A Legújabb Tanulmányok Megdöbbentő Igazságot Tártak Fel: Egy Rossz Házasság Oka A Génjeinkben Is Kereshető

Szemszínünket, testalkatunkat és vércsoportunkat szüleinktől örököljük. A génjeink irányítják a fizikai tulajdonságainkat, de meglepő módon a viselkedésünket is irányíthatják. Például mindannyian azt szoktuk hinni, hogy ha egy pár elválik, az a pszichológia miatt van, vagy a köztük lévő kémia ment el. A legújabb kutatások azonban sokkoló igazságot tártak fel: a válás a génjeinkben is benne lehet.

Nem tudtuk megállni, hogy ne osszuk meg mit fedeztek fel a tudósok az úgynevezett “válási génről”…


A DNS-ünk nagy szerepet játszik abban, hogy mennyit veszekszünk.

Ha egy kapcsolat tele van vitákkal, és a házasság véget ér, a házastársak elgondolkodhatnak azon, hogy mi romlott el. A tudósok szerint a válasz a nő génjeiben rejlik. Felfedeztek egy női “válási gént”, amely előre jelezheti a zűrös házasságot.

A tudósok azt állítják, hogy a gén befolyásolja, hogyan dolgozzák fel a nők az oxitocint, vagyis az “ölelkezési hormont”. Ez elősegíti a szeretet és a ragaszkodás érzését is. Azok a nők, akik rendelkeznek az oxitocint befolyásoló génnel, 50%-kal nagyobb valószínűséggel állítják, hogy boldogtalanok a házasságukban, vagy akár közel állnak a váláshoz. Lehet, hogy egyszerűen nem tudnak normálisan kötődni a partnerükhöz ezen gén miatt.

A gének döntik el azt is, hogy egy férfi hűséges lesz-e a házastársához.

Meglepő módon nem csak a neveltetés vagy a férfi jelleme dönti el, hogy egy és ugyanazon nő mellett lesz-e elkötelezett. A tudósok megállapították, hogy van egy speciális gén, amely a hűségért felelős.

A nőkhöz hasonlóan a férfiaknak is megvan a saját hormonjuk, amely a kötődésért és az elköteleződésért felelős. Ezt vazopresszinnek hívják és néhány férfinak mutációja van egy kapcsolódó génben. Ha egy férfinak ez a génmutációja van, akkor kevésbé hajlamos a monogámiára, így fennáll a veszélye, hogy hűtlen lesz a házastársához.

A tudósok még azt a képzeletbeli helyzetet is javasolják, amellyel egy nő tesztelheti potenciális férjét a hűségre. Ehhez mindössze egy nyálmintára lehet szüksége, amelyet egy speciális alkalmazással genetikai vizsgálatra küldenek neki.

A szülők a speciális “válási gént” a gyerekeiknek is átadhatják.

Az elvált szülők gyermekei nagyobb eséllyel válnak el a házastársuktól, mint azok a gyerekek, akik 2 szülői családban nőttek fel. A tanulmányok pedig arra utalnak, hogy nem a nevelés, hanem genetikai tényezők tehetnek róla.

Olyan gyerekek bevonásával végeztek vizsgálatokat, akiket örökbefogadó családokba fogadtak, és akik örökbefogadó szülőkkel nőttek fel. Az eredmények elsöprőek voltak: kiderült, hogy a gyerekek örökölték a válás történetét, de nem az örökbefogadó szüleiktől. A biológiai szüleiktől örökölték. És ez még akkor is így volt, ha nagyon fiatalon váltak el a biológiai szüleiktől.

A Legújabb Tanulmányok Megdöbbentő Igazságot Tártak Fel Egy Rossz Házasság Oka A Génjeinkben Is Kereshető

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!