A Párizsi Divathét 6 legnagyobb szépségtrendje 2022 tavaszára:

Újabb párizsi divathét zárult le. De míg a tavaszi ruháknak várniuk kell, a most látható, most viselhető szépségeket bőségesen meg lehet nézni – vagy legalábbis egy kis déli hangulatjavítás. Az illusztratív szemsmink fronton a szemceruza késszerű vonásai és a csillogó csillámok csillámló mosásai voltak, amelyeket élénk színű színfoltok szakítottak meg. A merész árnyalatok a hajba is bekerültek, a fluoreszkáló fényű fantáziafestékek sokaságával, amelyek külön kiegészítőnek számítottak. Végül, a haj minden textúrája vagy fényes és formázott volt a csillogó befejezés érdekében, vagy laza és levegőn szárított, hogy megragadjon egy olyan hangulatot, amilyen vagy.

 

 

Íme, a párizsi divathét hat legnagyobb szépségtrendje.

Éteri csillogás

A csillogó árnyékok lágy préselése sokféle formában jelent meg a héten. A Coperninél Fara Homidi sminkmester “opálos akcentusokkal” látta el a szemeket és az ajkakat, míg a Lanvin-nél a profi Diane Kendal hasonló, celofánszerű lilát használt a szemhéjakon, és a belső sarkokon csillogó körömvirággal adott hozzá egy extra popot. Földiesebb itációk voltak az Ottolingerben, ahol ezüst és terrakotta pigmentek örvényei játszottak az aranylóan csillogó Ámor-ívekkel, és a Chanelnél, ahol a fémes szepia-tónusú szemhéjak a ’90-es évek finom bólogatásaként szolgáltak.

Punkos szemceruza

Ahogy a mai szemközpontú szépségápolási tájképben már megszokhattuk, a szurokfekete és élénk színű szemceruzákból sem volt hiány. A legmeghatározóbbak közé tartoztak a punkos, Siouxsie Sioux-hoz méltó minták: Lásd Chloé szörf-punk csíkjait, Dior borotvaéles dupla vonalzóját, Balenciaga csipkézett cyber-gót flikk-flakkjait, és persze a Valentino különböző eltúlzott tüskés formáit. A profi tipp, amit érdemes észben tartani? “A vonalvezetést a lehető legegyenesebben kell tartani” – mondja Hannah Murray, a Chloé tervei mögött álló profi. “Nem szabad felfelé dőlnie, mivel ez nem hat punkosan”.

Ragyogó ajkak

A fényességnek és a textúrának nincs határa, ha az ajkakról van szó ebben a szezonban. A legpazarabb felfogás az Acne bemutatója volt, ahol Peter Philips holografikus flitterek rétegeivel díszítette a halvány barackos ajkakat. A Giambattista Valli-nál Isamaya Ffrench a korallszínű ajkakat átlátszó, magas fényű fényű gloss-szal koronázta meg. A Koché és a Nina Ricci cégeknél a lakkozott ajkak szintén áttetsző fényt adtak. A tény azonban tény marad: A szájfény újra divatba jött.

Nedves kinézetű haj

Az enyhén nedves és a filmszerűen áztatott hajszálak széles skáláját láthattuk a párizsi kifutókon. Ez utóbbit a Vivienne Westwood tengerbe mosott hosszai testesítették meg, amelyek a Ffrench által szétszórt művízcseppeknek köszönhetően nedvesnek tűntek. A Chloé, a Lanvin és a Miu Miu művészien felborzolt, géllel átsimított hosszai egy visszafogottabb, zuhanyfriss változatot kínáltak. Ebben az értelemben egy csipetnyi fényes, formázó termék sokat segít.

Fantázia festék

Valódi vagy sem, egy sokkoló festés mindig izgalmas lesz a kifutón. A hét egyik legtöbbet emlegetett pillanata a Loewe-nál bemutatott darabos parókák voltak, amelyeket a hajlegenda Guido Palau keltett életre a Blanche Milano Davide-jával együttműködve. A kollekcióhoz illő színárnyalatokban, mint a barackos rózsaszín, a mély türkiz és az ametisztlila, úgy tervezték őket, hogy önmagukban is kiegészítők legyenek. A fantázia színének irányított megközelítései a Dries Van Notennél is felbukkantak, ahol az áttört, grafikus nyomtatású neonszálakból álló fonott szőttesekből álló kollekciót mutattak be, valamint a Valentinónál, ahol az egyik modell fluoreszkáló lila hullámai kápráztatták el a show látogatóit.

Szürrealista csillogás

Természetesen a párizsi divathét drámája nem lenne teljes némi szürrealista csillogás nélkül. Az egyik legelborultabb pillanat a Givenchy eltúlzott szempillákból álló, szárnyszerű, tollas rojtokkal díszített, a szem alsó külső sarkai mentén elhelyezett, eltúlzott szempillái voltak. Aztán ott volt a Kenneth Ize bemutatója, ahol Fara Homidi sminkmester felforgatta az arcról mint vászonról alkotott hagyományos elképzeléseket azzal, hogy az egyik modell orrát fémes aranyszínűre festette; az aranyozott kijelentés olyan feltűnő – és fejet forgató – volt, mint egy szürrealista ékszer. És ha már itt tartunk, természetesen ott voltak Schiaparelli jellegzetes, hosszúkás, aranyozott karmai is.

A Párizsi Divathét 6 legnagyobb szépségtrendje 2022 tavaszára

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!