9 Jel, Hogy A Bőröd Idő Előtt Öregszik:

A bőr ápolása nemcsak azért fontos, hogy pillanatnyilag jól nézzünk ki, hanem azért is, hogy megvédjük magunkat az öregedéstől. Bizonyos változások elkerülhetetlenül bekövetkeznek az évek során, de ha azon aggódsz, hogy a bőröd rosszabb állapotban van, mint kellene hogy legyen, akkor jobb ha megjegyzed a bőr idő előtti öregedésének jeleit. Számos tényező hozzájárulhat a korai öregedéshez, így a jelek korai felismerése segíthet abban, hogy megtedd a megfelelő óvintézkedéseket, amelyek segítenek megőrizni a bőröd simaságát és egészségét.

 

Íme kilenc jele annak, hogy a bőröd idő előtt öregszik, és fel kellene keresned egy bőrgyógyászt.

 

1. Tompa, száraz bőr

 

Ahogy a bőr öregszik, egyre kevésbé hámlik hatékonyan. Ennek következtében az elhalt sejtek felhalmozódnak a bőrfelületen, és csökkentik a fényességet és a ragyogást. Olyan ez, mintha egy vékony bőrkeményedés lenne a bőrfelületen.

 

2. Barna foltok

 

Az öregedés egyik legnyilvánvalóbb, árulkodó jele a barna foltok megjelenése. A barna foltok, öregségi foltok, napfoltok vagy májfoltok általában a bőr fedetlen területein jelennek meg, és a túl sok napozás, valamint az öregedés normális folyamata okozhatja őket. Részben a genetikára, a stresszre és a vitaminhiányra is fogható a létezésük.

 

3. Az arc körüli térfogatvesztés

 

Sok, az életkorral kapcsolatos változás az arc csontos szerkezetében megy végbe. Ez úgy nézhet ki, mint az arc körüli térfogatvesztés, beleértve a szemgödör kiszélesedését, az állcsont zsugorodását, valamint a zsírrekeszek elvesztését és süllyedését.

 

4. Bőr állagának megváltozása

 

Az öregedés másik jele az ipari bőrnek tűnő bőr a mellkason. Onnan ismerheted fel a jelenséget, hogy a mellkasodon lévő bőrréteg egyre inkább a boltokban kapható bőrruhákhoz kezd hasonlítani állagban. A bőr nedvessége és kollagénje idővel fogy, de az életmódbeli döntések, például a napon töltött idő és a dohányzás évei felgyorsítják az öregedési folyamatot.

 

5. Finom vonalak és ráncok

 

Az, hogy van néhány ráncod, az öregedés természetes, normális része, de ha azt veszed észre, hogy a ráncok úgy jelennek meg, mint gombák az eső után, akkor a korai öregedés jeleit mutathatod. A legtöbb nő 40 éves kora körül kezdi észrevenni az öregedés jeleit az arcán. Ha valaki sokat volt napozásnak kitéve, ezek a változások a 30-as évei elején-közepén válhatnak láthatóbbá. Hasonlóképpen, ha valaki nagyon ügyelt arra, hogy elkerülje a napozást, akkor ezek a változások 40 éves kor után válhatnak láthatóbbá.

 

6. Az ajkak elvékonyodása

 

Az ajkak elvékonyodása az öregedés másik árulkodó jele. Minél idősebb leszel, annál kevesebb kollagént termelsz. Ez ilyen egyszerű. Szeretnéd, hogy ajkaid hosszabb ideig dúsak maradjanak? Alkalmazz fényvédőt vagy fényvédővel ellátott ajakbalzsamot.

 

7. Túlságosan vénás kezek

 

A kezeket gyakran több napsugárzás éri, mint az arcodat, de a legtöbb ember nem fordít annyi erőfeszítést a keze védelmére, mint a teste többi részére. Ez az állandó UV-expozíció károsíthatja a bőr elasztinját, ami ráncokhoz, megereszkedéshez és a kezeden lévő elszíneződéshez vezet. Ahogy öregszünk, a kezek finom bőre elvékonyodik, ami miatt az erek jobban megjelennek.

 

8. Mély függőleges vonalak a száj körül

 

A száj körül mély függőleges vonalak jelenhetnek meg, és ezt gyakran láthatjuk, amikor a rúzs belekenődik ezekbe a vonalakba. Ez származhat a cigarettázásból vagy a napfény okozta károsodásból, de lehet genetikai eredetű is. A bőr ezen a területen megvastagodhat és sárgás színűvé válhat.

 

9. Törött vérerek

 

Az arcon lévő törött erek vagy pókhálós erek szintén a korai öregedés jelei. Ezek kialakulhatnak a napozás, a genetika vagy a túlzott alkoholfogyasztás miatt. A rózsahártyának nevezett bőrbetegséggel is összefüggésbe hozható a jelenlétük.

9 Jel, Hogy A Bőröd Idő Előtt Öregszik

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!