9 Népszerű Szépségápolási Eljárás, Amit A Kozmetikusok Soha Nem Végeztetnének El Magukon:

A szépségszalonok a kozmetikai eljárások széles skáláját kínálják. Azt ígérik, hogy eltüntetik a finom ráncokat, hogy ragyogni fog a bőrünk, és hogy műtét nélkül megemelik a melleinket. De vajon tényleg olyan biztonságosak ezek az eljárások, mint ahogyan hirdetik?

 

Kíváncsiak lettünk, hogy mely kozmetikai eljárások inkább ártalmasak, mint hasznosak:

1. Tartós smink

 

A szem, a szemöldök és az ajkak mikrofestése tulajdonképpen tetoválás. Csakúgy, mint a hagyományos tetoválásoknál, egyes pácienseknél kellemetlen hatások jelentkezhetnek, például a szövetek duzzanata és gyulladása, valamint hegek.

 

Megoldás: “Amikor megkaptam a microbladinget, 2 hétbe telt, mire normálisan nézett ki. A duzzanat le fog múlni, és a szín nem lesz olyan intenzív.”

 

2. Az ajaknagyobbítás

 

Az ajaknagyobbítás egyik legnagyobb hátránya, hogy az eredmény csak rövid ideig tart. Az ajkak megnövekedett teltsége körülbelül 5-6 hónapig tart, majd az ajkak visszatérnek a kezdeti állapotukba. Így a nőknek szó szerint függővé kell válniuk ezektől a szépségápolási eljárásoktól, és 6 havonta el kell viselniük az injekciók okozta fájdalmat.

 

Megoldás: “Nagyon kevés nő írja le az érzéseit közvetlenül az eljárás után. Nem lebeszélni akarlak róla, csak figyelmeztetni akarlak: a duzzanat nagyon nagy lehet (az első 4 napban úgy néztem ki, mint egy kacsa), és a következő 2 hétben úgy éreztem, mintha valami kemény lenne az ajkaimban.”.

3. Zsírleszívás

 

A klasszikus zsírleszívást általános érzéstelenítésben hajtják végre, és nem kevesebb, mint 2-3 hétig tart a felépülés. Ezenkívül előfordulhat, hogy a műtött területen hiperpigmentáció alakul ki. Amerikai tudósok szerint a betegek 18,7%-a szenvedhet ettől. Az orvosok is meglehetősen szkeptikusak ezzel a műtéttel és annak eredményeivel kapcsolatban.

 

Megoldás: “A zsírleszívás nem eredményez “fogyást”. A testsúlyunk a kalóriákból adódik. Ha tehát nem változtat a kalóriamérlegen, a súlya stabil marad, és a zsírleszívás által megcélzott terület kisebb lesz. Kompenzációként a teste más részei elraktározzák a zsírt, és így viszont nagyobbak lesznek. Sok nő például azért kap zsírleszívást, hogy megszabaduljon az alsó hasi pocakjától, de egy évvel később egy nagyobb felső hasi zsírpárnával tér vissza.”

 

4. Halpedikűr

 

A halpedikűr általában fogatlan Garra rufa halak segítségével történik. Az ilyen pedikűröket mindig a láb alapos mosásával és fertőtlenítésével kell kezdeni. Csak ezután merítheted a lábadat a halakkal teli, meleg vízzel teli tartályba. Ellenkező esetben baktériumokkal vagy gombával fertőződhet meg az előző vásárlóktól. Az sem ajánlott, hogy a halpedikűrt a lábak borotválása után végeztesse el. Ott ugyanis mikroszkopikus vágások keletkezhetnek, amelyeken keresztül megfertőződhet.

 

Megoldás: “Csábított már, hogy kipróbáljak egy ilyen halfürdőt, de az a tény, hogy annyi ember lábát rágcsálják, mindig is aggasztott. Most már biztosan távol maradok!”

 

5. Arc akupunktúra

 

Ez az akupunktúrás komplexum “babaarcot” ígér a nőnek, ami tökéletes kontúrozást és a finom ráncok eltüntetését jelenti. Az eredmény eléréséhez több mint 100 speciális, vékony tűt szúrnak az arcbőrbe. A tudósok azonban még mindig nem tudják megerősíteni ennek a kozmetikai eljárásnak a hatékonyságát. Sőt, megemlítik, hogy az orvostudomány ezen területe még további kutatásokat igényel.

 

Megoldás: “Van néhány jó barátom, akik akupunktúrás szakemberek, ezért kipróbáltam, de egyáltalán nem vettem észre különbséget. Szerintem valószínűleg placebo hatásról van szó azoknál az embereknél, akik némi enyhülést tapasztalnak, ami király; bármi, ami segít, az jó, csak nekem nem jött be”.

 

6. Fülgyertyázás

 

Ennél az eljárásnál egy üreges gyertyát helyeznek a páciens hallójáratába, és a másik végén meggyújtják. Úgy tartják, hogy a lángok vákuumot hoznak létre, ami segít eltávolítani mindenféle szennyeződést a fülből. Az Amerikai Audiológiai Akadémia kutatást végzett a fülgyertyázás előnyeinek tanulmányozására, és arra a következtetésre jutott, hogy fülégéshez vagy műtétet igénylő hallójárat-elzáródáshoz vezethet.

 

Megoldás: “Volt egy barátnőm a főiskolán, aki imádta ezt csinálni, és megpróbált rávenni, hogy csináljam, ezért megkértem a nagynénémet, aki audiológus. Azt mondta, hogy SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZT NE TEGYEM EZT. A tűzveszélyen kívül, ami nevetséges, azt mondta, hogy végleg tönkreteheti a hallásodat, és (az ő szavaival élve) tüzes lángoló törmelék kerülhet a dobhártyádra.””

 

7. Fogfehérítés

Az ügyfeleknek “hollywoodi mosolyt” ígérnek egy ilyen fogfehérítési eljárás után. Ez azonban a fogzománc elvékonyodását eredményezi, ami sérülékenyebbé teszi a fogakat. Ezenkívül károsíthatja a szájnyálkahártyát. Sok páciens panaszkodik arra, hogy az eljárás valóban fájdalmas, és hogy a hatása meglehetősen rövid.

Megoldás: “Sajnos a fogaim az eljárás után mindössze 2 hét alatt sötétebbek lettek. Igen, az orvos figyelmeztetett, hogy ez egy év múlva is előfordulhat, és újra fehéríteni kell a fogaimat, de nem egy hét alatt. Egyébként speciális fogkrémet használtam, amelyhez a fogorvos ragaszkodott, hogy minden étkezés után használjam.”

8. Mezoterápia

A szépségszalonok ügyfeleinek azt ígérik, hogy a mezoterápiás injekciókúra után megszabadulnak a gyulladástól és a finom ráncoktól, és ragyogni fog a bőrük. A tudósok azonban 2012-ben 6 résztvevővel kutatást végeztek, amely ennek ellenkezőjét bizonyította. Ők 6 hónapon keresztül estek át mezoterápiás eljárásokon. Azonban egyikük sem mondhatta el utána, hogy eltűntek a ráncaik, és bőrük újra feszes lett.

A lehetséges allergiás reakciókat is szem előtt kell tartania.

Megoldás: “Az első mezoterápiás eljárásom csodálatos volt, a bőröm remekül nézett ki utána. Ezért azt gondoltam, hogy az egész kúra hibátlanná teszi a bőrömet. A második kezelésemre 2,5 héttel később került sor. Minden ugyanúgy zajlott: fertőtlenítő krém, fólia, majd injekciók. Másnap reggel az arcom feldagadt. Egész héten nem tudtam megszabadulni ezektől a mellékhatásoktól. És az allergiás reakcióm nem volt a lehető legrosszabb. Ha rákeresel a Google-ban a ‘mezoterápiás allergiás reakciók’ kifejezésre, sokkal rosszabb példákat találsz.”

9. Botox mellfelvarrás

A botoxkezelés az arc ráncainak eltüntetésére gyakori. Nemrégiben azonban egy új, nem sebészeti mellfelvarrási eljárást fejlesztettek ki. A nőknek felajánlják, hogy botoxinjekciókat kapnak a mellizomzatba, hogy a melleik vonzóbbnak tűnjenek.

Ennek az eljárásnak a legnagyobb hátránya a magas ár és az átmeneti hatás, amely csak 6 hónapig tart. A probléma az, hogy az eljárás a mellizomra irányul, amelyet a nagy mellizom fed. Emellett a váll, a hát és a mellkas más izmai is szerepet játszanak, de ha vannak is pozitív eredmények, azok valóban csekélyek lesznek. A tudósok úgy vélik, hogy az edzőterembe járás vagy a testtartás-oktatás tartósabb eredményt hoz, és sokkal biztonságosabb is.

9 Népszerű Szépségápolási Eljárás, Amit A Kozmetikusok Soha Nem Végeztetnének El Magukon

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!