8 Pszichológiai Trükk, Amivel Képes Leszel Mások Gondolataiban Olvasni:

Mindannyiunknak voltak már olyan pillanatai, amikor azt kívántuk, bárcsak olvasni tudnánk mások gondolataiban. De mi lenne, ha valóban képes lennél olvasni az emberek gondolataiban, mindössze a testbeszédük megfigyeléséből?

 

A szavak gyönyörűek tudnak lenni és igazán mély érzelmeket tudunk velük kifejezni, de mi van akkor, ha a testbeszédünk közben az ellenkezőjéről árulkodik? A testbeszédünk legmeghatározóbb elemei a tudatalattinkhoz kapcsolódnak, ezért megeshet, hogy olyan dolgok jönnek ki belőlünk észrevétlenül, amiket észre sem veszünk.

 

Ezen jelek felismerésére fog megtanítani a mai cikkünk!

 

Ha érdekelnek még pszichológiai trükkök, és egyéb elmével kapcsolatos praktikák, amik segíthetnek előrejutni az életben, akkor nézd meg a korábbi cikkeinket is, amelyekben részletesen ismertettük, hogy hogyan válhatsz a kommunikáció mesterévé néhány pszichológiai trükkel, illetve, hogyan ismerd fel azt, amikor valaki manipulálni próbál téged.

 

Szeretnénk megmutatni néhány trükköt, amelyekkel mások gondolataiban olvashatsz.

 

1. Kövesd a szemüket!

 

A jobbra és egyenesen felfelé nézés hazugságot jelent, mert azt jelenti, hogy a személy aktiválja a képzeletét, ami a bal agyféltekét jelenti. Ha viszont beszéd közben balra és lefelé néz, az azt jelenti, hogy a beszélő vagy tényeket idéz fel, vagy a gondolatait gyűjti össze.

 

2. Ha túl sokat bólogatnak

 

Néha, amikor olyasmiről beszélgetsz, amit a másik nem biztos, hogy szeret, vagy ért, előfordulhat, hogy többször és túlzottan bólogatni kezd. Ha valaki valamit nem ért, vagy kételkedik abban, hogy képes követni az utasításokat, akkor árulkodó jel lehet, hogy túl sokat bólogat. Ezért érdemes odafigyelni, és amikor ez elkezdődik, lassítani, és megpróbálni másképp mondani a dolgokat.

 

3. Megjátsszák a mosolyt.

 

Sokan (érthető módon) panaszkodnak a túl korán megjelenő ráncokra. Azonban ezek a ráncok valójában elárulják, hogy a mosoly valódi-e vagy sem. A hamis mosoly ugyanis nem ragályos, ezért a szemeid nem fognak mosolyogni az ajkaiddal együtt.

 

4. Összeszorítják az állkapcsukat.

 

Az összeszorított állkapocs a stressz jele. Ha ezt látod rajtuk, az azt jelenti, hogy valami stresszes dologra gondolnak. Mindenesetre akár észreveszik, akár nem, ez tudat alatt történik.

 

5. Megjátszott érzelmek

 

Az érzelmek egyformán megmutatkoznak az arckifejezésben, így ha az arcuk egyik oldala aktívabb, mint a másik, akkor lehet, hogy megjátsszák az érzelmeket.

 

6. Figyelj arra, hogy mikor emelik fel a kezüket.

 

A kezek teljes hosszában, kényelmes testtartással történő felemelése erőteljes, domináns aurát sugároz. Ezzel szemben a kéz fejmagasság alá emelése bizonytalanságot és félénkséget jelez.

 

7. Tartsd szemmel a tenyerüket.

 

Rengeteg olyan kézmozdulat/mimika van, ami jelenthet egyet vagy mást. Ezek közé tartozik ez a kettő is. Ha a tenyered felfelé néz, az azt jelenti, hogy javasolsz vagy kérsz valamit. Ha pedig a tenyered lefelé néz, az azt jelenti, hogy parancsolsz vagy követelsz valamit.

 

8. Figyelj a távolságra.

 

Figyelj arra, milyen közel áll hozzád egy személy, hogy megállapítsd, kedvezően tekint-e rád. Ha pedig valaki hátrál, amikor közelebb lépsz, az annak a jele lehet, hogy a kapcsolat nem kölcsönös. Néha még azt is meg tudod mondani, hogy milyen a kapcsolat 2 ember között a köztük lévő távolság alapján.

8 Pszichológiai Trükk, Amivel Képes Leszel Mások Gondolataiban Olvasni

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!