8 Tipp, Amit Minden Kezdőnek Tudnia Kell Mielőtt Nekiáll Edzeni:

Néhány embernek nagyon nehéz elkezdeni edzeni, és ennek nagyon sok oka van. Azonban még akkor is, ha leküzd minden akadályt, és elindul az edzőterembe, vagy elkezdi az otthoni edzést, nagyon könnyű csalódottá és demotiválttá válni – az eredmény hiánya, a képtelenség arra, amit mások csinálnak, stb. miatt.

Sokan így viszonyulnak az edzéshez, és el kell mondanunk, hogy ez nem a legjobb megközelítés.

Ha még csak kezdő vagy – vedd lassan és lazán a dolgokat, tartsd szem előtt, hogy még a legtapasztaltabb edző is olyan zöldfülű volt az elején, mint te.

Hogy egy kicsit könnyebbé tegyük az életedet és az utadat a fitnesz világába, összegyűjtöttünk itt néhány alapvető tippet, amelyek segítenek leküzdeni minden nehézséget és elérni az eredményt.

#1 Túl sok

Fontos, hogy lassan kezdd el. A tested ugyanolyan tapasztalatlan, mint te, és ha túl sok gyakorlattal kezdesz, fájni fog, ez tény, és ez demotivációt jelenthet, hiszen nem jön a fájdalom motivációként.

#2 A cél

Mindig kell lennie egy célnak. Állítsd be az álomsúlyt vagy mértéket, és kezdj hozzá, azonban ügyelj arra, hogy a célok ne legyenek túl extrémek.

#3 A fókusz

Fontos, hogy arra a területre koncentrálj, amit tónusosabbá szeretnél tenni, ez pedig azt jelenti, hogy olyan gyakorlatokkal kell dolgoznod, amelyeket szeretsz, és amelyek egyúttal segítenek a kiválasztott terület trimmelésében.

#4 A súlyok

A súlyokkal való munka addig fontos, amíg mindent megfelelően csinálsz, semmiképpen ne lendítsd a súlyokat – lassan vedd a dolgokat, és hamarosan megfigyelheted az eredményt.

#5 A légzés

Lényeges, hogy megfelelően lélegezz be és lélegezz ki, semmiképpen ne tartsd vissza a lélegzeted edzés közben.

#6 A kardió

A kardió fontos, de az erőnléti edzésnek is helyet kell kapnia a rutinodban, különben nincs értelme.

#7 Összehasonlítás

Jó, ha van kire felnézni, de ne hasonlítgasd magad senkihez, hiszen a különböző emberek teste másképp működik.

#8 Túlterhelés

Az edzés nagyszerű dolog, de az eredmény eléréséhez pihenni is kell – ezt tartsd szem előtt!

8 Tipp, Amit Minden Kezdőnek Tudnia Kell Mielőtt Nekiáll Edzeni

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!