Tudod Mennyi A Tökéletes Korkülönbség Egy Párnál? Ez A Tanulmány Megtalálta A Választ:

Egyesek szerint a kor csak egy szám, ha a szerelemről és a kapcsolatokról van szó. Mégis úgy tűnik, a társadalom úgy gondolja, hogy a szerelmespárt elválasztó éveknek meg kell lenniük, sőt, a kutatók meg is találták a tökéletes szakadékot, amely növeli a pár hosszú közös életének esélyét.

 

Akárhogy is, mi úgy gondoljuk, hogy a szerelem, az odaadás és a kedvesség az, ami a legfontosabb minden kapcsolatban, de az is érdekes, hogy mit mondanak a kutatások, amikor a tökéletes korkülönbségről van szó.

 

Tanulmányok szerint létezik egy mágikus szám, amely segít abban, hogy megtaláljuk azt az örökké tartó románcot, amiről mindannyian álmodunk.

 

A ”7-es szabály”

 

Mivel a téma, hogy mi legyen az elfogadható korkülönbség 2 partner között, szubjektív, és a viták a végtelenségig tarthatnak, a társadalom kitalált egy szabályt, hogy meghatározza a határt. Ez a fél-kor-plusz-hetes szabály hivatott meghatározni a randipartnerek elfogadható minimális életkorát.

 

Eszerint az egyenlet szerint tehát, ha 30 éves vagy, akkor egy 22 évessel való randizás elfogadható lenne, egy 21 éves viszont túl fiatalnak számítana számodra.

 

Ennek az irányelvnek azonban nem biztos, hogy igazán van értelme, mert ez alapján úgy tűnik, hogy minél idősebbek leszünk, annál nagyobb korkülönbségek válnak elfogadhatóvá. Eszerint az egyenlet szerint például egy 60 éves számára akkor is rendben van, ha egy 38 éves nővel randizik, ha a korkülönbségük 22 év. Ugyanakkor egy 28 éves és egy 20 éves közötti 8 éves korkülönbség nem elfogadható e szerint az elv szerint.

 

Mit talált a tanulmány

 

Az Emory Egyetem 3000 ember bevonásával végzett egy tanulmányt, amelyből kiderült, hogy minél nagyobb a korkülönbség, annál nagyobb a szakítás kockázata.

 

A felmérésből ugyanis kiderült, hogy:

  • egy 5 év korkülönbséggel rendelkező párnak 18%-kal nagyobb az esélye a szakításra, mint az azonos korúaknak.
  • a 10 év korkülönbséggel rendelkező pároknál 39%-kal nagyobb az esélye a szakításnak, mint az azonos korúaknál.
  • a 20 év korkülönbséggel rendelkező pároknál 95%-kal nagyobb az esélye a szakításnak, mint az azonos korúaknál.

 

Az ideális korkülönbség

 

A tanulmány szerint tehát a korkülönbség minimalizálása a helyes út, ha tartós románcra vágyunk. A számok pedig azt mutatták, hogy az 1 év korkülönbség ideális ahhoz, hogy egy kapcsolat fennmaradjon, ugyanis ezeknél a pároknál csak 3%-os a valószínűsége annak, hogy véget vetnek a kapcsolatnak.

 

Néhány híres pár bizonyítja ennek az elméletnek a helyességét, mint például az 1984-ben született Mark Zuckerberg és felesége, az 1985-ben született Priscilla Chan, akik már 10 éve házasok.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!