9 Pszichológiai Trükk, Amivel Rendkívül Érdekessé Válhatsz Mások Szemében:

Apámnak volt egy mondata: “Tanulj meg beszélni, tanulj meg nyitottnak látszani”, ami azt jelenti, hogy a beszéd nem természetes. Ha valaha is így gondoltad, akkor tévedsz! Vannak emberek, akiket az emberek mindig dicsérnek a szeretetükért, de sokan vannak olyanok is, akiket kritizálnak, mert sótlanok, ízetlenek és keserűek.

 

Íme 9 rendkívül hasznos pszichológiai trükk, amivel megnyerőbb és érdekesebb kommunikátorrá válhatsz mások szemében!

 

Ne félj gyengeséget mutatni emelt fővel

 

A vonzó kommunikátorok nem mindig próbálnak mindent megnyerni. Épp ellenkezőleg, céljuk, hogy segítséget nyújtsanak másoknak anélkül, hogy bármit is várnának vissza. Számukra nem lesz nehéz beismerni a hibákat, kudarcokat, vagy beszélni a gyengeségeikről. Ez pedig olyasmi, amire nem mindenki képes. Sőt, nyíltan meg tudják mondani, hogy ” irigyellek téged ” vagy ” nem megy, taníts meg “, mert tudják, hogy az emberek gyakran értékelik az őszinteséget és a valódi érzéseket.

 

Nonverbális pozitív visszajelzések fontossága

 

A szemkontaktus nagyon fontos egy beszélgetésben, és ezt mindenki tudja. Nevetnek, amikor nevetsz. Mosolyognak vagy bólogatnak, amikor te is. Igyekeznek mindent megismételni. Arra koncentrálnak, hogy figyelmesen meghallgassák, amit mondasz, odafigyelnek az érzelmeidre és az érzelmeidre. Akik képesek így kommunikálni, azok minden emberrel megtalálják a közös hangot, és sokkal könnyebben elnyerik mások bizalmát.

 

Ha a természetedből fakadóan nem vagy olyan személyiség, aki ezeket a dolgokat ösztönösen alkalmazza, akkor sem kell csüggednek. Gyakorlással te is elsajátíthatod ezeket a kommunikációs trükköket.

 

A másik megértése

 

A legtöbb ember öntudatlanul is talál ellentmondásokat és nézeteltéréseket, ami normális beszélgetés helyett vitához vezethet. A vonzó és érdekes kommunikátorok gyakran keresik az emberek empátiáját. Próbálj meg találni valami közöset a beszélgetőpartnereddel. Ez segít egy érdekes beszélgetés elindításában, pozitív érzelmeket szerezve.

 

Fejezz ki érzelmeket érintéssel

 

A “könnyű érintés vagy ölelés” hatékony eszköz, amely segít az embereknek jobban megérteni a másik ember érzéseit. Egy kísérletben a tudósok 12 érzelmet próbáltak kifejezni a beszélgető személy könnyed érintésével, közvetlenül, szó nélkül. Kiderült, hogy ez az esetek 5 és 83%-a között helyesen kommunikálja a kifejezni kívánt érzelmet. Ez segít bizonyítani a szavaid őszinteségét, kifejezi az érzelmeidet és elnyeri a másik személy bizalmát.

 

Mindig mutasd ki a vidámságot az arcodon és a gesztusokon keresztül

 

A vonzó kommunikátorok nagyon ésszerűen és pontosan fejezik ki érzelmeiket. Még a legunalmasabb történetet is át tudják adni egy olyan meséléssel, ami érdekessé teszi azt. Gesztusaikkal és arckifejezésükkel megfelelően kifejezik a mesélő hangulatát. Ez segít kiváltani a beszélgetőpartner izgalmát.

 

Ne félj attól, hogy kinevetnek

 

Ha kész vagy megmutatni a gyengeségeidet, és nem félni attól, hogy kinevetnek, akkor senki sem fog nevetni rajtad.

 

Tedd fel a jó kérdéseket

 

A vonzó kommunikátorok képesek könnyedén olyan kérdéseket feltenni másoknak, amik segítenek abban, hogy valaki megnyíljon. Nem haboznak kérdéseket feltenni, és készek önmagukról is nyíltan beszélni. Ezek az emberek valóban tudni akarják, hogy mire gondolsz, és ez teszi őket megbízhatóbbá. Amint kiderül valami egy adott személyről, csak kérdezz rá, és beszélj valami hasonlóról, ami saját magaddal kapcsolatos. Ez megmutatja, hogy van benned és bennük valami közös, ami érdekes beszédtémává válik.

 

Mindig emlékezz mindenki nevére

 

A karizmatikus emberek gyakran mindenkinek a nevét megjegyzik. Sőt, van, aki már akkor is tudja a nevedet, ha csak rövid ideig találkoztatok, vagy csak egyszer beszéltetek, ez miatt pedig fontosabbnak érzik magukat a beszélgetőpartnereik.

 

Hallgass többet és beszélj kevesebbet

 

A legtöbb ember nem tudja teljesen meghallgatni mások történeteit. Mindenki a saját magáról szóló híreket akarja megosztani. Könnyű pozitív benyomást tenni másokon, ha azt veszik észre, hogy figyelsz a mondandójukra és rájuk fókuszálsz. A vonzó kommunikátorok gyakran hallgatnak, mert szeretnek többet hallani, mint amennyit mondanak. Ez az, ami segít nekik abban, hogy sok érdekes dolgot megtudjanak másoktól, és felismerjék a köztük lévő közös pontokat.

9 Pszichológiai Trükk, Amivel Rendkívül Érdekessé Válhatsz Mások Szemében(1)

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!