A Nevetésed Többet Elárul Rólad, Mint Gondolnád…

A nevetés az egyik módja annak, hogy megtudjuk, hogy valaki boldog vagy szórakozott. A legújabb tudományos felfedezések azt is bebizonyították, hogy a nevetés segíthet abban, hogy többet tudjunk meg másokról és önmagunkról. Ezt pszichológusok és kutatók bizonyították, akik már jó ideje tanulmányozzák a nevetést.

 

Különböző kutatások kimutatták, hogy a nevetésből többet lehet megfejteni, mint azt, hogy mennyire boldog egy személy.

 

Ezt a 4 dolgot lehet azonnal megállapítani egy nevetés után valakiről:

 

1. A spontán és önkéntes nevetés felismerése

 

A nevetésnek 2 típusa van. Az első a spontán nevetés, és jellemző rá, hogy kontrollálhatatlanul reagálunk valamire, ami megnevettet minket – például egy fergeteges viccre. Olyan jellegzetes hangot produkál, amelyet nehéz meghamisítani. Másrészt az önkéntes nevetés szándékos hanggal jön létre, és az a fajta nevetés, amelyet akkor hozunk létre, amikor udvariasan akarunk reagálni valamire.

 

Tanulmányok kimutatták, hogy az önkéntes nevetés segíthet jobban azonosítani a nevető személyt, mivel szándékosan és ellenőrzött módon jön létre.

 

2. Hajlamosabbak vagyunk nevetni, ha ismerjük a viccet mondó személyt.

 

Van egy konkrét barátod vagy kedvenc komikusod, aki mindig megnevettet? A tudomány szerint az, hogy valakivel együtt nevetünk, valószínűleg az ismeretségnek köszönhető. Gyakran viccesebbnek találjuk a vicceket, ha valaki olyan mondja őket, akit ismerünk, például egy barátunk vagy egy híres komikus.

 

3. Akkor nevetünk a legtöbbet, amikor a barátainkkal vagyunk.

 

Egy amerikai pszichológus szerint 30-szor nagyobb valószínűséggel nevetünk valamin, ha beszélgetésbe bonyolódunk másokkal. A tanulmány azt is megállapította, hogy nem a viccek nevettetnek meg minket, hanem az, ahogyan reagálunk másokra, hogy megmutassuk nekik, hogy kedveljük és megértjük őket.

 

4. A kapcsolataink tovább tartanak, ha együtt nevetünk.

 

Egy kutatás során arra kérték a párokat, hogy beszéljenek egy kényes témáról, például arról, hogy mi bosszantja őket a partnerükben. A vizsgálat kimutatta, hogy amikor a párok nevetést és mosolyt használtak a beszélgetésükben, akkor a kényes témáról való beszélgetés után azonnal jobban érezték magukat. Arról is beszámoltak, hogy elégedettebbek voltak a kapcsolatukkal, és tovább maradtak együtt.

A Nevetésed Többet Elárul Rólad, Mint Gondolnád…

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!