Alvási Problémáid Vannak? Nézd Meg Mit Árul El Rólad A Tradicionális Kínai Testóra:

Ha minden éjjel körülbelül ugyanabban az időben felébredsz, a kínaiak azt javasolják, hogy tanulmányozd a test óráját. Azt mondják, hogy minden éjfél előtti óra alvás felér 2 órával éjfél után, de ahhoz, hogy jól aludj, előbb ellenőrizned kell a szerveidet.

 

A kínai testóra szerint minden éjszakai óra egy bizonyos szervhez kapcsolódik.

 

Este 9-től 23 óráig.

 

Az este 9 és 11 óra közötti ablak az endokrin és a nyirokrendszeredhez kapcsolódik a kínaiak szerint. Ezek a rendszerek ebben az időszakban aktívabbak. Ha ezek nincsenek egyensúlyban, akkor ebben az időszakban depressziósnak érezheted magad, és rosszul alszol.

 

Emellett a tünetek között mániát, bűntudatot, hormonális egyensúlyhiányt és pajzsmirigyzavart is tapasztalhatsz. Jobb lefekvési rutinra van szükséged, és ne feledd, hogy 22:30 a legkésőbbi időpont, amikor ágyba kell bújnod, hogy este 11-re biztosan elaludj.

 

Este 11-től hajnali 1-ig.

 

Ez az időszak az epehólyagért felelős. E szerv helytelen működése kiegyensúlyozatlansághoz, bizonytalanságérzethez, rossz ítélőképességhez, döntési nehézségekhez, félénkséghez, és magas koleszterinszinthez vezet. A szakértők azt javasolják, hogy kerüld az egészségtelen italok és a transzzsírok fogyasztását, ha ebben az időszakban gyakran felébredsz.

 

Hajnali 1 és 3 óra között.

 

Ebben az időszakban a máj aktívabb. Igyekszik méregteleníteni a szervezetet és feldolgozni a nap érzéseit. Ébrenlét közben dühösnek érezheted magadat, és kedvetlenséget, fejfájást tapasztalhatsz.

 

Ha folyamatosan ebben az időszakban ébredsz, akkor túl sok rossz szokásod lehet, beleértve az egészségtelen italok és egészségtelen ételek fogyasztását, különösen, ha ezt éjszaka teszed.

 

Fontos, hogy ne felejtsd el, hogy a kínai testóra egy ősi tradicionális kínai gyógyászati mód, amit a modern tudomány se nem cáfolt, se nem pedig igazolt egyértelműen, ezért ezt a cikket ne tekintsd orvosi tanácsadásnak.

Alvási Problémáid Vannak Nézd Meg Mit Árul El Rólad A Tradicionális Kínai Testóra

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!