9 Öltözködési Hiba, Amit A Legtöbben Elkövetünk Anélkül, Hogy Észrevennénk:

Amikor a kinti hőmérséklet nulla fok alatt van, sokan közülünk csak egy takaróba burkolóznak és 10 sapkát húznak magukra. Valójában csak annyit kell tennünk ahhoz, hogy stílusosak maradjunk, hogy a felsőruházatunk színeit és mintáit figyelembe vesszük a ruházat többi részének kiválasztásakor. Emellett számos egyszerű részlet létezik, amelyekkel egy hétköznapi megjelenést is felfrissíthetünk, ha csak új színekkel játszunk.

Ilyen hibákat követnek el leggyakrabban a lányok a téli megjelenésükben:

Nem viselünk sálat a télikabáthoz, vagy túl szorosra kötjük azt.

A kabát vagy a pehelykabát kombinálása csupasz nyakkal gyakran elrontja a megjelenést, mert ez a rés megmutatja a felsőnk alatti összes ruharéteget, és a hiányosság benyomását kelti. A divatszakértők azt javasolják, hogy a felsőnket egészítsük ki egy hozzá illő sállal. Ez eleganciát és nőiességet kölcsönöz megjelenésünknek. A legjobb, ha nem kötjük túl szorosra a sálat, így vizuálisan nem választjuk el a fejet a testtől. Ez egyfajta könnyedséget és frissességet kölcsönöz majd a megjelenésnek.

Kiegyensúlyozatlan megjelenés műszőrme kabátokkal

Számos részletet kell figyelembe vennünk ahhoz, hogy elegánsan nézzünk ki egy műszőrme kabátban. Chloée Ohayon-Crosby jelmeztervező és ruhatári szakember azt ajánlja:

  • Vegyük figyelembe a kabát hosszát. Egy közepes vagy maxi hosszúságú kabát inkább formálisabbnak tűnik, míg egy rövid inkább lezser. Ha azonban egy rövid kabátot formális környezetben szeretnél viselni, csak párosítsd egy középhosszú ruhával, vagy kombináld nadrággal és magas sarkúval.
  • A hivatalos megjelenés érdekében viseljen minimális kiegészítőket. Ahelyett, hogy masszív kiegészítőket viselnél, jobb, ha több vékony és minimalista kiegészítőt vagy csak egy nagy ékszert választasz. Például viselhet több kis karkötőt, egy gyűrűt és fülbevalót.
  • Ha nem mindennapi öltözéket tervez, akkor egy masszív karóra és karika fülbevaló viselése segít stílusosan kinézni. A még merészebb megjelenés érdekében kiegészítheti az öltözéket egy sötét kalappal és napszemüveggel.
  • Viselj semleges árnyalatokat vagy egy merész színt egy egyszínű kabáttal. Ha például hétköznapi megjelenést tervezel, felvehetsz egy visszafogottabb színű műszőrme kabátot fehér pulóverrel, sötét farmerrel és fekete-fehér cipővel. Ha élénk megjelenést szeretne létrehozni, választhat egy élénk színű kabátot és egyszínű ruhát, vagy éppen ellenkezőleg, egy világos színű kabátot kiegészíthet egy élénkpiros ruhával és sötétbarna, alacsony sarkú csizmával.

Szezonon kívüli táska viselése

A puffos kabátok különösen jól jönnek a hideg időben. Azonban elég problémás, ha vékony pántokkal ellátott, keresztben hordott táskákat viselünk ezekhez a kabátokhoz. Ráadásul a kis táskák a terjedelmes pehelykabát hátterében vizuálisan óriásivá tehetik a sziluettet. Éppen ezért Marianne Theodorsen, a Vogue Scandinavia táska szakértője ezekben az esetekben azt javasolja, hogy a klasszikus, párnázott táska vaskosabb változatát válasszuk.

A felső és a miniszoknya rossz kombinációja

Gyakran előfordul, hogy a lányok a miniszoknyát kabáttal vagy műszőrme kabáttal kombinálják, ami télen megmutatja a karcsú lábukat. Ez nem tűnik esztétikusnak, mert a szoknya úgysem látszik, és az összkép azt a benyomást keltheti, hogy a felsőruha alatt nincs semmi. Ezért Aloïs Guinut stílustréner úgy véli, hogy a miniszoknya legjobb kiegészítője a hosszabb – midi vagy maxi – felsőruha.

A nem megfelelő fejfedővel következetlenséget viszünk a megjelenésbe.

Nem akármilyen sapka mutat jól egy télikabáttal. A szakértők szerint bizonyos kalapok, például a barett, nem illenek össze a pehelykabáttal. Ezeket a kiegészítőket leginkább kabáttal vagy trencsénnel érdemes viselni.

Rövid kabát viselése hosszú pulóverrel

Sally McGraw stylist felvázolja, hogy a téli kabát vagy kabát hosszának elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy az összes ruharéteget eltakarja. A hosszú pulóverek vagy kardigánok a legjobban a térdig érő pehelykabátokkal passzolnak. A rövid kabát alól kikukucskáló pulóver ugyanis meglehetősen furcsán néz ki, és vizuálisan több részre vágja a testet, ami a sziluettet nem harmonikusan mutathatja: a lábak rövidebbnek, a test pedig szélesebbnek tűnik, mint amilyen valójában.

A pehelykabáthoz való elavult öv kiválasztása

A pehelykabátoknak nem feltétlenül kell puffosnak lenniük. A divatszakértők azt javasolják, hogy elegánsabb megjelenést hozzunk létre egy öv segítségével, amely elegánsabbá teszi a terjedelmes sziluettet. De nem a pehelykabátok elavult, övvel varrott változatáról beszélünk. A derekat egy csatos bőrövvel megkötni menő, stílusos megoldás lehet.

9 Öltözködési Hiba, Amit A Legtöbben Elkövetünk Anélkül, Hogy Észrevennénk

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!