“A Fekete Karcsúsít” És További 6 Szépség Mítosz Megcáfolva:

A nők átlagosan mintegy 76 633 080 forintot költenek szépségápolási termékekre életük során – valószínűleg eszeveszetten vásárolnak krémeket a szemük alatti sötét karikákra vagy drága samponokat. Annyi szépségmítoszt hallottunk már életünk során, hogy egyszerűen abbahagytuk a megkérdőjelezésüket. “Ezt mondta nekem az anyukám/nagymamám/húgom” – gondoljuk.

Ideje “megcáfolt” bélyeget nyomni erre a 7 népszerű szépségmítoszra.


Mítosz #1: A fekete színtől karcsúbbnak tűnsz.

Ahelyett, hogy varázslatosan karcsúsítaná az alakodat, a fekete valójában épp ellenkezőleg hat. Nagyobbnak látszol tőle, hiszen a szín még mindig. Ráadásul felhívja a figyelmet arra, amit el akarsz rejteni, hiszen a fekete valójában egy világos szín. Az optikai illúzió nem működik nappali fényben, így az egyszínű ruhák nem segítenek abban, hogy karcsúbbnak tűnj.

Ehelyett próbáld ki a sötétzöldet, a tengerészkéket és a szürkét.

Mítosz #2: A magas fényvédő faktorral rendelkező krémek jobban védenek.

Csak azért, mert a címkén az áll, hogy SPF 30, még nem jelenti azt, hogy a védelem 10 órán át tart. Valószínűleg beleesel abba a csapdába, és csak egyszer alkalmazod a legmagasabb SPF-értékű naptejet. Valójában nem számít, hogy milyen magas az SPF-szint, a fényvédő krémeket 2 óránként újra kell kenni. Ha sokat izzadsz vagy úszol, még gyakrabban kell ezt megtenned.

Mítosz #3: Soha ne pattanjon ki pattanás.

Mindannyian hallottuk már, hogy a pattanások kipukkasztása csak újabbakat szül. Azonban jótékony hatással lehet az arcodra, ha tudod, hogy mikor és melyik pattanást érdemes kipukkasztani. A sárgákat és a gyulladtakat érdemes kinyomni, mivel ez felgyorsítja a gyógyulási folyamatot, és felszabadítja a baktériumokat, amelyek a bőröd alatt nyomást okoznak.

Ezt is célszerű sterilizált tűvel vagy tűvel végezni. Ne feledje, hogy jobb, ha ezt szakemberre bízza, mivel nagyon könnyen kialakulhat fertőzés vagy akár heg is.

Mítosz #4: A mindennapos hajmosás káros.

A mindennapos hajmosás teljesen rendben van és egészséges. Minden a hajtípusodtól és az aktivitási szintedtől függ. Amit nem szabad figyelmen kívül hagynod, az a samponodban használt összetevők. Győződj meg róla, hogy nem durvák (szilikonokat, panthenolt stb. tartalmaznak). Használhatsz akár minden nap hajmosás után egy leave-in kondicionálót is.

Mítosz #5: A vízivás gyógyítja a száraz bőrt.

A vízivás nem hatékony, és a túlzott mennyiség egészségügyi problémákat okozhat. A bőröd nem azért dehidratált, mert nem iszol elég vizet, hanem mert az gyorsan elpárolog a bőrödről. A jó bőrápolásnak meg kell akadályoznia ezt, és hosszabb ideig meg kell tartania a nedvességet. A hialuronsavat tartalmazó termékek állítólag rendkívül hatékonyak és minden bőrtípusra alkalmasak.

Mítosz #6: Megszabadulhatsz az öröklött sötét karikáktól.

Sajnos nem sokat tehetsz az öröklött pigmentáció ellen a szemed alatt. Lehet, hogy sokat alszol és egészséges életmódot folytatsz, és mégis megvannak ezek a sötét karikák. Ronthatnak is, ha napfény alá kerülsz. Teljesen megszabadulni tőlük nem tudsz, mivel genetikailag hajlamos vagy rá, de legalább sminkkel el lehet fedni a sötét karikákat.

Mítosz #7: A hajápoló termékekkel meg lehet gyógyítani a töredezett hajvégeket.

A hajtermékek csak ideiglenes megoldást nyújtanak azáltal, hogy összeragasztják a hajszálakat. Valójában azonban nem oldják meg a probléma gyökerét. A hajszérumok és kondicionálók kevésbé észrevehetővé tehetik a töredezett hajvégeket, és talán lassítják is a folyamatot. Mégsem tudják teljesen megszüntetni a problémát. A rendszeres hajpakolások, a fürtök trimmelése és a haj védelme a közvetlen napfénytől jobban kell, hogy működjön.

“A Fekete Karcsúsít” És További 6 Szépség Mítosz Megcáfolva

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!