A 10 Legjobb Kefe Göndör Hajra:

Ahogyan a megfelelő sminkkefe is sokat számíthat a végső szépségápolási megjelenésedben, a megfelelő hajkefe is különbséget jelenthet a diadalmas fürtök és a rossz hajviselet között. De ha göndör, göndör vagy hullámos hajad van, akkor tudod, milyen nehéz megtalálni a megfelelő kefét – és sok minden forog kockán, ha rosszat választasz, a hajszálaid véletlen elakadásától kezdve a természetes göndörséged megzavarásáig.

Manapság már számos olyan eszköz létezik, amelyet kifejezetten a göndör hajú emberek számára terveztek, így a tökéletes kefe megtalálása könnyebb, mint valaha. Mivel a hajkefék nem egyformák – különösen, ha a göndör hajról van szó -, egy sztárfodrász segítségét kértük, hogy megtudjuk, mit kell keresni egy göndör hajra való kefében, valamint az ő stylist által jóváhagyott választásait.

 

Mit kell keresnem a göndör hajra való kefékben?

 

Ha rossz eszközzel keféled a hajadat, az komoly rendetlenséghez vezethet. Alaposan mérlegelni kell a kefe méretét, súlyát és sörtesűrűségét, mielőtt leemelünk egyet a polcról. De először is meg kell határoznia, hogy milyen célra használja a kefét: hajbontásra, hajszárításra, egyenesítésre, formázásra vagy zuhanyozásra? Valószínűleg a hajápolási rutin minden egyes lépéséhez más-más kefére lesz szüksége.

 

Miután meghatározta a kefe célját, válasszon olyat, amelyik jól fekszik a kezében. A kényelmes fogás mindent megváltoztat, amikor a tépődés és a sérülések megelőzéséről van szó. A legtöbb esetben olyan sörtéket is érdemes keresni, amelyek sörtéi egymástól távol helyezkednek el. Ez lehetővé teszi a könnyű siklást, hogy biztosítsa a természetes textúra megőrzését.

 

Az alábbiakban megtalálod a göndör hajszerkezetekhez való legjobb keféket, akár klasszikus hajszárító kefét, akár zuhanyzós hajbontó kefét, vagy bármi mást keresel a kettő között.

10_legjobb_kefe_gondor_hajra

1 / 10 – A legjobb összességében: Denman D3 Original Styler 7 Row

Könnyű belátni, hogy ez a TikTok-hírű kefe miért is a fodrászok kedvence. A John Denman Dean által az 1930-as években tervezett Denman kefét a természetesen göndör fürtökre tervezték. Nedves vagy nedves szálakon használva felerősíti a fürtöket és a spirálokat, növeli a definíciót, kisimítja a göndörséget és a csomókat, és egyenletesen eloszlatja a terméket. Mi több? A kefe gumialapja segít minimalizálni a statikus feltöltődést, míg a nejlon sörték lekerekített csapjai biztonságos és kíméletes fésülést tesznek lehetővé.

2 / 10 – A legjobb hajbontás: Felicia Leatherwood Detangler Brush

Olyan kefére vadászol, amellyel a legnehezebb gubancolódást is át tudod zipzározni? Vegye fontolóra ezt a fekete tulajdonú Felicia Leatherwood márkától. “Könnyedén siklik át a hajon, a sörték pedig rugalmasak és egymástól távol vannak, hogy megakadályozzák a sérüléseket” – mondja Morgan. A legjobb eredmény érdekében azt ajánlja, hogy a hajvégektől kezdje, és szakaszonként haladjon a tövek felé.

3 / 10 – A legjobb a hajszárításhoz: Denman D4 Original Styler 9 soros fésülködő

Mondj búcsút a törésnek hajszárítás közben ezzel a Denman kefével. Morgan szerint ez a végső multifunkcionális hajkefe, és azt mondja, hogy nem akad be és nem húzódik a szárító alatt. Egy másik kedvenc tulajdonsága? A lépcsőzetes tűmintázat lehetővé teszi a tökéletes fogást és feszültséget a sima hajszárításhoz. Ráadásul az egyedi, könnycsepp alakú fogantyú extra kényelmet és egyensúlyt biztosít hajformázás közben – itt nem fárad el a kar.

4 / 10 – A legjobb formázáshoz: Ibiza Round Brush

Gyönyörű, pattogós fürtöket érhetsz el ezzel a rajongók által kedvelt kerek kefével az Ibizától. A kényelmes parafa fogantyúval és sűrűn tömött sörtékkel rendelkező eszköz tökéletes mindenkinek, aki a fújás során lágy hullámokká szeretné simítani fürtjeit. A kefe sűrű sörtéi éppen a megfelelő feszültséget teszik lehetővé a hajszárításhoz anélkül, hogy elveszítené az irányítást. Ez egyike azon kevés kivételnek a Morgan tipikus szabálya alól, miszerint a göndör hajra szánt keféknél kerülni kell a sűrűn tömött sörtéket.

5 / 10 – A legjobb a zuhany alatt: Pattern zuhanykefe

Ha göndör, göndör vagy göndör hajad van, akkor erre a kefére szükséged van a zuhanyzóban, azonnal. A Tracee Elis Ross színésznő által alapított Pattern Beauty minden termékét a természetes hajszerkezetűek számára tervezi. Ennek a kefének rugalmas sörtéi segítenek a fürtök kibontásában és a csomók eltávolításában anélkül, hogy megakadnának. Morgan szerint ez kulcsfontosságú ahhoz, hogy a fürtök plüssösek és dúsak maradjanak. A kefe emellett segít egyenletesen eloszlatni a leave-in és az öblítő kondicionálókat. Egy másik lenyűgöző tulajdonság? A kivehető párna megkönnyíti a hajápolási termékekből felhalmozódott szennyeződések tisztítását.

6 / 10 – A legjobb vastag hajhoz: Denman D83 lapátkefe

Ennek a túlméretes lapátkefének sörtéi még a legvastagabb hajon is könnyedén utat törnek maguknak. Morgan nagyra értékeli a golyós végű hegyeket, amelyek megakadályozzák a haj sérülését fésülés közben. Egy másik könnyen fogható megoldás, a kényelmes, sima nyél tökéletesen illeszkedik a tenyérbe az optimális fogás és irányítás érdekében, függetlenül attól, hogy nedves vagy száraz szálakat fésülsz.

7 / 10 – A legjobb a finom hajhoz: Wet Brush Pro Detangler

Ez a Wet Brush varázslatos hajszerszám a legfinomabb fürtökön is át tudja dolgozni magát, anélkül, hogy elkapná őket. A többféle színben és kivitelben kapható nedves kefe ultrapuha IntelliFlex sörtéinek köszönhetően végigsuhan a szálakon. A gömbölyű sörték nemcsak a csomók, a göndörödés és a törés minimalizálását segítik, hanem a fejbőrt is stimulálják, hogy elősegítsék a haj egészségét és a hajhagymák növekedését, miközben egyenletes fürtöket és hullámokat hoznak létre.

8 / 10 – Legjobb luxus: Mason Pearson népszerű keverék hajkefe

Akárcsak egy klasszikus Chanel táska, ez a Mason Pearson többszörösen díjnyertes kefe is megéri az árát. A minőségéről és egyedi kézműves kivitelezéséről ismert kefe egy életre szól. Morgan imádja, hogy milyen könnyen eloszlatja a haj természetes olajait a gyökerektől a hajvégekig, miközben gyengéden serkenti a vérkeringést és véráramlást hoz a fejbőrbe. “Ez a különleges stílus a vaddisznó és nejlon sörték keverékét használja, ami jó feszültséget hoz létre a nedves hajban, hogy még a leggöndörödőbb hajtípusokat is kisimítsa” – mondja Morgan. Ha esetleg az egyik sörtéje eltörne, a Mason Pearson javítószolgálatot kínál a javítására. Lényeg a lényeg: Megéri a befektetést.

9 / 10 – A legjobb fésű: Pattern Wide Tooth Comb

A széles fogazatú fésűk ideálisak a stresszmentes göndörítési szeánszokhoz. A Tracee Ellis Ross termékcsalád másik kiemelkedő darabja úgy lett megalkotva, hogy a fogak ne okozzanak kárt a finom nedves, nedves vagy száraz fürtökben. Morgan szerint volumennövelésre is használhatod a haj felpöndörítésével.

10 / 10 – Legjobb hullámos hajra: Ibiza OC7 kefe

Morgan imádja, hogy ez a kefe milyen szépen ad volument és fényt a fakó hullámoknak. Az Ibiza OC7 ovális, lapos kialakítású, hosszú fehér nejlon és megerősített vaddisznó sörték keverékével segít stimulálni a fejbőrt, meghatározni a rétegeket és kisimítani a göndörséget. A gumiból készült pneumatikus párna (a “levegővel töltött” szó fantázianevén) lehetővé teszi, hogy a sörték könnyedén behatoljanak a hajba anélkül, hogy húznák vagy törnék, míg az ergonomikus parafa fogantyúnak köszönhetően még hosszú hajformázások során is kényelmesen tartható.

legjobb_kefe_gondor_hajra_pinterest

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!