9 Gyakori Bőrfiatalító Tipp, Amit A Bőrgyógyászok Szerint Semmiképen Se Fogadj Meg:

Ha öregedésgátló technikákról van szó, a tanácsok véget nem érőek: mindennap hámlasztani, sokszor mosni az arcot, és komplex bőrápolási rutint tartani. E tanácsok egy része jó és tudományosan megalapozott, aztán vannak olyan javaslatok, amelyek nem tesznek jót.

Ma az öregedésgátlással kapcsolatos gyakori mítoszokat cáfoljuk meg, és néhány közülük még téged is meglephet:


1. A bőröd mindennapos hámlasztása fiatalosan tartja a bőrödet.

Bár úgy érezheted, hogy a bőröd simább és fiatalabb az arcod hámlasztása után, ne csináld ezt minden nap. A probléma, hogy ezt minden nap csináld, leginkább az érzékeny vagy száraz bőrű emberekkel kapcsolatos. A bőr mindennapos hámlasztásával a végén csípést tapasztalhat, vagy akár több faggyút/pattanást is termelhet, ha a bőre természeténél fogva zsíros. Ezért tartózkodjon a bőr mindennapos hámlasztásától.

2. Egy kis fényvédő elég a fiatalos bőr megőrzéséhez.

Valószínűleg már tudod, hogy a naptej viselése elengedhetetlen a fiatal, egészséges bőrhöz. De vajon mennyi az elég? A tudósok szerint az emberek a javasolt mennyiségű fényvédő krémnek csak 40%-át viselik a bőrükön. Egyszerű módja annak, hogy megtudja, mennyi fényvédő krémet kell használnia, a “2 ujjas” módszer – 2 csík fényvédő krém a középső és a mutatóujja tövétől a hegyéig éppen elég.

3. Minél többször mosod meg az arcodat, annál jobb.

Az alapos és következetes arcmosás eltávolítja a felesleges szennyeződéseket, és fiatalosnak tartja az arcot, igaz? Nem egészen így van. A túl sok mosakodás eltávolítja a természetes olajokat a bőrből, és akár irritációt is okozhat. A szakértők szerint napi 2 alkalom a jó, és legfeljebb 3 alkalom az ideális.

4. Csak a drága kozmetikumok vezetnek jó öregedésgátló eredményre.

A drága kozmetikumok nem feltétlenül jelentik azt, hogy jó eredményeket érünk el. Persze az új technológia megkövetel egy kis befektetést, ami magasabb árakat eredményezhet, de ez nem mindig van így. A magas ár azt is jelentheti, hogy a cég pazarolt a reklámra, a csomagolásra vagy az összetevőkre. Ennek tudatában Ön is vásárolhat kozmetikumokat tisztességes áron, és mégis megkaphatja a kívánt eredményt.

5. Komplex öregedésgátló bőrápolási rutinra van szükséged.

Ahhoz, hogy ápolni tudd a bőröd, nem kell sokféle szépségápolási termékkel rendelkezned, vagy összetett bőrápolási rutinnal rendelkezned. Az egészségügyi szakemberek szerint elég egy gyengéd tisztítószer, egy arcradír, egy bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krém, egy retinoid krém, és persze egy legalább 30-as fényvédőfaktorú fényvédő krém.

6. Ha fiatal vagy, nincs szükséged fiatalító bőrápolásra.

Egy másik rossz dolog, amit az emberek tesznek, hogy csak akkor ápolják a bőrüket, amikor már megjelennek az öregedés jelei. Pedig a húszas éveinkben a megelőzésre kellene koncentrálnunk, majd hatvanas éveinkben korrigálnunk. Ettől függetlenül a napi antioxidánsok és a fényvédő krémek használata elengedhetetlen a fiatalos bőrhöz.

7. Több retinol jobb eredményt eredményez.

Tegyük fel, hogy az éjszakai bőrápolási rutinodat végzed, és úgy érzed, hogy a bőrödnek szüksége van egy kis segítségre. Ebben az esetben azt kell tenned, hogy hatalmas mennyiségű retinolos krémet használsz, igaz? Tévedés. Ha túl sokat alkalmazol, az hámláshoz és szárazsághoz vezethet.

Tehát mennyit kell használnod? Egy borsónyi csepp az egész arcodra elegendőnek kell lennie.

8. A sötétebb bőrű embereknek nincs szükségük fényvédőre.

Ez egy mítosz, amely zavart okoz. Bár a sötétebb bőrű emberek a világosabb bőrűekhez képest jobban védettek a naptól, mégis hajlamosak a leégésre, ami vizuálisan nem tűnik olyan nyilvánvalónak. Emiatt egyesek hamis biztonságérzetet hordozhatnak magukban. Ettől függetlenül, az egészséges, fiatalosnak tűnő bőr érdekében mindenkinek legalább 30 SPF fényvédővel kell védekeznie.

9. Napi 8 pohár víz távol tartja a ráncokat.

A víz fontos szerepet játszik az egészségben. A száraz bőr az arcodat is öregíti, de a dehidratáltság nem okoz tartós ráncokat. A szakemberek szerint fontos, hogy elegendő vizet igyunk, kíméletes kozmetikumokat használjunk, és persze tartózkodjunk a rossz szokásoktól, hogy megelőzzük a ráncokat.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!