8 Szépségápolási Termék, Amit Teljesen Rosszul Használunk:

Valószínűleg veled is megtörtént már: valamilyen szépségápolási termék hatására a bőröd úgy érezte magát, mint a Szahara sivatagban, és egy úgynevezett “hidratáló” arcmaszk hatására még szárazabbnak érezted, mint korábban. De ez nem jelenti azt, hogy minden szépségápolási termékedtől meg kell szabadulnod. Talán csak annyit kell tenned, hogy megváltoztatod néhány termék használatának módját.

 

Ezek a leggyakoribb szépségápolási hibák, amelyeket elkövethetsz.

 

1. Minden nap törlőkendőt használsz a smink eltávolítására.

 

Van ennél kényelmesebb dolog? Letörlöd a sminket és elfelejted az egészet. Azonban nem használhatsz állandóan törlőkendőket, ugyanis nem tisztítják elég jól a bőrt. Sőt, durva anyagból készülnek, ami irritációt okoz, szárítja és megnyújtja a bőrt. Csak akkor használd őket, ha nem férsz hozzá vízhez és jó tisztítószerhez. A mindennapi ápoláshoz használj speciális habzó tisztítószereket és géleket.

 

2. Azt gondolod, hogy a szérumokat önmagukban is lehet használni.

 

A szérumokat a hidratáló krém használata előtt kell alkalmazni. És jobb, ha este tesszük, különösen, ha a szérum retinolt tartalmaz. Így a bőr teljesen fel tudja szívni a szükséges tápanyagokat. Egy arcmaszk még hatékonyabbá teszi. Nyáron a retinolban gazdag termékeket csak fényvédővel együtt lehet használni, mert túl érzékennyé teszik a bőrt a napfényre, ami leégést okozhat.

 

3. Az alapozó felvitele után száraz szivacsot használj.

 

A legtöbb szivacsnak, különösen a népszerű beauty blendereknek, nedvesnek kell lenniük. Ha szárazak, túl sokat “esznek” a szépségápolási termékből, és nem egyenletesen oszlatják el azt.

 

4. Nem ismered a különbséget az alapozó és a korrektor között.

 

Sokan összekeverjük ezt a 2 szépségápolási terméket, ezért tisztázzuk: a korrektort csak a szem körüli területen szabad használni, az alapozót pedig az arc bőrhibáinak elfedésére használják. Vannak apró nüanszok, amelyeket tudnod kell, ha bármelyiket használod.

 

5. A géleket és habzó tisztítószereket csak a smink lemosására használd.

 

A tisztítószerek sokkal hasznosabbak, ha nem csak este, hanem reggel is használod őket a smink eltávolítására. Így eltávolíthatod a faggyút, az elhalt hámsejteket, valamint az összes szennyeződést és izzadságot, ami éjszaka a bőrödön van. Az is jó, ha lemondasz a bőrradírok használatáról, és savakat tartalmazó tisztítószereket használsz, mert az agresszív tisztítás nem feltétlenül jobb, mintha egyáltalán nem használnál tisztítószert.

 

6. A maszkot egész éjszakára fent hagyod, vagy csak akkor veszed le, ha teljesen megszáradt.

 

Minden típusú arcmaszkot az utasításoknak megfelelően kell használni. Ne hagyjuk a maszkot éjszakára az arcunkon, hacsak a gyártó nem mondja – ez komoly bőrproblémákhoz vezethet. A szövetből készült arcmaszkokat még a száradás előtt le kell venni: ha ezt nem tesszük meg, a maszk elkezdi kiszívni a nedvességet a bőrből, amitől a bőr szárazabb lesz. Ugyanez vonatkozik az agyagos arcmaszkokra is – ezeket vastag rétegben kell felvinni, hogy a nedvesség lassabban párologjon el. Addig távolítsa el őket, amíg még ragadósak.

 

7. Olyan krémmel dörzsölöd az arcodat, amely alkoholt tartalmaz.

 

A különböző arckrémeknek különböző hatása van. Természetesen az összetevőik is különböznek a termék funkciójától függően. A legtöbb krém azonban alkoholt tartalmaz, és ha elég gyakran használod őket, a bőr még több faggyút kezd termelni válaszul az agresszív vegyi anyagokra. Emellett a krémeket nem szabad az egész arcra, hanem csak bizonyos területekre felvinni.

 

8. Nem mosod le a micellás vízzel.

 

A micellás víz olyan, mint a testápoló, az egyetlen különbség, hogy nem tartalmaz alkoholt. Más hatóanyagokat (micellákat) tartalmaz, és az összes szennyeződés, amit ezek összegyűjtenek, az arcon marad, hacsak nem mossuk le vízzel. A micellás víz hosszú távú érintkezése a bőrrel szappanként hat. Ez irritációhoz vezet.

8 Szépségápolási Termék, Amit Teljesen Rosszul Használunk

Új Cikkek: