retinolos_krem

Az 5 Legjobb Retinolos Krém A Bőrgyógyászok Szerint:

Tekintettel a vény nélkül kapható retinolos krémek széles körű elérhetőségére, még soha nem volt ilyen egyszerű kipróbálni egyet. De egy csomó termék kipróbálása és a legjobb retinolkrém megtalálása két különböző dolog. Ha biztos akarsz lenni abban, hogy olyan retinolkrémet használsz, ami neked és a bőrödnek is megfelel, fontos tudni, mit mondanak a szakértők erről a hihetetlenül sokoldalú, pórusfinomító, bőrápoló összetevőről.

Ha még nem ismered a retinolokat és a retinoidokat:

Mindkettő A-vitamin-származék, amelyek arról ismertek, hogy szinte csodaszerűen képesek kisimítani és csökkenteni a finom vonalak megjelenését, ragyogóvá és egyenletessé tenni a bőr textúráját, és összességében tisztábbá tenni a bőrt. Ez annak köszönhető, hogy felgyorsítják a bőrsejtek cseréjét, ami gyorsabban megszabadít a fakó, elhalt bőrtől, miközben megakadályozzák a kollagén lebomlását (márpedig a bőr szerkezetének és rugalmasságának fenntartásához kollagénre van szükség). Ahol a retinolok különböznek, az a hatékonyságuk: Bár mind a retinol, mind a retinoid termékek különböző koncentrációban kaphatók, a retinolok általában gyengébbnek számítanak, míg sok retinoid csak receptre kapható.

 

Bőrgyógyászok hozzá állása:

A legtöbb bőrgyógyász meglepően kevés fenntartással ajánlja a retinolokat. Linda C. Chung Honet elárulta, hogy türelemmel, elkötelezettséggel és a megfelelő bőrápolási rutinnal minden bőrtípusú ember számára előnyös lehet a retinol használata. Eközben Dr. Jerome Potozkin szerint a retinolok különösen érdekesek lehetnek azok számára, akik “bőrfiatalító utazásra” indulnak, amelynek során sötét foltok, napkárosodás és finom vonalak csökkentésére, illetve a ráncok jövőbeli jeleinek megelőzésére törekszenek. Ne feledje, hogy retinol használata közben mindig viseljen fényvédőt, mivel a retinoloknak irritáló mellékhatásai lehetnek, beleértve a bőrpírt, a szárazságot, a viszketést és a fokozott fényérzékenységet. Ez azt is jelenti, hogy bőrének valószínűleg szüksége lesz egy alkalmazkodási időszakra, mielőtt eredményeket lát. Ha száraz a bőre, vagy a spektrum érzékenyebb vége felé hajlik, ezt fontos észben tartani – és ez egy nagyon jó ok arra, hogy a retinolos krém, szemben a retinolos szérummal vagy géllel, miért lehet jobb választás.

 

“A krémek általában sűrűbbek és jobbak a szárazabb vagy érettebb bőrre” – magyarázza Dr. Elizabeth Bahar Houshmand. Dr. Potozkin csatlakozik ehhez az ajánláshoz, hozzátéve, hogy az Ön által használt konkrét termék természetesen a személyes preferenciáktól függ, de a krém formájú termékek összességében kevésbé irritálják az érzékeny bőrtípusokat, és idővel még mindig elérik azokat az eredményeket, amelyeket a retinoltól remél. (Csak a rend kedvéért: a rendszeres retinolhasználat akár három és 12 hónap között is eltarthat, mire elkezdesz változásokat látni a bőrödön).

 

Mindezt szem előtt tartva megkérdeztük Dr. Honet-t, Dr. Potozkin-t és Dr. Houshmand-ot, hogy szerintük mi a legjobb retinolos krém a piacon – és számos nagyra értékelt ajánlást tudtak megosztani, köztük a RoC, a SkinCeuticals és a Vichy termékeit.

 

Olvasson tovább, hogy megtalálja azt a retinolos terméket, amelyik beindítja a saját fiatalító útját.

RoC Retinol Correxion mélyráncú éjszakai krém

Ha a hatékonyság az Ön számára prioritást élvez, Dr. Houshmand a RoC Deep Wrinkle Night Cream krémet ajánlja, amely az egyik legnagyobb erősségű retinol, amelyet recept nélkül kaphat, ami azt jelenti, hogy hamarabb láthatja a felszínre hozó hatását, mint más termékek esetében. A bestseller ráadásul olyan árcédulával rendelkezik, amely a legtöbb drogériában sem kerülne ki a sorból.

SkinCeuticals Retinol 0,3

Dr. Houshmand szereti ezt az éjszakai krémet, mert alacsonyabb retinol-koncentrációjának köszönhetően nem olyan irritáló, mint a hatásosabb termékek. De ne aggódj, magyarázza, még az alacsony koncentrációjú termékek is elérik a kívánt eredményt, ha elég időt adsz nekik. Az is segít, hogy ez a krém antioxidáns C-vitamint tartalmaz, egy másik bőrápoló erőművet, ha simább, ragyogóbb bőrre vágysz.

Vichy LiftActiv Retinol HA koncentrátum

Ez a megfizethető árú retinolos kezelés több, derm által jóváhagyott összetevőt és faktort tartalmaz: “A Vichy LiftActiv nagyszerű árfekvésű, és LR2412-t, egy jázmonsav-származékot használ, amely segít felgyorsítani a bőr önjavító képességét” – magyarázza Dr. Houshmand. Hialuronsavat is tartalmaz, amely intenzív hidratálást biztosít anélkül, hogy zsíros érzetet hagyna maga után.

Skinbetter AlphaRet éjszakai krém

“Nagy rajongója vagyok a Skinbetter AlphaRet krémjének, mert minden bőrtípus jól tolerálja, még a legérzékenyebbek is, miközben elég erős ahhoz, hogy javítsa az öregedés jeleit és a nap okozta károsodásokat” – mondja Dr. Honet erről a hidratáló éjszakai krémről. Azt is nagyra értékeli, hogy a Skinbetter termékei szigorúan teszteltek.

Elizabeth Arden Retinol Ceramide kapszula

Dr. Houshmand azért ajánlja ezeket a kapszulákat az Elizabeth Ardentől, mert könnyen használhatóak, és minden alkalommal biztosítják a megfelelő mennyiségű terméket. Minden kapszula belsejében egy bőrerősítő koktél található retinolból, peptidekből, ceramidokból és emolliensekből, amelyek együttesen hatnak, hogy a bőr simábbnak, tisztábbnak és hidratáltabbnak tűnjön. És ha minket kérdezel, a kapszulák szebbek, mint bármi más, ami a fürdőszobánk polcain van.

retinolos_krem

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!