Ausztrál Modell Elárulta A Mindig Hibátlan Bikini Vonalának A Titkát:

Tudtad, hogy a kórházak sürgősségi osztályán a nemi sérülések 2. legsűrűbben előforduló okozója a nem kívánt szőrzet helytelen eltávolítása borotvával vagy ollóval? Ez nem véletlenül van így.

Fő az óvatosság:

Borotválkozás közben a szőrtüszők kiemelkednek, ettől a felület egyenetlenné válik, így nagyobb valószínűséggel vágjuk meg magunk. Ha ez megtörténik, nem csupán fájni fog a seb, hanem teret engedünk a későbbi fertőzések lehetőségének is. Ugyanis amikor nyílás keletkezik, a külső baktériumok meghívást kapnak a véráramban való keringőre. Bármi, ami a bőrödön él, annak ott van a helye, nem szabad bejutnia a nyitott szövetdarabokon keresztül, mert így nagyobb a fertőzésveszély, mint normál esetben.

Ha már a borotválás mellett döntesz, egyfolytában csupán olyan területen használd az eszközt, amit látsz is. Ne feledd, hogy minél délebbre mész, annál több a finom bőr, a szőrtüszők pedig egyre inkább gyakoribbak, például a szeméremdombon. Így sajnálatos módon fertőzést is egyszerűbben elképzelhető szerezni ezen a tájon. Tartsd be a szabályt: „Ha nem látod, hogy mit csinálsz, inkább ne csináld. Bízd inkább egy profira! ”

Ha mégis a szőrtelenítés mellett döntesz, akkor a borotváláshoz itt van néhány mesteri tipp, amivel nagyon megkönnyíted a dolgodat.

bikini_vonal_helyes_módszer

Íme 9 jótanács a bikinivonalról:

Egy professzionális ausztrál modell megosztotta velünk 9 tippjét amivel elérte, hogy mindig hibátlan bikini vonala legyen. Az ötleteit ő maga is hosszan tesztelte, illetve profikkal és barátnőivel közösen gyűjtötte össze.

1. Feszes, sima felület

Akkor tudunk jól hozzáférni a szőrszálakhoz, hogyha feszessé tesszük a bőrt, így teljesen sima lesz a felület.

2. Gyengéd szárítás

Tapogató mozdulatokkal szárítsuk meg a törülközővel, ne dörzsöljük borotválkozás után.

3. Borotválkozás után pamut

Szőrtelenítés után kenjük be az intim területet olívaolajjal, miután megszáradt válasszunk egy 100% pamut alsóneműt. Tényleg fontos, hogy milyen anyag érintkezik közvetlenül a bőrrel.

4. Ami késik nem múlik

A kellemetlen dolgokon akarjuk gyorsan túl lenni, ezért a borotválkozással szoktuk kezdeni a tisztálkodást. Pont emiatt alakul ki a kellemetlen, viszkető érzés, mivel nem tudtak kinyílni a pórusok. Hagyjuk a zuhanyzás utolsó perceire, amikor már tökéletes mértékben kitágultak.

 

5. Férfi borotva

Nem meglepő, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyen eszközzel borotválkozunk. Mindenképpen három vagy több pengés borotvát válasszunk, így sokkal szebb lesz a végeredmény. A férfiaknak szánt eszközökkel pedig végképp nem lőhetünk mellé

6. Rendszerezett borotválás

Ne szőrtelenítsünk össze-vissza, először csak lefele, utána széltében végül felfele húzzuk a borotvát. Minden irányváltoztatás előtt kenjük be újra olívaolajjal, így biztos, hogy nem lesz bőrirritáció.

7. Kerüljük a kemikáliákat

Sokan esküsznek arra a trükkre, hogy hajkondicionálót használnak borotválkozáshoz. Egyáltalán nem jó ötlet, hiszen elrontja a hüvelyflóra pH értékét, ami fertőzésekhez vezethet.

8. Hideg víz segít

Ezt a részét rengetegen elfelejtik a szőrtelenítésnek, mondván kellemetlen. A hideg víz ezen a területen különösen negatív, de muszáj lezuhanyoznunk vele egalább néhány pillanatra. A csukott pórusokba nem tudnak bejutni a szennyeződések, amik irritációt okoznának.

9. Természetes Olaj

A legtermészetesebb termék a szőrtelenítéshez az olívaolaj. Öntsük a tenyerünkbe, majd alaposan dörzsöljük össze őket és kenjük be az intim területet. Ezután kezdődhet a borotválás.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!