A 10 Legjobb Stresszoldó Növény Otthonra És Az Irodába:

Miközben a modernizáció felé mozdulunk el, és jobb színvonalat biztosítunk magunknak azzal, hogy többet keresünk, valahogyan hiányzik a testünkről, az elménkről és az egészségünkről való gondoskodás.

 

Olyan világban élünk, ahol a mentális egészségügyi problémák mindennél gyakoribbak. Egy tanulmány szerint jelenleg 450 millió ember szenved ilyen betegségben, és a mentális zavarok világszerte a megbetegedések és a rokkantság vezető okai közé tartoznak.

 

A legrosszabb az, hogy ebben a rohanó világban nem jut időnk arra, hogy magunkon dolgozzunk és csökkentsük a stresszt, ezáltal javítva egészségünket. Ezért nagyon fontos, hogy intézkedéseket tegyünk a munkahelyi és otthoni stressz felszámolására és csökkentésére.

 

Vannak olyan szobanövények, amelyek csökkentik a stresszt, és egészséges, lélegezhető környezetet biztosítanak számunkra, így távol tartva az egészségügyi problémákat. A mai cikkünkben bemutatjuk, hogy melyek ezek a szobanövények, amelyeket otthon és az irodában tarthatunk a szorongás és a stressz enyhítésére:

 

10 stresszoldó növény, amit érdemes tartanod a szobádban:

1. Bazsalikom

 

Ez a szent növény (szerk.: szent növény a hinduizmusban) az egyik leggyakoribb növény, amit a háztartásokban találhatunk.

 

Az emberek nem csak az isteni jelenléte miatt szeretik annyian, hanem stresszellenes tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a stressz és a szorongás enyhítésében.

 

A bazsalikomleveleket számos célra használják, például salátaöntetként, gyomorfekély, rovarcsípés és torokfájás kezelésére.

 

A bazsalikom adaptogénként (olyan természetes anyag, amelyről úgy tartják, hogy segít a szervezetnek alkalmazkodni a stresszhez) működik, ezért ha van egy bazsalikom növény a házadban vagy az irodádban, az javíthatja a szellemi képességeket.

2. Jázmin

 

Ez az áldásos növény nemcsak gyönyörű, szemet gyönyörködtető virágokkal rendelkezik, hanem természetes módon csökkenti a stresszt és a szorongást a munkahelyen és otthon.

 

A jázmin segít abban, hogy jobban érezd magadat, mivel növeli a termelékenységedet, és javítja a közérzetedet. Ez a gyönyörű növény nem csak a szobád dekorációját teszi világossá, hanem illatával és friss oxigénellátásával hozzájárul a környezet frissen tartásához is.

3. Aloe Vera

 

Az Aloe Vera gazdag tulajdonságai és végtelen egészségügyi előnyei miatt mindig is első számú választás volt az emberek körében az otthonok és a munkamániások számára.

 

Az aloe vera növény egy alacsony karbantartási igényű növény, amely természetes légtisztító is, segít csökkenteni a szorongást és a stresszt azáltal, hogy friss levegőt ad a környezetedhez.

4. Kígyó növény

 

A kígyónövény az egyik legjobb stresszoldó növény, amit otthonodban és irodai terekben tarthatsz.

 

Ha kígyónövényt tartasz a hálószobádban vagy az irodai íróasztalodon, az javítja a levegő minőségét azáltal, hogy eltávolítja a káros méreganyagokat, és friss levegőt biztosít a belégzéshez. Ezen túl még segít enyhíteni a fejfájást, a szemirritációt és a légzési problémákat.

5. Levendula

 

Ez az egyik legmegnyugtatóbb növény, amit otthon és az irodában tarthatsz. Édes illata segít megnyugtatni az elmét, enyhíti a szorongást/stresszt, és igéző illata nyugtató tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek az alvás előidézésében.

 

Ez a szobanövény olyan gyönyörű, hogy kiegészíti az otthoni dekorációt, és még festőibbé teszi azt.

6. Kamilla

 

Ennek a növénynek rengeteg egészségügyi előnye van amellett, hogy egy jól kinéző virág. A kamillatea az egyik nagyon híres teafajta, amelyet az emberek szinte mindenhol fogyasztanak, és amely segít enyhíteni a gyomorpanaszokat.

 

Emellett méregteleníti a szervezetet azáltal, hogy fokozza az anyagcserét és javítja az emésztőrendszert.

7. Areca pálma

 

Az Areca-pálma a maga módján enyhíti a stresszt. Az Areca-pálma nagyon népszerű légtisztító növény, amelyet otthon és irodában egyaránt tarthatunk.

 

Ez az alacsony fenntartási igényű növény könnyen gondozható, és bizonyítottan eltávolítja a levegőből a káros méreganyagokat, amelyek hatással vannak az emberek egészségére. Ezért ez a növény segít csökkenteni a szorongás szintjét és a vérnyomást, ami viszont segít megnyugtatni a mentális és fizikai állapotunkat, így megvéd minket a megbetegedéstől.

8. Borsmenta

 

A borsmenta növényben mentol van, amely köztudottan enyhíti a stresszt, és egész nap feltölt minket energiával és buzgalommal.

 

Ha egy kis cserepet tartasz az irodai asztalodon vagy a hálószobád oldalsó polcán, az segíthet abban, hogy a nap végére ne merüljön ki az energiád. Így nyugodt és friss maradsz.

9. Angol borostyán

 

Az angol borostyán egy bevált szobanövény a stressz és a szorongás enyhítésére. Csökkenti a fejfájást és elősegíti a jó alvást.

 

Ez a csüngő növény remek társ azoknak, akik szeretnék megnyugtatni allergiájukat, különösen, ha asztmában szenvednek. Ezen túl még segít távol tartani a levegőben terjedő betegségeket is.

 

Ritkasága miatt nem biztos, hogy könnyen megtalálod ezt a növényt a közeli piacon, ezért érdemes az online térben keresni.

10. Krizantém

 

Ezek a szemet gyönyörködtetően fényes virágok segíthetnek az aggodalom és a stressz tüneteinek enyhítésében.

 

A krizantémról kiderült, hogy csökkenti bizonyos gének aktivitását, amelyek stresszes helyzetekben túlpörögnek. Emellett remek teát is készíthetünk belőle, amely segít a stressz csökkentésében és az anyagcsere fokozásában.

A 10 Legjobb Stresszoldó Növény Otthonra És Az Irodába

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!