drótos szőrszálakra vagy precíziós feladatokra (például szemöldök formázására).
 • Fájdalomszint: Alacsony vagy közepes
 • Amatőr barát: Igen

Valószínűleg a tépkedés az az útvonal, amelyet a legjobban ismer. Elvégre a csipeszek a legtöbb háztartásban mindennaposak, így ezekhez nyúlsz a legkönnyebben, amikor meglátsz néhány kósza tincset. A csipeszelés jobb a kisebb, lokalizált területekhez, például a szemöldökhöz és az állhoz. Csak győződj meg róla, hogy szorgalmasan tisztítod őket.

Minden használat előtt és után töröljük át a csipeszek hegyét dörzsölő- vagy etil-alkohollal nedvesített vattakoronggal vagy alkoholos törlőkendővel, majd hagyjuk megszáradni. Ne mossa az eszközt hagyományos szappannal és vízzel – fennáll a veszélye, hogy véletlenül leejti és megsérül (a csúszós kéznek köszönhetően), vagy esetleg a fém elszíneződik vagy oxidálódik.

 

2. Viaszolás

 • Használat: durva, sűrű szőrzet és nagyobb területek (mint a pajesz vagy az arc), a bőr nem könnyen irritálható bőrre.
 • Fájdalomszint: Magas
 • Amatőr barát: Néha

Egy másik nagyon elterjedt módszer a gyantázás. Lágy viasszal, amelyet szövetcsíkokkal húznak le, vagy kemény viasszal, amely egyszerűen megkeményedik és magától lehúzható, a szakember könnyedén eltávolíthatja a szőrszálakat a felső ajkáról, az arcáról, a szemöldökéről és az álláról. Ez a népszerű gyakorlat azonban nem mindenkinek való.

 

A gyantázás irritációt okozhat, mert a bőr érzékeny lehet a felületre felvitt termékekre. A pontatlan technika a szőrtüsző nem teljes kihúzásához és a szőrszál töréséhez vezethet, így a szőrszálat körülvevő bőr ezután begyulladhat. Ha a visszamaradt szőrtüsző beszorul, az benőtt szőrszálakhoz vezethet. Mindig olvassa el a véleményeket az interneten, mielőtt felkeres egy új gyantázó butikot. A bőre meg fogja köszönni.

 

3. Borotválkozás

 • Használat: Finom szőrzet az egész arcon, és olyan bőr, amely nem hajlamos a borotvaégésre.
 • Fájdalomszint: Alacsony
 • Amatőr barát: Igen

Egyre több nő dönt úgy, hogy vagy a szalonban borotválja az arcát a szalonban végzett dermaplaningnak nevezett eljárás során, vagy otthon, dermaplaning eszközökkel távolítja el a szőrszálakat és hámlasztja a bőrt. A borotválás fájdalommentes módja az arc szőrtelenítésének, és csupán mítosz, hogy a szőrzet durvább és sűrűbb lesz a borotválkozás után. A szőrtüsző kettévágódik, így szúrósabbnak érződik, de nem lesz sűrűbb.

 

Ha a borotvával érzed magad a legkényelmesebben, csak ügyelj az óvintézkedésekre, hogy a lehető legsimább, legkevésbé irritáló végeredményt kapd. Borotválkozz vagy a zuhany alatt, vagy közvetlenül utána, hogy a bőr felpuhuljon.

 

4. Szálazás

 • Használat: Kisebb területeken, például a szemöldökön, a felső ajkakon és az orcákon végzett precíz feladatokra.
 • Fájdalomszint: Közepes-magas
 • Amatőr barát: nem

A szemöldök szálazás a közel-keleti és ázsiai országokban nagyon elterjedt gyakorlat, amely során egy vékony, megduplázott pamutszállal hosszúra húzva tekerjük át azokat a helyeket, ahonnan a szőrszálakat el szeretnénk távolítani, így húzva ki őket.

Bár nem olyan munkaigényes, mint a szőrszálak egyenként történő kitépése, a legjobban kisebb területeken, például a szemöldökön, a felső ajkakon és az orcákon működik. És a csipesz használatával ellentétben a cérnázás sokkal trükkösebb, ha még nem tanultad meg, ezért a legjobb eredmény érdekében menj olyan szalonba, ahol erre szakosodott szakember dolgozik.

5. Szőrtelenítőszerek

 • Használat: Nagy szőrös területek, mint a lábak és a karok
 • Fájdalomszint: Alacsony-közepes
 • Amatőr barát: Igen


Elmúltak azok az idők, amikor az arcszőrtelenítő krémek szúrós illatúak voltak – rengeteg új van, amelyek gyengédek és illatmentesek. Ezeket a krémeket a nemkívánatos szőrszálakat tartalmazó területre kell felvinni, majd magával a szőrszálakkal együtt letörölni.

A szőrtelenítő krémek olyan vegyi anyagokat használnak, mint a kalcium-tioglikolát vagy a kálium-tioglikolát, amelyek megbontják a keratinban lévő diszulfidkötéseket, ezáltal gyengítik a szőrt. Ez a szőrtelenítés egyik legfájdalommentesebb formája, leszámítva némi enyhe bizsergést vagy bőrpírt, ahogy a szőr elolvad. Ha nagyon érzékeny a bőröd, akkor némi irritációt tapasztalhatsz: Először mindig végezzen tapaszpróbát, hogy ellenőrizze, nincs-e allergiája.

6. Epilálás

 • Használat: A szőrzet gyökerénél történő eltávolítására nagyobb területekről, amelyek nem igényelnek precíz érintést (például hónalj, karok és arcok).
 • Fájdalomszint: Közepes-magas
 • Amatőr barát: Igen


A csipeszekkel ellentétben, amelyek egyes szálakat húznak ki, az epiláló készülékek egyszerre több szőrszálat tépnek ki – nagyszerű a gyantázás közötti kóbor szőrszálak elkapására. Gondolj úgy a készülékre, mintha több kis csipeszed lenne, amelyek mind egyszerre mennek.

A fájdalomskálán ez a cérnázáshoz áll a legközelebb, tehát fájdalmasabb, mint a tépkedés, de nem olyan rossz, mint a gyantázás. Ráadásul minél többet használod, annál jobban hozzászoksz az érzéshez, és rendszeres használat után talán már nem is tartod fájdalmasnak. Ne próbáld meg epilátorral formázni a szemöldöködet. A szemöldökeid között rendben van, de óvakodj minden olyan területtől, amely precíz érintést igényel. Az álladon, az arcod oldalán, sőt, még a hónaljadon is ajánlja a szőrtelenítést.

7. Helyi receptek

 • Használat: A szőrnövekedés átmeneti lelassítására
 • Fájdalomszint: Alacsony
 • Amatőr barát: Igen


A fent említett vény nélkül kapható vagy szalonon belüli módszereken kívül bőrgyógyászával is beszélhet arról, hogy kipróbáljon egy helyi receptre kapható készítményt.

Vannak olyan vényköteles gyógyszerek, mint a Vaniqa, amely egy helyi, naponta egyszeri kezelés, amelyet a szőrnövekedés csökkentésére használnak. Itt van a bökkenő: Bár “nagyon hatékony”, de ha abbahagyod, a hatás elmúlik, és a hajad visszanő.

8. Lézeres szőrtelenítés

 • Használat: Durva szőrzet vagy nagyobb szőrnövekedési területek (lábak, karok stb.) tartós szőrtelenítése.
 • Fájdalomszint: Magas
 • Amatőr barát: Nem


A tartós szőrtelenítéshez kipróbálhatja a lézeres szőrtelenítést, más néven intenzív impulzusfényterápiát. A lézerek egy bizonyos hullámhosszúságú fényt lőnek ki, amelyet maga a szőrtüsző kifejezetten elnyel. Amikor ez a fény elnyelődik, hővé alakul át, ami elpusztítja a szőrtüszőt.

Ennek az útnak az elektrolízissel szembeni előnye, hogy egyszerre egy nagyobb részt kezel, míg az elektrolízis (amelyet alább részletezünk) egyszerre csak egy-egy tüszőt távolít el – gondoljunk csak a gyantázásra a szőrtelenítéssel szemben.

 

Hátrányai: Ez az útvonal nem ideális a világos vagy finom szőrszálakkal rendelkezők számára, és a költségek magasak. Ráadásul több alkalomra is szükség lehet a tüszők teljes elpusztításához.

Bár számos otthoni IPL-lézer kapható a piacon, azonban a rendelőben végzett kezelések jobban megérik a pénzt. Az otthoni lézeres szőrtelenítő készülékeket nem szabályozza az FDA, ezért biztonságosságuk és hosszú távú hatékonyságuk nem egyértelmű. Hozzáteszi, hogy az otthoni kezelés komoly kockázatokkal járhat, beleértve az égési sérüléseket, hegesedést és hiperpigmentációt, ha nem vagy megfelelő jelölt (az eljárás sötét hajú lányokon működik a legjobban). Az otthoni kezelésekkel nehezebb nagy felületet lefedni, és több időt vehet igénybe, ezért a legjobb, ha ezt profikra bízzuk.

9. Elektrolízis

 • Használat: Finom szőrzet vagy kisebb szőrnövekedési területek (felső ajak, áll stb.) tartós szőrtelenítése.
 • Fájdalomszint: Magas
 • Amatőr barát: Nem


Egy másik állandó lehetőség: Elektrolízis. Ez koncentrált hővel egyenként elpusztítja az egyes tüszőket, hogy megtiltja a szőrszálak növekedését. Ez egy ideális módszer azoknak, akik tartós szőrtelenítést szeretnének, de nem végezhetnek lézeres szőrtelenítést, mert a szőrszálaik világosak vagy szőrszálak.

Bár számos otthoni használatra alkalmas készülék létezik, de a legjobb az, ha az eljárást professzionális környezetben végezteti el. Mindig fennáll a hegesedés és a maradandó bőrkárosodás, vagy ami még rosszabb, az áramütés veszélye. Hiszen az elektrolízis során egy tűt használnak a tüszőbe való behatoláshoz, így az otthonon kívüli biztonságos és steril környezet létfontosságú.

Így Lehet Gyorsan Eltávolítani Mindenféle Arcszőrzetet, Hogy Szuper Sima Bőröd Legyen

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!