9 Jel, Hogy A Párkapcsolatod Szétesőben Van:

Szeretünk az egyenlő jogokról és egymás érdekeinek tiszteletben tartásáról beszélni, és elméletben mindannyian jól vagyunk. De mi a helyzet a gyakorlatban? A valós kapcsolatokban első pillantásra észrevehetjük a tisztességtelenséget? Vessünk egy pillantást néhány igen gyakran előforduló helyzetre.

 

Az alábbi dolgok segíteni fognak abban, hogy új szemszögből lásd a személyes kapcsolatokat és felismerd, ha te is hasonló helyzetbe kerültél.

Az idő és a pénz egyenlőtlen elköltése közös szükségletekre

 

Mindennap megerőlteti magát, hogy munka után bevásároljon, és reggelit, ebédet és vacsorát főzzön, mert a partnere jól szokott étkezni? Másik munkát vállalsz, mert nem engedheted meg magadnak a kedvesed hóbortjait? A fizetésed nem elég 2 főre? Ez nem igazságos!

 

Amikor csak egyikőtöknek előnyös az együttélés.

 

A párod a házadban lakik, és egyenlően osztoztok az étkezési költségeken? Bármelyikőtöknek több, kifejezetten magatoknak vásárolt üveg van a fürdőszobában? Felváltva főztök és takarítotok? Úgy tűnik, itt minden rendben van. De mégis igazságtalan!

 

Illuzórikus pénzügyi függetlenség

 

Nem ajánljátok fel egymásnak anyagi támogatást a bajban, mert mindenki tudja, hogy a pénz elrontja a kapcsolatokat. Még egy mondás is tartja: “Ha el akarsz veszíteni egy barátot, adj neki pénzt kölcsön”. Ez nem igazságos!

 

Nincs senki, akire támaszkodhatnátok

 

Biztosan tudod, hogy nem engedheted meg magadnak, hogy megbetegedj, mert senki nem gondoskodna rólad? Úgy gondolod, hogy a párod jól meglesz a gondoskodásod nélkül is, mert nem a te gyereked? Nem kérheted meg, hogy vigyázzon a háziállatodra vagy a virágaidra, amíg távol vagy? Ez nem igazságos!

 

Szemtől szemben a stresszel

 

Abbahagyod, hogy megpróbáld elmondani a párodnak az érzéseidet, mert tudod, hogy nem lesz együttérzés? Nem kérsz tanácsot a másiktól, mert fogalmad sincs, miről szól a másik élete? Nem érzed a támogatást, amikor nagy szükséged lenne rá? Ez nem igazságos!

 

Vádaskodás azért, mert nem tudtok “tipikusan” férfi vagy női munkát végezni.

 

Szemrehányást kapsz, amiért nem tudod megjavítani a konyhában a szivárgó csövet? Megszégyenítenek, amiért a tésztád közel sem olyan finom, mint a párod anyukájának a tésztája? Megkövetelik, hogy kezdj el keresni “úgy, mint egy férfi”, vagy legyél “jó háziasszony”? Ez nem igazságos!

 

Negatív összehasonlítás

 

Meg kell hallgatnia, milyen csodálatos a barátnője férje? Mindent tud a haverja feleségének a tehetségéről? Valahogy mindenki elfelejtette, hogy a kapcsolatuk elején tökéletesek voltak. Ez igazságtalan!

 

A felelősségvállalás elutasítása

 

Az ön gyerekei nem olyan tehetségesek, mint a barátaié? A hálószobátok tapétája, amit közösen választottatok, valahogy “a ti rossz ízlésetek eredménye” lett? Mindig téged hibáztatnak mindenért, ami mindkettőtöket érint? Ez nem igazságos!

 

Nem megfelelő hobbik

 

A filatéliai gyűjteményed túl sok helyet foglal? Zavar egy tévéműsort, mert túl hangosan varrsz? A hobbid egyszerűen furcsa? Ez nem igazságos!

 

Saját érdekek mindenek felett

 

Úgy találod, hogy túl kevés helyed van a polcokon, pedig kevesebb mint a felét foglalod el? Több vásznadat kidobtad, mert “most már könnyebb lélegezni”? A te igényeid nem azonosak a párodéval? Ez nem igazságos!

9 Jel, Hogy A Párkapcsolatod Szétesőben Van

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!