8 Szempont, Ami Alapján Kiválaszthatod A Legjobb Esküvői Ruhát:

Az esküvői előkészületek közül a menyasszonyi ruha kiválasztása az egyik legnehezebb. Időt és türelmet igényel, hogy végül megtaláljuk a tökéletes ruhadarabot. Néha a sok lehetőség közül a menyasszonyok nem tudják, hol kezdjék, és végül egyiket a másik után próbálják fel, anélkül, hogy megtalálnák a megfelelő ruhát. De ha odafigyel néhány apró részletre, elkerülheti a felesleges stresszt, és ragyogóan nézhet ki a nagy napon.

Tudjuk hogy az esküvőd életed egyik legfontosabb napja, ezért szeretnénk segíteni neked, hogy megtaláld álmaid ruháját.


1. Válassza ki a fehér megfelelő árnyalatát.

Ha menyasszonyi ruhákról van szó, számos különböző árnyalat létezik, amely “menyasszonyi fehérnek” minősül, és mindegyiknek megvannak a maga tulajdonságai:

 • A szuperfényes fehér az évek során egyre kevésbé lett népszerű. Ez egy meglehetősen harsány szín, amelynek világos kék árnyalata van, ami nem minden bőrtónusnak hízeleg.
 • A természetes fehér általában kevésbé fényes és intenzív, mivel olyan természetes szálakban található meg, mint a selyem vagy a sifon. Az ilyen árnyalatú esküvői ruhák kevésbé hajlamosak arra, hogy vékonyabbnak tűnj.
 • Az elefántcsont egyre népszerűbb. Egy meleg tartomány, amely a mély krémszíntől a törtfehér árnyalatig terjedhet. A legtöbb bőrtónuson jól mutat, hacsak nem túl sárga. Ebben az esetben összeütközésbe kerülhet az olajbogyó színű bőrtónusokkal.
 • A pezsgőnek lehet rózsaszín vagy barna árnyalata, attól függően, hogy selyemből, sifonból vagy tüllből készült. És keverhető egy másik fehér színnel, hogy részleteket és textúrát adjon a ruhának.
 • A világos arany ideális egy olyan menyasszony számára, aki emlékezetessé szeretné tenni az esküvőjét. Különböző anyagtípusokban, például tüllben, szaténban és poliészterben kapható. Ezenkívül különböző stílusokban és sziluettekben is viselhető.
 • Az alabástrom minden bőrtípusnak hízeleg, és remekül működik egy irizáló színösszeállítással. Krémes tónusú és világos elefántcsont színű, amely egyre népszerűbbé válik.


2. Válassza ki az anyag típusát.

Egyes szövetek jobban illenek a strukturált mintákhoz, mások a könnyed, áramló stílusokhoz, megint mások pedig az igazi báli ruhákhoz ideálisak. A legnépszerűbb szövetek közé tartoznak:

 • A tüll egy nyitott, áttetsző, párolgó anyag. Gyakran használják bélésként, fátyolhoz vagy csipkés mintákban.
 • A szatén nehéz és puha, selyem- és nejlonszálakból készül, amelyek nagy szálszámot eredményeznek. Ez az egyik leghagyományosabb szövet az esküvői ruhákhoz. Bár minden évszakban használható, az anyag könnyen gyűrődik, ezért a mai menyasszonyok inkább kerülik.
 • A mikádó egyfajta nehéz selyem, fényes kivitelben. Vastagsága olyan szerkezetet biztosít, amely kifinomult mintákhoz igazítható. Ez az anyag egész évben viselhető, de súlya miatt hidegebb hőmérsékleten jobb választás lehet.
 • A brokát készülhet selyemből vagy szintetikus szálakból, és a dombornyomott mintákkal ellátott szövés különbözteti meg. Az anyag merev és elegáns, ősszel vagy télen strukturált ruhákhoz alkalmas.
 • Az organza áttetsző és könnyű, ideális meleg éghajlatú esküvőkre. Gyakran használják réteges ruhákhoz a csillogó befejezés érdekében.


3. Ismerd meg a testalkatodat.

Minden menyasszony más és egyedi, azonban van 4 fő testalkat, amely segíthet jobban megérteni, hogy melyik ruhát érdemes megvenni:

 • Háromszög: Az ilyen sziluettel rendelkezők általában szélesebb vállakkal és keskeny csípővel rendelkeznek. Itt jönnek a képbe a V-nyakú ruhák, amelyek segítenek kiegyensúlyozni a széles vállakat.
 • Alma: ebben az esetben a keblek terjedelmesek, keskeny csípővel és teltebb középrésszel. Az ilyen típusú alakhoz tökéletesen illenek az A-vonalú, sekély dekoltázzsal ellátott ruhák.
 • Körte: a háromszög ellentétes alakja. Az ilyen tulajdonságokkal rendelkező nőknek keskenyebb a válluk és keskenyebb a mellük, mint a csípőjük. A ruhának meg kell határoznia a derekat, miközben a csípőre csúszik. Vagy egy testhezállóbb szabás, amely éppen a térd fölött szélesedik ki, szintén nagyszerű lenne.
 • Homokóra: Itt a menyasszonyok csípője és keble nagyjából egyforma méretű, keskeny, jól körülhatárolt derékkal. Az ilyen testalkatú emberek általában a legtöbb ruhafajtát el tudják viselni.


4. Találd meg a kis keblekhez ideális dekoltázst.

Az egyik legfontosabb dolog, amit a ruha kiválasztásakor figyelembe kell venni, az a dekoltázs típusa, mivel ez nemcsak az arcodat emeli ki, hanem az összképet is befolyásolja:

 • A V-nyakkivágás ideális, ha hosszabb felsőtestet szeretnél, akár enyhe, akár drámai meredekséggel. Az ilyen nyakkivágású ruhák általában ujjakkal vagy pántokkal rendelkeznek, amelyek további támasztékot nyújtanak.
 • A szögletes nyakkivágás olyan sziluettet mutat, amelynek szögei a vállak hegyén nyugszanak. Ez a stílus tökéletes azoknak a menyasszonyoknak, akik hangsúlyozni szeretnék a dekoltázsukat és a mellüket, miközben a vállukat kisebbnek szeretnék láttatni.

 

5. Vagy találja meg a nagy mellek számára ideális dekoltázst.

 • Az édeskés dekoltázs kiemeli a mellkast, és hosszabb és karcsúbb megjelenést kölcsönöz.
 • A felemás szabás lehetővé teszi, hogy megmutassa a vállát, és modern megjelenést kínál, amely a nagyon drapírozottól a kulcslyukas részletig terjedhet.
 • Az aszimmetrikus nyakkivágás az arcára irányítja a figyelmet, ami eredeti és egyedi megjelenést biztosít.


6. Válassza azt a stílust, amelyik a legjobban áll Önnek.

A menyasszonyi ruhák követik a divattrendeket, azonban minden a leendő menyasszony személyiségének és ízlésének megfelelő választásán múlik. Íme néhány aktuális trend:

 • Klasszikus: időtállónak tervezték, bevált szabásokkal és kevés díszítéssel. A klasszikus azonban nem jelent unalmasat, inkább arra törekszik, hogy a már menyasszonyok ezrei által kipróbált sziluettekre, nyakkivágásokra, textúrákra és díszítésekre támaszkodjon. Spoiler: csodákat művel.
 • Vintage: tökéletes módja annak, hogy megünnepeld a személyes stílusodat, miközben tisztelegsz a kedvenc évtizeded előtt. A tervezés tartalmazhat fodrokat, gyöngyöket, elegáns rojtokat, illeszkedő sziluetteket és még sok mást.
 • Bohém: éteri és laza módja annak, hogy kifejezze személyes stílusát. A bohém esküvői ruhák az egyszerű és alkalmi ruháktól a drámai és elbűvölő ruhákig terjednek. Ezek közé tartoznak a laza sziluettek, a légiesen könnyű csipkék és a finom ujjak.


7. Válasszon hosszú, rövid vagy ujjatlan közül.

Az esküvői ruhatrendek évről évre változnak. Azonban mindig vita van a hosszú ujjú, a rövid ujjú, vagy az ujjak teljes elhagyása és a pánt nélküli stílus választása között.

 • A hosszú ujjú menyasszonyi ruha romantikus megjelenést kínál, amely tökéletes azoknak a menyasszonyoknak, akik egy csipetnyi kifinomultságot szeretnének magukévá tenni, vagy akik nem szeretnék megmutatni a karjukat. Jótékony hatással van az alacsonyabb termetű menyasszonyok számára, mivel meghosszabbítja a sziluettet.
 • A rövid ujjak az utóbbi években egyre népszerűbbek. A vintage és bohém témákat kereső menyasszonyok gyakran öltöznek ebben a jellegzetes stílusban, legyen szó akár csipkeanyagból készült finom ujjakról, akár merész, káprázatos részletekkel ellátott minimalista ujjakról.
 • Az ujjatlan menyasszonyi ruha minták továbbra is nagyon népszerűek. Függetlenül a stílustól, szabástól vagy ujjtípustól, az alsóruházat kiválasztásának egész napra kényelmet kell biztosítania.


8. Határozza meg a költségvetést.

Az esküvői költségvetés határozza meg, hogy mennyit tudsz költeni az esemény minden területére, a helyszíntől a legapróbb részletekig. Emiatt az esküvői ruhára is meg kell határoznod a költségvetést. A költségek széles skálán mozognak, és számos tényezőn alapulnak:

 • Tervező: A nagy tervezői márkák általában többe kerülnek, mivel a státusz és az exkluzivitás szimbólumai.
 • Anyag: egyes anyagok drágábbak, mint mások, és ezt figyelembe kell venni a költségvetés tervezésekor.
 • Szezon: az esküvői ruhatervezők évente egyszer vagy kétszer mutatják be kollekcióikat. Az újabb terveknek általában magasabbak az árai, és néha a korábbi szezonokból származó ruhákat kedvezményesen kínálják.
 • Részletek: ha a ruha sok csipkével vagy kézzel szőtt applikációval rendelkezik, drasztikusan megemelkedhet az ára.
8 Szempont, Ami Alapján Kiválaszthatod A Legjobb Esküvői Ruhát

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!