DIY Citromos Toner: A Legjobb Bőrvilágosító És Ellenszer Pattanások Ellen

Mostanában megszállottja vagyok ennek a teljesen természetes citromos tonernek. Azért döntöttem úgy, hogy használni fogom ezt a tonert, mert hirtelen észrevettem, hogy napfoltok keletkeztek az arcomon. Ezek mind az arcom bal oldalán voltak, így azt hiszem, a károsodást az okozta, hogy a nap az arcomnak arra az oldalára sütött, amikor vezetek.

 

A citrom nagyszerű világosító szer, és jobb, mint sok csúcskategóriás világosító termék. Ha felhabosítod ezt a tonert, akkor ragyogóbb, világosabb bőrt kapsz tőle, emellett megelőzi a pattanásokat és összehúzza a pórusaidat.

 

A probléma a csomagolt C-vitaminnal kapcsolatban

 

A recept nélkül kapható termékekbe csomagolt C-vitamin nem mindig működik. Bár a C-vitamin csodálatos a bőröd számára, gyorsan megromlik. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb termék tartósítószert tartalmaz, amely segít megakadályozni, hogy a C-vitamin megromoljon.

 

Ha friss citromlevet használsz, akkor természetes C-vitamin-forrással rendelkezel, amely biztosítja a kívánt C-vitamin-előnyöket, beleértve a ragyogást, feszesítést és világosítást, anélkül, hogy ezekkel a tartósítószerekkel kellene foglalkoznod. Jobb eredményeket kínál, és sokkal kevesebbe kerül, mint egy C-vitamint tartalmazó, recept nélkül kapható bőrápoló termék. Valójában ennek a tonernek az összes összetevőjét mindössze néhány pár száz forint beszerezheti.

 

Az összetevők előnyei

 

Citrom

 • A citrom remek forrása a C-vitaminnak, amely összetevő segít a bőr világosításában, a napfoltok eltüntetésében. Emellett segít kiegyenlíteni a bőrtónust, így a kívánt egyenletes bőrtónust kapod.
 • A citromlé természetes összehúzószer is, amely világosítja a bőrt és összehúzza a pórusokat.

 

Boszorkánymogyoró

 • Ez a mogyoró szintén természetes csodaszer, amely összehúzza a bőrt, és nagyon sok benne a tannin (a összehúzó molekulák egy osztálya), amely segít csökkenteni a duzzanatot, és felveszi a harcot a baktériumokkal.

 

Szükséges:

 • 1/2 csésze frissen facsart friss citromlé
 • 1 csésze tisztított víz (palackozott vagy szűrt)
 • 1/4 csésze boszorkánymogyoró (vagy rózsavíz bőrvilágosításhoz) Ha nincs rózsavized, megnézheted (a DIY receptemet itt).
 • egy üvegtégely

 

Útmutatás:

 1. Tedd az összes hozzávalót egy légmentesen záródó fedéllel ellátott üvegedénybe.
 2. Hűtőbe téve akár 2 hétig is használhatod. Általában a keverék egy részét egy szórófejes flakonba teszem, és a hűtőben tárolom.
 3. Az alkalmazáshoz használj egy vattakarikát vagy csak egy vattát, és fújd rá a keveréket. Vidd fel a frissen mosott arcra. Nincs szükség öblítésre.
 4. Ügyelj arra, hogy a citromos tonikot légmentesen záródó üvegben tárold. Tartsd száraz, hűvös helyen (legjobb a hűtőben). Soha ne tartsd két hétnél tovább.
 5. A legjobb eredmény érdekében használd a napi szépség rutinod után.

 

Tipp:

Gyakran használom a citromos toneremet egy egyszerű DIY almaecetes tonerrel. Így megelőzöm a pattanásokat és kezelem a bőrtónus problémákat. A tonereket egyszerűen egy vattakorongra rétegezem, és esténként és reggelente a bőrömre csepegtetem. Természetesen attól függően, hogy a bőröd hogyan reagál erre a tonerre, bármikor változtathatod az arányt, hogy az igényeidnek megfelelően változzon a hatás is. Arra azonban mindig ügyelj, hogy a citromlevet hígítsd, hogy ne irritálja a bőrödet. Ha zsíros a bőröd, akkor adhatsz hozzá egy kicsit több mogyorót, vagy helyettesítheti a mogyorót teafaolajjal. Ha száraz a bőröd, akkor használj rózsavizet a mogyoró helyett, vagy korlátozd a felhasznált mogyoró mennyiségét.

DIY Citromos Toner A Legjobb Bőrvilágosító És Ellenszer Pattanások Ellen

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!