A Fiatalok Megőrülnek Érte, Az Idősebb Generáció Meg Kiborul Tőle! Íme A Legújabb Trend:

Íme egy új divat, amit felnőtt fejjel sem árt felfedeznünk, különben könnyen lehet, hogy a közelünkben élő tinédzsereken megrázó meglepetésekkel fogunk szembe nézni. A manószerűen hegyesedő fülek növekvő keresletével egy New Yorkban dolgozó magyar doktor, Dr. Nagy Lajos is tisztában van, aki saját weboldalán hirdeti ezt a fajta fülformázó szolgáltatást. Az úgynevezett “Faun- vagy Audiofülek” ugyanolyan tartósak, mint egy tetkó vagy mellnagyobbítás, elrejteni sem könnyű őket, azonban az eltökélt alany jóval könnyebben megcsináltathatja a műtétet, hogy aztán élete végéig reménykedhessen döntése helyességében.

 

Egyszerű és biztonságos beavatkozás

A fülhegyesítő eljárásnak rengeteg előnye van a komolyabb plasztikai műtétekkel szemben. Mivel hozzávetőlegesen biztonságos procedúra és nem érint kulcsfontosságú területet, ezért helyi érzéstelenítéssel hajtják végre, egyszeri alkalom kell csupán hozzá és nem szükségel kórházi tartózkodást sem. Az átalakítás a következő módon van elvégezve: a fül felső területén a porcot és a bőrt ketté vágják, ezután úgy illesztik és varrják össze, hogy a szélek felfelé hegyesedő, hegyes formát adjanak ki. A sérülést két sor varrattal rögzítik, melyből az egyik felszívódik, a másodikat pedig 2 hét után távolítják el. Takaró kötéseket csupán az 1. hétben kell hordani, de 3-4 hétig is eltart, mire a duzzanat lemegy és láthatóvá válik az új fül végleges alakja.

 

A kérdés az: miért is akarna bárki ilyen fület?

A szokatlan fülű lények hosszú ideje a kultúra és mitológia elemei – a tündérektől, faunoktól és manóktól kezdve, teljesen a Star Trek vagy más sci-fi sorozatok híres hegyes fülű alakjain át a fantasy műfajig, ahol a Gyűrűk Ura elf és hobbit népe csupán a kezdete lehetne a sornak. Érthető, ha a lelkes fiatalok kedvenc karaktereikre akarnak hasonlítani, a filmvásznon megjelenő hegyes fülek kinézetét pedig saját szemünkkel tesztelhetjük. Egy néhány egyedi, minden figyelmet magára vonzó fül képében egészen biztosan rengeteg tini és idősebb exhibicionista legszebb álma válhat valóra. A legfurcsább indok azonban egészen messze áll minden külsőségtől. Pár internetes forrás azt állítja, hogy a manófülek nem csupán az arcot varázsolják gyönyörűbbé, de a zenehallgatás élménye is tökéletesedik az átalakult fülformának köszönhetően. Állítólag a hegyes fül sikeresebben fókuszálja a hangokat, ez magyarázza például a ragadozók és más, éles hallású emlősök fülformáját, tehát a plasztika evolúciósan indokolható előnyöket is rejt. Hogy valóban segíti-e a zene élvezetét a beavatkozás, azt bővebb ismeretek és személyes tapasztalatok hiányában nem tudjuk eldönteni. Mindenesetre ez az állítás igencsak átalakíthatja az új fültrend megítélését a zenerajongók körében, hiszen ki ne akarna tökéletesebb hallásra szert tenni egy ilyen egyszerű beavatkozás árán?

Futó trend, vagy maradni fog?

Akár az akusztikai élmény javítása, akár a különc kinézet elérése a cél, a divat mindenképp a fiatalabb korosztály körében terjed, vagyis ugyanúgy hasznos a szülők és tanárok fölbosszantására, mint a groteszk piercingek és elrejthetetlen tetoválások. Lehet, hogy nem létezik is szó többről, mint egy új és emiatt még meghökkentő alakot öltött lázadási formáról, amit egy évtized múlva egy lapon említünk ezután a macskaszemeket varázsoló kontaktlencsével vagy az emósok viseleti szokásaival. Egyelőre Amerika a fülhegyezés központja, de Dr. Nagy honlapja szerint a divat nagy sebességgel halad Európa felé. Hogy mennyire lesz igaza, szaladgálnak-e ezután faunfülű tinihordák a mi iskoláink körül is, azt 5-10 éven belül eldönthetjük mi magunk. Addig is általános szabály marad, hogy semmin sem szabad meglepődnünk, amit a fiatalabb korosztályon észlelünk.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!