8 Szokás, Ami Tönkre Tehet Egy Párkapcsolatot:

Még a legboldogabb kapcsolatokat is nehéz néha fenntartani. Az embereknek különböző nézeteik vannak a dolgokról, ami komoly vitákhoz vagy félreértésekhez vezethet. Ugyanakkor rengeteg olyan finomabb dolog is van, amelyek ártalmatlannak tűnnek, de úgy roncsolhatják a kapcsolatotokat, hogy észre sem veszitek. Ilyenek például az olyan apróságok, mint a pletykálkodás vagy az, hogy elköszönés nélkül távozik otthonról.

Azt szeretnénk, ha olvasóink romantikus élete virágozna, ezért összeszedtük az információkat erről a 8 szokásról, amelyek egy boldog párkapcsolat útjába állhatnak:


1. A múltbéli dolgok felemlegetése a veszekedések során.

Még a legboldogabb párok is veszekednek időről időre, mert lehetetlen mindig mindenben egy véleményen lenni. Így amikor mégis megtörténik, mindenképpen tartsd szem előtt a célt: a probléma megoldását, nem pedig a győzelmet vagy azt, hogy a partnereden töltsd ki a mérged. Éppen ezért a pár évvel ezelőtti dolgok felidézése egyáltalán nem hasznos, és csak tehetetlenséget okoz.

2. Rossz időzítést választ a komoly beszélgetéshez

Amikor komoly témákról van szó, amelyeket meg kell beszélnetek, legyen szó pénzügyekről, hosszú távú párkapcsolati célokról stb. fontos, hogy kitaláljátok a megfelelő időzítést. Győződj meg róla, hogy a partnered nem stresszes, fáradt vagy ideges. Ez szükségtelenül bonyolíthatja a dolgokat. Emellett elengedhetetlen a megfelelő hangnem: még a legkomolyabb beszélgetéseknek sem kell veszekedéssé fajulniuk.

3. Feltételezések feltevése a partner érzéseiről ahelyett, hogy közvetlenül kérdezne.

Még ha azt is gondolod, hogy belülről ismered a partneredet, ez egyszerűen nem lehet így: mindenki a saját, egyedi szemszögéből és értékrendjén keresztül szemléli az élet dolgait. Ha tehát feltételezed, hogy tudod, mit gondol vagy érez a másik fél, az ahhoz vezethet, hogy bezárkózol (lényegében nem teszel több erőfeszítést a kapcsolatteremtésre), konfliktusokat okozol, és magányosnak érzed magad.

4. A partnered családtagjainak kritizálása

A család témája minden kapcsolatban felmerül. Nem ritka azonban, hogy a saját családtagjaidhoz vagy a partnered családtagjaihoz képest másképp látod az életet. Ez félreértéshez vagy akár konfliktushoz is vezethet. Akárhogy is, rendkívül fontos, hogy ne feledje, ezek az emberek nagy részét képezik a férjének vagy feleségének.

Amikor megbeszélsz valamit, ami zavar, ne feledd, hogy a panaszkodást és a kritikát válaszd – ne a bírálatot. A különbség ezek között az, hogy az első kettő egy konkrét problémára irányul, amin változtatni lehet. A kritika ezzel szemben mások személyiségét támadja.

5. Kerüld a pénzről való beszédet

10-ből 7 párnak vannak pénzzel kapcsolatos problémái, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a téma nagyon fontos. Persze nem mindenki szívesen beszél erről a kérdésről, de türelmesnek és kitartónak kell lenned, hogy elkerüld a jövőbeni problémákat. A szakértők azt javasolják, hogy dolgozzatok ki konkrét szabályokat és kiadási korlátokat, amelyek mindkettőtök számára kényelmesek, és beszéljétek meg közösen a vitás kérdéseket.

6. Elmegy otthonról anélkül, hogy tudomásul venné a partnerét

Ha ezt teszed, még ha elég ártalmatlannak is tűnik, a kommunikáció elkerülésének lehetséges jele. Még akkor is, ha már régóta együtt vagytok, olyan egyszerű dolgok, mint például az, hogy reggelente hogyan indulsz el a munkahelyedről, megalapozhatják vagy megtörhetik a kapcsolatot. Ne távozz tehát anélkül, hogy ne adnál a párodnak egy szeretetteljes érintést vagy néhány meleg szót.

7. Megpróbálod elfojtani a dühödet

Az érzelmeid elfojtása ahelyett, hogy feldolgoznád őket, nagyon káros, mind a kapcsolatodra, mind a mentális egészségedre nézve. Ha elfojtod a dühödet, előfordulhat, hogy szorongani kezdesz, kirohansz a partneredre, gyakran fáj a fejed stb. Ez nagyon megnehezíti, hogy megfelelően reagáljon a különböző ingerekre, és ennek következtében a kapcsolata szenvedhet.

8. Kritizálod vagy pletykálsz a partnered barátairól.

Annak ellenére, hogy a pletykálkodás nem tűnik olyan rossznak, sőt, még előnyei is vannak, soha nem jó ötlet rosszat mondani azokról az emberekről, akiket a párod szeret, és akiket a párod szeret. Még egyszer mondom, a kritika rendben van, ha helyesen csinálod, de a pletykálkodás olyan emberré tesz téged, akiben nem lehet megbízni a partnered szemében. Ráadásul rossz hatással van az egészségedre, és kimerültséghez, szorongáshoz stb. vezethet.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!