8 Rendkívül Fontos Dolog, Amit Tudnod Kell, Ha Társkereső Appokat Használsz:

A legfrissebb statisztikák szerint világszerte mintegy 323 millió ember használja az online társkereső alkalmazásokat a telefonjáról. A társkereső alkalmazások bevétele pedig 2015 óta óriási növekedést mutat, és 2021-ben eléri az 5,61 milliárd dollárt. Ez jól mutatja, hogy milyen sokan próbálják a telefonjukon keresztül megtalálni a szerelmet, mivel a társas interakciókban manapság nehezebbnek tűnik részt venni.

 

Azt szeretnénk, hogy biztonságban legyél, amikor idegenekkel lépsz kapcsolatba online, és hisszük, hogy ezekkel az egyszerű tippekkel elérheted ezt.

 

1. Végezz egy gyors háttérellenőrzést.

 

A társkereső alkalmazásokon sokan vannak, akik hamis profilokat hoznak létre olyan képekkel, amelyek nem is az övék. Ha egy kép túl tökéletesnek tűnik, az első teendő, hogy keressünk képeket, és végezzünk fordított keresést. Így ellenőrizheted, hogy honnan származik a kép. Egy másik módja a védelemnek, ha beírod a nevüket a keresősávba.

 

Ez persze akkor hasznos, ha már egy ideje beszélgetsz a másik személlyel, és ő megadta a teljes nevét. Ha például büntetett előéletűek, az felbukkanhat a keresési eredmények között.

 

2. Kerüld a gyanús profilokat.

 

Egyes profilokon 0 vagy csak 1 kép van, és nagyon kevés, vagy egyáltalán nincs róluk információ. Emellett nincsenek összekapcsolva a közösségi média fiókjaik, és nincsenek kiválasztott hobbijaik és kedvenceik. Ez nagyon gyanús a társkereső alkalmazásokat használók számára, és ezeket a fiókokat óvatosan kell kezelni. A legjobb, ha egyáltalán nem lépsz kapcsolatba velük, és akár le is blokkolhatod őket, ha valami valóban nem stimmel.

 

3. Keress rá a párodra a közösségi médiában.

 

Ha rákerestél a képükre az interneten, és megjelenik a közösségi média profiljuk, akkor kutakodhatsz egy kicsit. Igen, lehet, hogy az illető valódi, de az is lehet, hogy téged és másokat is macskafogónak néz ki a társkereső alkalmazásokon. Például azt mondhatják, hogy nagyon sportosak és mindig edzenek. Ha azonban a közösségi médiájukban nincsenek képek róluk, amelyeken edzenek, akkor jó eséllyel hazudtak neked.

 

Ennek az az oka, hogy saját magukat akarják felépíteni, hogy elnyerjék a bizalmadat. Sok személyes adatodat akarják tudni, és még az is előfordulhat, hogy az általuk küldött linkeken keresztül kémszoftvereknek tesznek ki téged. Így megtudhatják a kártyaadataidat, és talán még a személyazonosságodat is ellophatják.

 

4. Ne ossz meg túl sok adatot már az elején.

 

A személyes találkozás előtti ismerkedés fontos, de ez nem jelenti azt, hogy ki kell adnod a személyes adataidat. Ne fedd fel például az otthonod vagy a munkahelyed címét, és győződj meg róla, hogy a telefonszámod nem szerepel online semmilyen weboldalon, például a LinkedIn-en.

 

5. Ne adj semmilyen anyagi segítséget.

 

A románcos csalások száma egyre nő, és 2019 és 2020 között több mint 304 millió dollárt loptak el az áldozatoktól. Ezekben az esetekben az illető azért kér pénzt, mert komoly bajban van, és megesküszik, hogy nagyon hamar visszaadja. Vagy esetleg azért kérik a pénzt, hogy meglátogathassanak, ha messze laktok egymástól. Bármelyik esetről is legyen szó, soha ne adj pénzt olyannak, akit alig ismersz.

 

6. A legjobb, ha a találkozás előtt néhány videócsevegést folytatsz.

 

Ha nagyon kedveled a másik személyt, és fontolgatod, hogy személyesen is találkozol vele, akkor először egy videohívást szervezz meg. Ez lehetőséget ad arra, hogy közelről láthasd őket, és rájöjj, hogy azok-e, akiknek mondják magukat. Nyilvánvaló, hogy a videócsevegésekben sok mindent meg lehet hamisítani és el lehet rejteni, de azért ez egy kis elővigyázatosság. Ha a másik személy határozottan elutasítja, hogy videohívást folytasson veled, lehet, hogy nem az, akinek mondja magát.

 

7. Találkozz nyilvános, forgalmas helyen.

 

Ha valakinek rossz szándékai vannak, megpróbál rávenni, hogy menj el a házába vagy egy olyan helyre, ahol nincs sok ember. Javasolhatod, hogy olyan nyilvános helyen találkozzatok, amelyet biztonságosnak érzel, és bármikor el tudsz menni, ha úgy érzed, hogy szükséged van rá. Nem számít, mennyire ragaszkodnak ahhoz egy bizonyos helyhez, mindig hallgass a megérzéseidre. Ha a legcsekélyebb dolog is furcsának tűnik, fújd le a találkozót.

 

8. Jelentsd őket, ha valami nem stimmel velük kapcsolatban.

 

A legtöbb elismert társkereső alkalmazás nem engedi meg, hogy bármelyik tagjuk agresszívan vagy törvénytelenül viselkedjen. Ha tehát a párod furcsán viselkedik, vagy akár megpróbál zsarolni vagy átverni, azonnal jelentsd őket. Az alkalmazás ügyfélszolgálatával is felveheted a kapcsolatot, és további részleteket adhatsz a fiókról.

8 Rendkívül Fontos Dolog, Amit Tudnod Kell, Ha Társkereső Appokat Használsz

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!