8 Tény, Ami Teszteli A Valóságérzékelésedet:

A valósággal kapcsolatban sok dolog rejtélyes. Még akkor is, ha naprakészen követed a legújabb kutatásokat, az alábbi tények közül néhány még mindig meglephet téged. Talán hallottad már, hogy a polipoknak 3 szíve van, de ez csak egy a sok érdekes tény közül a világról, amelyben élünk.

 

Átfésültük az internetet, hogy összegyűjtsük a legmegdöbbentőbb tényeket, amelyeket valószínűleg nem tudtál.


1. A lovak képesek e-maileket írni.

 

Hallottunk már a digitális detoxról, de sosem gondoltuk volna, hogy találunk olyan elvonulást, amely valóban tükrözi a technológiától való elszakadás fogalmát. Izlandon, miközben a vidéken barangolsz, profi gépírólovak segítenek neked a szabadnapjaid alatt kapott “irodán kívüli” e-mailekkel. Az izlandi lovaknak saját, lóméretű QWERTY billentyűzetük van, csempékkel, amelyeken kényelmesen lehet járni.

 

2. Amikor a kiskutyák játszanak, a fiúk gyakran hagyják, hogy a lányok nyerjenek.

 

A kiskutyák nagyon szociális állatok, ezért a játék fontos része a fejlődésüknek. Egy új tanulmány szerint a nőstény kölykökkel játszó fiatal hím kutyák gyakran hagyják a nőstényeket nyerni, még akkor is, ha a hímek fizikai fölényben vannak.

 

A szőrös úriemberek egy újabb szintre emelik lovagiasságukat azzal, hogy hátrányos helyzetbe hozzák magukat, hogy biztosítsák, hogy nőstény játszótársaik nyerjenek. A kutatások szerint azért viselkednek így, mert a játék lehetősége sokkal fontosabb számukra, mint a győzelem.

 

3. A macskák genomja hasonlít az emberekéhez.

 

Ha valaha azt gondoltad, hogy sok közös van benned és a macskádban, a tudomány megerősíti, hogy igazad van. A legújabb kutatások szerint figyelemre méltó hasonlóság van a macskák és az emberek genomja között. Sőt, egy 2007-es tanulmány szerint az abesszin házimacska génjeinek mintegy 90%-a megegyezik az ember génjeivel.

 

4. A delfinek “látják” a terhes nők magzatát.

 

Mindannyian láttunk már aranyos képeket, amelyeken delfinek közelednek a terhes nőkhöz, és megérintik a pocakjukat. Egyes tudósok szerint ez nem véletlen. Úgy gondolják, hogy a delfinek képesek lehetnek felismerni a terhes nőben fejlődő magzatot azáltal, hogy hangokat bocsátanak ki a környezetében, és figyelik a visszhangokat, amelyek visszatérnek.

 

5. A macskák tükrözik gazdáik személyiségét.

 

Egy friss tanulmány szerint a háziállatod talán jobban hasonlít rád, mint gondoltad. A hagyományosan független cicákról kiderült, hogy utánozzák gazdáik személyiségjegyeit, konkrétan az érzelmi érettséget, a nyitottságot és az extrovertáltságot.

 

6. A nők teherbe eshetnek már meglévő terhesség mellett is.

 

Bármilyen hihetetlenül is hangzik, a terhes nők kétszer is teherbe eshetnek. Ezt a ritka jelenséget szuperfetációnak nevezik, és akkor fordul elő, amikor az első terhesség alatt újabb terhesség következik be. Amikor egy terhes nő egy második petesejtet is kibocsát, ami megtermékenyül és beágyazódik a méhbe, egyszerre 2 terhesség is bekövetkezhet. A szuperfetációval fogant babák azonban nem ikrek.

 

7. Lehetséges, hogy egy szemen 2 pupilla van.

 

A legtöbb embernek mindkét szemén egy-egy pupilla van, ez azonban nem volt mindig így. A polikória egy rendkívül ritka szembetegség, amelyet az jellemez, hogy egy szemen 2 vagy több pupilla van. Általában a plusz pupilla kisebb az átlagosnál, és az írisz egy másik részén helyezkedik el.

 

8. A mopszok már nem tekinthetők kutyáknak bizonyos szempontból.

 

Sokan imádnivalónak találják a mopszokat, és fontolóra veszik őket, amikor háziállat beszerzésén gondolkodnak. Ezek a szívmelengető teremtmények azonban komoly egészségügyi problémákkal küzdenek, amelyek már nem tekinthetők tipikusnak a kutyákra.
A tanulmány szerint a mopszok “jelentősen eltértek” a többi kutyától a légutakat és a szemet érintő magasabb egészségügyi kockázatok tekintetében, ami veszélyes lehet a fajta általános egészségére.

8 Tény, Ami Teszteli A Valóságérzékelésedet

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!