Egy Profi Sminkes Elárulja, Hogy Mik Az Alapozás Titkai!

A profik szerint erre az 5 dologra kell oda figyelni alapozással kapcsolatban:

1. A sminkszivacs a biztos.

Az ütögető mozdulatoknak köszönhetően tényleg csupán annyi festéket viszünk fel a bőrünkre, amennyire szükségünk van az egységes alap eléréséhez. Sajnos ecsetekkel általában több alapozót viszünk fel, és csíkos is lehet az eredmény.

2. Nagy a hibalehetőség a nagyon tág pórusoknál.

A szokásos felvitele az alapozónak nem tuti, hogy elég az olyan területeknél is, mint például az orr környéke. Általában itt a legnagyobbak a pórusok. A legszebb eredményt akkor fogjuk megkapni, hogyha itt kezdjük az alapozást egy kicsi és tömött ecset segítségével. Így koncentráltabban fog érvényesülni az alapozó. Nagyon fontos, hogy ezt vékony rétegben csináljuk, hiszen majd következik a teljes arc elfedése.

3. Fixáljuk púderrel.

Nagyon sokan nem szeretnek púdert tenni a már gyönyörű és egységes bőrükre, mivel kiemeli a száraz részeket, és nehezebbnek érzik tőle az arcbőrüket. Ez csupán akkor igaz, hogyha nem találták meg a nekik tökéletes terméket. Nyugodtan kérjünk segítséget olyan szakemberektől, akik értenek hozzá, hogy melyik bőrtípushoz milyen púder szükséges. A púdertől jóval szebb és tartósabb is lesz az alapozó.

4. A színválasztásnál dől el minden.

Elképzelhető, hogy nem találjuk meg a hozzánk teljesen passzoló árnyalatot, akkor igyekezzünk két színből kikeverni a sajátunkat. Ezt megtehetjük alapozó sötétítő vagy világosító krémmel is, vagy akár az otthoni árnyalatokból is. Számos tanáccsal ellentétben ne az arcunkon és ne is a nyakunkon próbáljuk ki a drogériában az alapozókat. Húzzunk a mellkasunkra 1-1 csíkot több színből is, ezután dolgozzuk el. Jóval könnyebben meg fogjuk találni a tökéletes árnyalatot.

 

5. Mielött belekezdenénk alkalmazzunk színes korrektorokat.

Ezzel eltüntethetjük a sötét foltokat, a pirosságot és a szem alatti karikákat is. Sötét foltokra a sárga színt, pirosságra a zöld színt és a szem alatti karikákra pedig a narancssárga színt javasolnak.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!