Amerikai Youtuber Elárulta: 1 Hét Alatt 2 Centit Nőtt A Haja Ezzel A Módszerrel!

Egy jól vágott frizura nemcsak az aktuális frizuratrendet tükrözi vissza, hanem azt a hajhosszúságot is, ami igazán kiemeli az arcformát. Hogy ez pontosan milyen hosszúságot jelöl, azt hihetetlenül egyszerűen eldöntheted, csak egy vonalzóra és egy ceruzára lesz hozzá szükséged.

Ideális hajhossz:

Módszer roppant egyszerű: helyezz egy ceruzát vízszintesen az állcsúcsod vonalára, ezután tegyél egy vonalzót a fülcimpád alsó részének széléhez igazítva. Ha a ceruza vége túlmutat az 5, 5 centiméteren, akkor inkább a hosszú haj áll számodra igazán jól, ha kevesebb, mint a megnevezett mennyiség, akkor a rövid haj emeli ki az arcodat.

Hosszú haj korlátjai:

Minden nőnek az életében van olyan időszak, hogy jelenleg növeszteni szeretné a haját, és mindent meg is tesz azért, hogy minél hosszabb legyen. Sajnálatos módon viszont a hajnövekedésnek is vannak korlátai, tehát bármennyire akarjuk, nem tud egy egyes hossznál tovább nőni. A haj hossza ugyanis a növekedési fázisainak változási ritmusától függ. A hajnövekedésnek három fázisa van, és az 1. fázis időtartama jelzi meg, milyen hosszúra tud megnőni a hajad.

Anagén fázis

Az anagén fázis minden testrészünknél eltérő. Az, hogy milyen ütemben növekszik a szőr, függ a hormonháztartásunktól, a stressztől, és a környezeti hatásoktól is, de genetikai adottság is elképzelhető.

Katagén fázis

Nincs pontos válasz arra vonatkozóan, mi indítja be a katagén fázist, de ahogy elkezdődik, a haj növekedése leáll. Ez egy időszakos fázis, ami néhány hétig tart.

Telogén fázis

A telogén fázisban a szőrtüsző elszarusodik, és akadnak olyan hajszálak is, melyek kihullanak egy hajmosás, vagy egy fésülés során. Azok a hajszálak, melyek elhaltak vagy maguktól kihullanak vagy az új, babahajak lökik ki őket növekedésük során. Ez már egy több hónapos fázis, mely 2-4 hónapot vesz igénybe és ha vége, a körforgás kezdődik elölről.

Hajnövelő Recept Elkészítése És Használata:

Farah Dhukai, egy amerikai blogger, nemrég egyik videójában bemutatta, hogyan nőtt a haja 2 cm-t egy hét alatt, egy csodás folyadék segítségével. A Változás szemmel látható volt!

Alapanyagok és elkészítés:

A csodás hatású szérum elkészítéséhez szükség lesz annyi tökmagolajra, amennyivel az teljes frizurát be tudod fedni, és pár csepp menta illóolajra. A tökmagolajat keverjük el a menta olajjal, ezután kenjük be a hajunkat a tövétől, teljesen a végekig.

Használat:

Míg masszírozzuk, hajoljunk előre, hajtsuk le a fejünk, így könnyebben elindul a vérkeringés, és gyorsabban fog nőni a hajunk.

Hagyhatjuk egy éjjelen át a pakolást a hajunkon, de, ha csupán kevés időnk van, akkor fél óra múlva akár le is szedhetjük.

Két héten keresztül minden nap használni kell ezt a pakolást. “Az én hajam két hét alatt ennek a technikának köszönhetően szinte 8 centit nőt”-mutatja mosolyogva a szép blogger.

 

Miért működik ez a módszer?

A tökmagolaj egészséges zsírsavakat, B-vitaminokat, és alkalmas esszenciális olajokat tartalmaz, melyek mindegyike hihetetlenül fontosak annak érdekében, hogy hajunk szép legyen.

A mentaolaj serkenti, és megfiatalítja a szörtüszőket, segítségével egyfolytában friss lesz a fejbőrünk, és megakadályozhatjuk a korpásodást.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!