9 Pocsék Szokás, Amit Minden Magabiztos Ember A Háta Mögött Hagy:

Vannak olyan rossz szokások, amelyek ellen világszerte küzdenek a pszichológusok, mint például az, hogy rosszat beszélsz magadról, vagy lefekvés előtt a szerencsétlenségeden rágódsz. Bizonytalanná és boldogtalanná tesznek bennünket.

Összegyűjtöttük azokat a hibákat, amelyek aláássák az önbizalmunkat.

1. Aggódni a tökéletlenségeink miatt

A perfekcionizmus az alacsony önbecsülés és a szorongás következménye, ami miatt még a legjobb teljesítményekre sem tudunk büszkék lenni.

Mit kell tenned? Amikor a belső kritikusod hibáztatni kezd, próbáld meg elemezni, hogy valójában kinek az elvárásai azok, és miért kellene megfelelned nekik. Indíts egy önelfogadási naplót, írj minden nap 3 bejegyzést az elért eredményeidről, és időről időre olvasd el őket.

2. Másokhoz hasonlítgatod magad

Hajlamosak vagyunk összehasonlítani a legrosszabb tulajdonságainkat a másokban látott legjobbakkal, elfelejtve, hogy mindenki egyedi a maga módján.

Mit tegyünk? A mai önmagadat csak a múltbeli önmagaddal hasonlítsd össze, és tanulj a többiből, ahelyett, hogy párhuzamot vonnál. Inspirálódj, ne pedig frusztrálódj.

3. Önmagad becsmérlése beszélgetés közben

Az önlebecsülés vagy egy tudattalan módja annak, hogy sok bókot kapj, vagy egy gyenge kísérlet arra, hogy mentegess egy jövőbeli kudarcot, amiben biztos vagy.

Mit kell tenned? Ne feledd, hogy a gyengeségeink tesznek minket egyedivé. Fogadd el őket, és a többi is így lesz. Ellenkező esetben az emberek végül azt fogják hinni, hogy tényleg olyan rossz vagy, mint amilyennek mondod magad.

4. Lehetőségek helyett akadályokat látni

Az összes akadály, amit le kell küzdened ahhoz, hogy elérd a céljaidat, csak egy béna kifogás arra, hogy egyáltalán ne csinálj semmit, és aztán szidd magad emiatt.

Mit kell tenned? Nincsenek szerencsétlenségek, csak értékes tapasztalatok. A kudarc ok arra, hogy változtass a megközelítéseden, nem pedig arra, hogy teljesen elvetd a célodat.

5. Azt gondolod, hogy senki sem csinálja jobban, mint te.

Az, hogy a pocsék munkától való félelem miatt képtelen vagy bármilyen munkát másra bízni, a pszichológusok szerint szintén a bizonytalanságból és a mindent irányítani akarásból fakad.

Mit kell tenned? A munka delegálása másokra az önbizalom jele, és nem feltétlenül a munkára önmagában vonatkozik. Az, hogy képes vagy elküldeni a férjedet bevásárolni anélkül, hogy teljesen kontrollálnád őt, szintén ebbe a kategóriába tartozik. Vedd le magadról a felelősséget mindenért és mindenért.

6. Aggódni a jövőd miatt

Ha bármilyen helyzetben a lehető legrosszabb forgatókönyvet képzeled el, az jó módja annak, hogy rengeteg energiát és önbecsülést veszíts.

Mit kell tenned? Gondolkodj pozitívan, és ne feledd, hogy a valóságban nem minden úgy alakul, ahogyan a képzeletedben. Láttál már ilyet megtörténni.

7. Más emberek jóváhagyásának keresése

Az öntudatos ember mindig másoktól akarja hallani az érdemei elismerését, nem tudván, hogy ez a dicséret hajszolása nem hoz neki elégtételt. Bármilyen kritika egyenlő lesz a világvégével.

Mit kell tenni? Tanuld meg felismerni saját magad értékét. Legyél a saját legjobb barátod.

8. Időt pazarolsz haszontalan szórakozásra

Ha a kudarcokat vásárlásba vagy tévéműsorok nézésébe fojtod, csak időt és energiát pazarolsz, amit az önfejlesztésre is fordíthattál volna.

Mit kell tenned? Jobb, ha a negatív érzéseidet energiává alakítod, hogy megváltoztasd az életed. Tanulj, alkoss, generálj ötleteket azokon a területeken, amelyek érdekelnek, és pillanatok alatt talpra állsz.

9. Túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a korábbi kudarcoknak

Ha a múltbeli hibáidon rágódsz, és azon, hogy mások szemében még mindig mekkora lúzer vagy, amiért elbuktál azon a fontos projekten még a 90-es években, az nem fog önbizalmat adni neked.

Mit kell tenned? Fogadd el a tényt, hogy azt tetted, amit az adott körülmények között megtehettél. Elemezd az eddigi fejlődésedet. Mutass magadnak egy kis szeretetet és együttérzést. Légy biztos benne, hogy az emberek már rég elfelejtették a hibáidat, mert leginkább magukra gondolnak.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

9 Pocsék Szokás, Amit Minden Magabiztos Ember A Háta Mögött Hagy

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!