9 Apró Részlet, Amitől Figyelmesnek És Magabiztosnak Fogsz Látszani Mások Szemében:

Tanulmányok szerint az, hogy megmutatod másoknak, hogy valóban törődsz velük, nemcsak sok barátot hoz neked, hanem előléptetést is a munkahelyeden. A pszichológusok szerint a szimpatikus emberek nagyobb valószínűséggel futnak be sikeres karriert, és ez nem véletlen. A barátságosság a magabiztossággal együtt vonzóbbá tesz bennünket, ami viszont másokat is vonzóvá tesz számunkra.

 

Összegyűjtöttünk 9 tippet, amivel kedvesebbnek és magabiztosabbnak fogsz tűnni minden szituációban.

 

1. Ha kávéval vagy teával kínálnak, kérjünk vizet.

 

Az állásinterjú kezdete előtt valószínűleg kávéval vagy teával kínálnak majd. Még ha törekszel is egy korty forró italra, ne feledd: állásinterjún vagy, nem egy kávézóban. Valakinek ki kellene szaladnia a konyhába a rendelésedért, és a várakozás kínos csendet teremtene.

 

Ehelyett kérj inkább egy pohár vizet. Nemcsak felfrissülsz tőle, de nem is zavarod az embereket, ami mindig jó benyomást kelt.

 

2. Bólogass, miközben az emberek beszélnek hozzád.

 

Bólogatni, miközben az emberek beszélgetnek, jó szokás, mivel azt mutatja, hogy részt veszel a beszélgetésben. Ha egyetértően bólogatsz, a beszélgetőpartnered tudni fogja, hogy figyelsz arra, amit mondanak. Vigyázz azonban, hogy ne vidd túlzásba: a túl sok bólogatás bizonytalan emberre utal, aki igyekszik mindennel egyetérteni.

 

3. Kérdezd ki az emberek véleményét.

 

A legtöbben haboznak kikérni az emberek véleményét vagy tanácsát, mert attól félnek, hogy ezzel csak zavarják az illetőt. Azt viszont elfelejtjük, hogy az emberek szeretik, ha megbecsülve érzik magukat. Azzal, hogy tanácsot kérsz, megmutatod nekik, hogy értékeled a véleményüket. Mivel az emberek általában vonzódnak azokhoz, akik nagyra tartják őket, jó eséllyel ők is ugyanezt fogják gondolni rólad.

 

4. Maradék étel helyett, mondd azt, hogy készítettél nekik plusz ételt.

 

A szóhasználatunk nagyban hozzájárul ahhoz, hogy mások hogyan vélekednek rólunk, és hogyan érzik magukat körülöttünk. Ha a barátaidnak olyasmit kínálsz, amit korábban főztél, ne azt mondd nekik, hogy megehetik a maradékot. Ezzel azt az érzést kelted bennük, hogy csak azt keresed, hogyan szabadulj meg a maradék ételtől, hogy ne kelljen kidobnod. Épp ellenkezőleg, ha azt mondod, hogy extra ételt készítettél, az sokkal jobban hangzik, valamint gondoskodó ember benyomását kelti rólad.

 

5. Adj betekintést a hibáidba is.

 

Senki sem tökéletes, így nincs értelme úgy tenni, mintha bárki hibátlan lenne. A hibáink elhanyagolása a bizonytalan emberek jellemzője. Ezért, ha nem akarsz bizonytalannak tűnni magaddal kapcsolatban, ne félj a hibáktól.

 

Azokat az embereket, akik felfedik a tökéletlenségeiket, őszintébbnek tartják, ami ez a nagy fokú önbizalom jele. Ráadásul mások szimpatikusabbnak és vonzóbbnak találnak majd, mivel képesek lesznek azonosulni veled, ahelyett, hogy fenyegetést látnának benned.

 

6. Ha egy csoportnak készítesz egy ételt, tedd látható helyre a hozzávalók listáját.

 

Életed egy pontján valószínűleg részt veszel majd egy partin vagy ünnepségen, ahol mindenkinek hoznia kell valamit enni. Ha nem vagy jól tájékozott az eseményen részt vevő többi emberről (pl. munkatársak), írd fel a hozzávalók listáját egy papírra, és tedd fel az ételek tárolására szolgáló edényre. Így az allergiás, ételérzékeny vagy diétás emberek tudni fogják, hogy mit esznek, anélkül, hogy aggódniuk kellene, hogy az étel tartalmaz-e olyasmit, amit nem szabadna megenniük.

 

7. Ne viselkedj úgy, mint egy mindentudó.

 

Elég frusztráló lehet olyan emberekkel beszélgetni, akik úgy viselkednek, mintha mindent tudnának. Valószínűleg azt hiszed, hogy ha mindentudóként viselkedsz, akkor a többi embert rabul ejti a bölcsességed, pedig valójában csak a szemüket forgatják majd. A késztetés, hogy mindent megmutass, amit tudsz, azt jelzi, hogy felvágsz, hogy elrejtsd a bizonytalanságodat.

 

Ennél is fontosabb, hogy azokat, akiknek mindenre van válaszuk, általában manipulatívnak és fenyegetőnek tartják, ami nem lehet vonzó.

 

8. Jegyezd fel, hogy mit szeretnek az emberek.

 

Az ajándékvásárlás sokunk számára stresszes élmény lehet, mivel gyakran hiányzik az eredeti ajándékötlet. Ha azonban meghallgatjuk az emberek hobbiját és kívánságait, az megkönnyítheti ezt. A jó ajándékozó titka, hogy figyeljünk a körülöttünk lévő emberekre. Ha egy számodra fontos személy megemlít valamit, amit szeret vagy amire szüksége van, írd le, és legközelebb, amikor ajándékot veszel neki, pontosan tudni fogod, mit keress.

 

9. Telefonos szorongás leküzdése.

 

A telefonszorongás gyakori a szociális szorongással küzdő emberek körében. Számukra a hívások kezdeményezése vagy fogadása nyugtalanságot és nyomást okozhat. Emiatt mindent megtesznek, hogy elkerüljék a telefonhívás megválaszolását, vagy késleltessék a hívásfogadást.

Ha azt veszed észre, hogy szeretteid ilyen viselkedést tanúsítanak, ne feltételezd, hogy nem törődnek veled. Ehelyett kezdje el a hívások időpontját egyeztetni az adott személlyel – ez kevésbé lesz stresszes élmény.

9 Apró Részlet, Amitől Figyelmesnek És Magabiztosnak Fogsz Látszani Mások Szemében

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!