Figyelem! Ezek Azok Az Arcvonások Amik Árulkodnak A Korodról:

2019-ben világszerte összesen 11,3 millió plasztikai műtétet végeztek, ami azt bizonyítja, hogy a fiatalabb és vonzóbb megjelenés iránti vágyat az emberek világszerte osztják. És ennek van is értelme, hiszen a fiatalos megjelenés a jó egészség és a hosszú élet jele lehet. A tudománynak köszönhetően azonban talán van rá mód, hogy a nők éveket vegyenek le az arcukról anélkül, hogy vagyonokat költenének el a cél érdekében. Ehhez pedig nem kell mást tenni, mint odafigyelni bizonyos fizikai tulajdonságokra.

Így árulják el az arcvonásaink a korunkat, valamint ezen vonásokra a megoldás:

Az arcbőr színe az öregedés árulkodó jele.

Számos jel utal a korunkra, többek között a finom vonalak, a ráncok és a megereszkedett bőr. A kutatók azonban az “arckontrasztot” is hozzáadták a listához, és ezt úgy definiálják, mint “a szem, a száj és a szemöldök, valamint az ezeket a vonásokat körülvevő bőr közötti fényesség- és színkülönbséget”.

Tanulmányok kimutatták, hogy az öregedés és a folyamatos napozás hatással van a bőrünkre. És úgy tűnik, hogy a nők (fajtól függetlenül) általában veszítenek az arc kontrasztjából, ahogy öregszenek.

A nők fiatalabbnak tűnnek, ha a szemöldökük, a szemük és az ajkuk kiemelkedik.

Hogy teszteljék elméletüket, miszerint az arckontraszt befolyásolja, hogy az emberek hogyan érzékelik az életkort, a kutatók 4 etnikai csoporthoz tartozó nők fotóit manipulálták. Megváltoztatták az arc 3 kulcsfontosságú területét, és 2 verziót készítettek a képből – egy magas és egy alacsony kontrasztú változatot.

Megkérték a válaszadókat, hogy azt a képet válasszák, amelyen az alany fiatalabbnak tűnik, és a résztvevők közel 80%-a a magas kontrasztú fotót választotta. Az eredmények megerősítették, hogy a szemöldök, a szemek és az ajkak kiemelése segíthet abban, hogy egy nő kontrollálja, mennyire néz ki öregnek (vagy fiatalnak).

A megfelelő árnyalatok használatával kiemelheted a szemedet.

Eredményeikkel összhangban a tanulmány megemlítette, hogy a smink alkalmazása segíthet a fényerő növelésében és az arc kontrasztjának fokozásában. A szemhéjfesték, a szemceruza és a szempillaspirál használata például segíthet elfedni az öregedés egyes jeleit.

Vannak azonban bizonyos árnyalatok, amelyek természetes színétől függően ragyogóbbá tehetik a szemet. A kék szemek esetében a narancs, a réz és az arany kontrasztos árnyalatai lehetnek a legjobb választás. Barna szemek esetében a hűvös árnyalatok, mint például a kék és a lila, jobban kiemelik őket.

A szürke szemű nők több árnyalattal is játszhatnak, az ezüsttől a narancssárgán át a vörös vagy lila árnyalatokig. A mogyoróbarna szemű hölgyek pedig használhatnak fémes színeket, hogy kiemeljék a barna pöttyöket, vagy meleg és földes árnyalatokat, hogy a szemek ragyogóbbnak tűnjenek.

A szemöldököd csodákat tehet az arcoddal.

 

A szemöldök keretezi a szemet, ezért ápolt tartása előnyös. Amikor sminkeljük őket, a szakértők azt javasolják, hogy az erős lecsapás helyett apró, csipkedő mozdulatokkal pöttyözzük fel a terméket, hogy természetesebb “apró hajszálak” megjelenését érjük el.

 

Vigyázzunk, hogy ne húzzuk túl a szemöldök tövét, és hegyes helyett természetes íveket hozzunk létre. Ha a szemöldök alatt concealert használ, az is világosítja ezt a területet.

Rugalmas és egészséges ajkak.

Az ajkak és a szemszín kontrasztja segíthet kiegyensúlyozni az arc árnyalatait. A sötétebb rúzs jól illik az élénk színű szemekhez, míg a feltűnő árnyalatok a barna vagy mogyoróbarna szemekhez.

A rúzs színét a bőrtónusodhoz is igazíthatod. A sötétebb bőrű emberek élénk színekkel, például rózsaszínnel és narancssárgával kiemelhetik ajkaikat. A világosabb bőrűek biztosan kitűnnek a sötétvörös vagy a világos rózsaszín ajkakkal.

Bónusz: Itt további tippeket találsz, hogyan őrizheted meg a fiatalos ragyogást.

  • Adja meg az arcának a megérdemelt gyengéd szerető gondoskodást.

Minden nap tisztítsa és hidratálja az arcát. A száraz bőr finom vonalakat és ráncokat okozhat, de egy jó arcápolási rutin kialakítása segít megőrizni a friss megjelenést.

  • Védje bőrét fényvédővel.

A napozás jót tesz az egészségnek, de a túl sok UV-sugárzás elnyelése károsíthatja a bőr kollagénjét, és látható “öregségi foltokat” okozhat. Ha gyakran van közvetlen napfénynek kitéve, a szakértők naptej vagy kalap használatát javasolják.

  • Lassítsa az öregedési folyamatot testmozgással és a megfelelő táplálkozással.

Egy tanulmány szerint a gyümölcs- és zöldségfogyasztás egészségesebb arcbőrt eredményezhet. A rendszeres testmozgás javítja a vérkeringést, ami szintén jót tesz a bőrnek. A napi elegendő vízfogyasztás szintén segít abban, hogy dúsnak és fiatalosnak tűnjön.

  • Aludjon eleget

Az alváshiány puffadt szemeket, sötét karikákat és száraz bőrt okoz. Egy alvásszakértő szerint “alvás közben megnő a kollagéntermelés”. Ez segíthet javítani a vérellátást és megakadályozni a megereszkedést, szóval menj előre, és pihend ki azt a nagyon szükséges szépségpihenőt.

Figyelem! Ezek Azok Az Arcvonások Amik Árulkodnak A Korodról

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!