9 Öltözködési Hiba, Ami Miatt Öregebbnek Látszol:

Miután elértem egy bizonyos életkort, már nem akartam idősebbnek látszani, mint amilyen vagyok. Kifinomultan és elegánsan akartam kinézni, nem pedig idősebbnek.  A lehető legjobban akarok kinézni a koromhoz képest.

 

A fiatalos öltözködés egy erőteljes eszköz, ami nem csak kívülről fiatalít meg minket, de javítja a közérzetünket és az önbecsülésünket is. Vannak azonban buktatók, amelyeket minden áron el kell kerülni. Senki sem akar túlöltözött bohócnak kinézni, de ha ragaszkodunk az elavult öltözködési stílusokhoz, akkor ne csodálkozzunk, ha idősebbnek tűnünk, mint amilyenek vagyunk. Mint sok minden másban, a megoldás itt is a mérték.

 

9 egyszerű tipp, amivel feltűnés nélkül egy évtizedet is lefaraghatunk az életkorunkból:

 

1. Színek

 

Túl sok lágy, finom szín

Bőrtónusunk az öregedéssel halványul, ezért a lágyabb árnyalatok viselése sokkal hízelgőbb lehet. De legyünk tisztában azzal, hogy a túl sok pasztellszín viselése szintén idősebbnek fog minket láttatni. Ha tetőtől talpig világos színeket szeretnél viselni, válassz halvány semleges színeket, mint a nude, az elefántcsont, a világosszürke vagy a bézs. A babakék és a lágy rózsaszín klasszikus kombináció, de egy bizonyos kor felett már nehezen kivitelezhető jól. Ha az arcod közelében szereted a pasztellszíneket, alul horgonyozd le egy erősebb színnel. A babakék remekül mutat a tengerészkékkel és a feketével vagy a barnával és a szénnel – ugyanígy a lágy rózsaszínnel, a vajsárgával és a halvány barackkal.

 

Túl sok fekete

A tetőtől talpig fekete mindig elegáns, stílusos és könnyen koordinálható. Könnyű vele csomagolni, és kisebb ruhatárat tesz lehetővé. Ugyanakkor kiszívhatja az életet az arcbőrödből, ami idősebbnek mutat. Mivel a fekete szín sok nő ruhatárának hatalmas részét képezi, íme néhány tipp, hogy a fekete szín még inkább hízelgő legyen.

  • viselj egy hízelgő színű sálat az arcod közelében.
  • viselj V- vagy mélyen dekoltált nyakkivágást, hogy a fekete ne legyen túl közel az arcodhoz.
  • fokozd a sminkedet, hogy kiegyensúlyozd a feketét (gondolj világosabb rúzsra és több szemhéjfestékre).
  • viseljen színes fülbevalót és/vagy nyakláncot olyan színben, ami valóban hízelgő.
  • deréktól lefelé viselj feketét, felül pedig hízelgő színeket.

 

2. Túlméretezett minden

 

Sok márka esztétikája túlméretezett és laza. Ez egy népszerű megjelenés, ami nagyon kényelmes, de trükkös jól eltalálni. Válassz olyan darabokat, amelyek lazák, de nem nyomasztóak. Egyszerre csak a tested egyik felén viselj túlméretezettet. A túlméretezett nadrággal párosított terjedelmes tunikák olyan hatást keltenek, mintha valamit el akarnál rejteni. Válaszd a karcsúsított alsót egy túlméretezett felsővel. Vagy egy karcsúsított felsőt túlméretezett nadrággal. A testsziluetted valamelyik részének ki kell látszania, különben azt kockáztatod, hogy nagyobbnak és idősebbnek tűnsz, mint amilyen vagy.

 

3. Elavult szemüveg

 

Ha a szemüveged elavult, idősebbnek tűnsz. A szemüvegkeretek formája lassan változik, de ha évek óta nem frissítetted a szemüveged, akkor lehet, hogy öregít téged. Ha már a szemüvegeknél tartunk, nagyon kevés olyan szemüveg van, amelyik nem öregít. A keretek valójában segítenek elfedni a szem alatti ráncokat és álcázni a sötét karikákat.

 

4. Elavult trendek

 

Itt rejlik a probléma a trendekkel. Gyorsan változnak, így ha elavult trendeket követsz, akkor megint csak idősebbnek tűnsz. Jobb, ha olyan stílusokba fektetsz be, amelyek az aktuálisakra bólintanak, és modern csavart adnak a megjelenésednek. Az elavult farmerek miatt nem tűnsz naprakésznek, ezért figyelj az aktuális formákra és a farmerek mosására.

 

5. Rossz fehérnemű

 

A rossz melltartó miatt a ruha csomósnak tűnhet, a mellek pedig megereszkedhetnek. Végezz el egy professzionális melltartópróbát, és győződj meg róla, hogy a ruháid megfelelően lógnak. Az olyan melltartók, amelyek bevágnak, dudorokat hagynak maguk után. A laza melltartók nem adnak tartást, a látható melltartópántok pedig rossz illeszkedésről árulkodnak. A bugyivonalak senkinek sem hízelgőek, ezért győződj meg róla, hogy az alsóneműd simán simul a bőrödhöz. A tanga nem a legkényelmesebb megoldás, ezért keress olyan bugyikat, amelyeknek a széle láthatatlan a nadrágod alatt.

 

6. Gyakori divathibák

 

Az apró virágminták veszélyes területet jelenthetnek, ezért óvatosan bánj velük. Válassz klasszikus nyomatokat, mint a csíkos, leopárd vagy pöttyös, vagy dönts a modern nyomatok mellett. A “pillanatnyi” élénk színekkel is vigyázz, mert kiszívják az életet az arcbőrödből, ez miatt pedig idősebbnek tűnsz, mint amilyen vagy.

 

7. Nem hízelgő rúzs

 

A barna, mély és matt rúzs öregíti az arcot, és kiszívja az életet a mosolyodból. Válaszd inkább a csillogást a frosttal és a harmatosat a mattal szemben.

 

8. Nude harisnyanadrág

 

Ezek teljesen elavultak és kiabálnak, hogy nem értesz a harisnyákhoz. Sok nő nem érzi jól magát a csupasz lábakkal. Ha te is ebbe a kategóriába tartozol, akkor inkább válassz átlátszatlan harisnyát, átlátszó fekete, tengerészkék vagy szürke harisnyát. A láb nélküli harisnyanadrágok és a leggingsek is működnek a harisnyanadrág helyett.

 

9. Túl sok a párosítás

 

Coco Chanel híres mondása: “mielőtt kimész a házból, nézz a tükörbe, és vegyél le egy dolgot”. Az igazság az, hogy a túl sok statement kiegészítő öregíthet. Az egymáshoz illő kiegészítők ugyanezt tehetik. Válaszd szét az ékszerkészleteidet. Ne viselj egyforma fülbevalókat, nyakláncokat és karkötőket. Sokan szeretik a bohém esztétikát, és úgy gondolják, hogy “a több az jobb” Ez személyes ízlés kérdése, ezért inkább csak azt viseld, amitől magabiztosnak érzed magad.

9 Öltözködési Hiba, Ami Miatt Öregebbnek Látszol

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!