Bőrgyógyászok Szerint, Csak 3 Testrészt Érdemes Megmosni, Ha Egészséges Bőrt Szeretnél:

Egyesek úgy találják, hogy a reggeli zuhanyzás felfrissíti és feldobja a napot, míg mások az esti zuhanyzást a pihenés és a kikapcsolódás módjának tekintik. A tudomány azonban nem ért egyet ezzel a gyakorlattal. Sőt, Dr. Sandy Skotnicki bőrgyógyász azt javasolja, hogy kevesebbszer zuhanyozzunk és csak 3 testrészt mossunk meg.

Ilyen gyakran kellene zuhanyoznod és a mindössze erre a 3 testrészre kell komolyabb figyelmet fordítanod a tanulmány szerint:


Nem biztos, hogy jó ötlet sokat zuhanyozni

A túl gyakori zuhanyozás többet árthat a bőrödnek, mint használ. Például kiszáríthatja a bőrödet, különösen, ha dörzsölő anyagot vagy szappant használsz. Sőt, elszívhatja a fontos olajokat, lipideket és baktériumokat, amelyek segítenek a bőrödnek ellenállni a gyulladásnak, megőrizni a sima textúrát, és megerősíteni a védőgátat.

Milyen gyakran kell zuhanyozni

A mindennapos zuhanyzás nem tesz jót, mivel kimossa a bőrön élő barátságos baktériumokat. Ráadásul a napi zuhanyzás nemcsak a bőrnek, hanem a hajnak is rosszat tesz. Dr. Angela Lamb úgy véli, hogy a túlzott hajmosás kiszáríthatja a hajat, és tompítja a színét. Ezért sok bőrgyógyász azt javasolja, hogy minden második nap vagy hetente 2-3 alkalommal zuhanyozzunk, Dr. Niket Sonpal MD pedig azt mondja, hogy a minden második nap vagy annál kevesebbszeri samponozás az ideális.

 

A 3 legfontosabb testrész zuhanyzásnál


1. A hónalj

Ha tetőtől talpig szappannal és vízzel mosod a tested, az bőrproblémákat okozhat. A hónalj területén azonban elengedhetetlen az alapos higiénia fenntartása. Dr. Sandy Skotnicki egy 3 lépéses zuhanyozási rutint javasol, amely a napi zuhanyzás helyett a hónaljmosást is magában foglalja, hogy elkerülje az olyan problémákat, mint az ekcéma.

2. Lágyék

Az egész test napi tisztításának másik hátulütője az olyan problémák lehetnek, amelyeket a sót és vegyi anyagokat, például klórt, fluoridot és növényvédő szereket tartalmazó vízzel való zuhanyozás okoz. Ezért elegendő lehet az ágyéktájék és a másik 2 testrész tisztítása. Az ágyék, akárcsak a hónalj, hajlamosabb a benőtt szőrszálakra és a gombásodásra. A fertőzések elkerülése érdekében naponta meg kell mosni ezt az intim testrészt.

3. Lábak

A lábmosás fontos része a bőrgyógyászok által ajánlott 3 lépéses zuhanyozási rutinnak, mivel a lábadon felhalmozódik a szennyeződés, ha mezítláb jársz, és felhalmozódik a baktériumtenyésztő nedvesség, ha zoknit vagy cipőt viselsz.

Ajánlott Cikk: Az 5 Legjobb Retinolos Krém A Bőrgyógyászok Szerint

Bőrgyógyászok Szerint, Csak 3 Testrészt Érdemes Megmosni, Ha Egészséges Bőrt Szeretnél

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!