A 6 Legjobb Természetes Olaj Hajápoláshoz:

Az illóolajok hatásos növényi kivonatok, amelyek kiválóan használhatók az otthoni szépségápolásban. Az illóolajokat dominánsan használják a szépségápolási receptekben, mind a házi, mind a kereskedelmi receptekben, köszönhetően csodálatos bőrápolási és hajápolási tulajdonságaiknak. Ma, ebben a cikkben megmutatjuk a hajápoláshoz használt legjobb illóolajokat és a legjobb eredmények érdekében a hajápolási rendszerbe való beépítésük módjait is.

 

6 legjobb illóolaj hajápoláshoz:

 

Levendulaolaj

 

A levendulaolaj gyulladáscsökkentő és nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik. Nyugtatja a fejbőrt és egészségesen tartja azt. Emellett hihetetlen fényt kölcsönöz a hajnak, megakadályozza a sima sörtét és kezelhetőbbé teszi a hajat. A levendulaolaj kellemes virágos illatot is kölcsönöz a hajnak.

 

Használat:

 • Adjon néhány cseppet ebből az olajból a szokásos samponjához és kondicionálójához, valamint a hajmaszkokhoz.
 • Adjon néhány cseppet a rózsavízhez, és hajmosás után párolja be vele az egész hajat, hogy illatosabbá tegye és csökkentse a göndörödést.

 

Rózsaolaj

 

A rozmaringolaj segít megerősíteni a hajhagymákat és csökkenti a hajhullást. Antimikrobiális tulajdonságai is vannak, amelyek segítenek a korpásodás elleni küzdelemben és a fejbőr egészségének megőrzésében.

 

Használat:

 • Adjunk néhány cseppet a samponjainkba, vagy hajpakolásokba.
 • Hígítsa fel vízzel, és hajmosás után fújja a fejbőrre, hogy fokozza a hajnövekedést.

 

Borsmentaolaj

 

A borsmentaolaj remekül frissíti a hajat, küzd a korpásodás ellen és fokozza a haj növekedését. Segít megnyugtatni a viszkető fejbőrt is.

 

Használat:

 • Hígítsuk fel a borsmentaolajat egy vivőolajjal, például ricinusolajjal vagy kókuszolajjal, és használjuk hajmosás előtti kezelésként.
 • Adjon néhány cseppet rózsavízhez, és hajmosás után párologtassa a fejbőrre és a hajra, hogy megnyugtassa a viszkető fejbőrt és megelőzze a fejbőrön kialakuló pattanások kockázatát.

 

Teafaolaj

 

A teafaolaj közismert tisztító és antimikrobiális tulajdonságairól. Távol tartja a korpásodást és küzd a fejbőr pattanásai és viszketése ellen.

 

Használat:

 • Adj néhány cseppet a samponjaidhoz és a házi és kereskedelmi hajpakolásokhoz.
 • Hígítsd fel vízzel, és hajmosás után fújd a fejbőrödre a korpásodás elleni küzdelemhez.
 • Hígítsd fel a teafaolajat egy vivőolajjal, például ricinusolajjal vagy kókuszolajjal, és használja sampon előtti kezelésként.

 

Gerániumolaj

 

A gerániumolaj különösen jótékonyan hat az irritált fejbőrre és a hajhullásra. Táplálja a hajhagymákat és fokozza a fejbőr keringését.

 

Használat:

 • Adjunk néhány cseppet a kókuszolajhoz, és masszírozzuk be vele a fejbőrt és a hajat 2 órával a hajmosás előtt.

 

Rózsaolaj

 

A rózsaolaj remekül illatosítja a hajat, csökkenti a göndörödést és kezelhetőbbé teszi a hajat. Fényt ad, amitől a hajunk egészségesebbnek látszódik és érződik.

 

Használat:

 • Használat előtt adjon néhány cseppet a samponjához és a kondicionálójához.
 • Adj 5-6 cseppet 1/2 csésze rózsavízhez, és használd samponozás utáni pára formájában, mint hajon hagyott kezelést.
A 6 Legjobb Természetes Olaj Hajápoláshoz

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!