enido_eltoltese

8 Módszer Az “Énidő” Eltöltésére, Amivel Fejleszted A Karaktered És Felszabadítod Magad:

Ön is azok közé az emberek közé tartozik, akik utálnak egyedül maradni, és mindig társaságot keresnek? Vagy olyan vagy, aki alig várja, hogy amikor csak lehet, legyen egy kis időm magamra? Az egyedüllét és a magány 2 különböző dolog. Azok, akik magányosak, soha nem érzik magukat magányosnak, és mindig a saját társaságukat élvezik a legjobban. Tegyük hozzá, hogy az előnyök listáját kapják, ha minőségi időt töltenek saját magukkal.

Megvizsgáltunk néhány előnyt, amit az “énidőt” megélő emberek élveznek és ami mindenkinek a javára válhat:


1. Szárnyakat ad a kreativitásuknak

Sokszor hallottunk már a művészeti elvonulásokról. Sok költő és művész azért keresi a magányt, hogy begyújtsa kreatív énjét. Azok a fajta ötletek, amelyek akkor jutnak eszünkbe, amikor egyedül vagyunk, a legkreatívabbak. Amikor egyedül vagyunk, meghallgatjuk magunkat, megtaláljuk a módját, hogyan valósítsuk meg saját ötleteinket, és egyben saját magunk kritikusai is vagyunk. Mivel nincsenek zavaró tényezők, gyakran könnyebben fejezzük ki művészi oldalunkat.

Keith Sawyert, a St. Louis-i Washington Egyetem pszichológusát idézte a The Washington Post: “Évtizedes kutatások következetesen kimutatták, hogy az ötletbörzéken sokkal kevesebb ötlet jut eszükbe, mint ugyanannyi embernek, akik egyedül dolgoznak, és később egyesítik az ötleteiket”.

2. Engedje, hogy a stressz eltűnjön, és hagyja, hogy az agya újrainduljon

Gyakran azt gondoljuk, hogy aki inkább egyedül marad, az a depresszió felé tart, vagy szorong. Igen, fontos, hogy szociálisan aktívak legyünk, de a tanulmányok egyértelműen kimutatták, hogy azok az emberek, akik egyedül töltik az idejüket, boldogabbak, és kevesebb stressz jelét mutatják. Jobban elégedettek az életükkel, és a stresszt is jobban kezelik, mint mások.

Amikor mindenkivel együtt vagy, az elméd tele van a saját és mások gondolataival. Ezek közül a gondolatok közül néhány történetesen a lelkiismeretedre is hatással van, és ez stresszhez vagy szorongáshoz vezet. Ahhoz, hogy az agyadnak pihenést és egy kis kikapcsolódást adj, fontos, hogy egy kis időt egyedül tölts. Tehát, ha legközelebb megkérdezik, miért akarsz egyedül lenni, elég okod van arra, hogy alátámaszd ezt a döntést.

3. Javítsd a kapcsolataiddal kapcsolatos szemléletedet

Az önmagaddal töltött idő tudatosítja benned, hogy valójában mire vágysz. Világossá teszi a vágyaidat és a kívánságaidat. Megnyugtat, és empatikusabbá válsz a másokkal való kapcsolataiddal szemben, még a stresszesekkel szemben is.

Az egyedüllét elég teret ad ahhoz, hogy felmérd a körülötted lévő embereket. Segít kiválasztani azokat az embereket, akikkel valóban együtt akarsz lenni.

4. Javítja a koncentrációdat és a termelékenységedet

Amikor egyedül vagy, nincsenek zavaró tényezők és nincsenek megszakítások. Ezáltal az agyadnak nagyobb esélye van az ötletek szabad áramlására. Jobban koncentrálsz, jobban összpontosítasz, és kevesebb idő alatt több munkát tudsz elvégezni. Gondolkoztál már azon, hogy miért tanulnak még a diákok is inkább egyedül, mint csoportban? Mert egy tanulmány szerint jobban teljesítenek, ha egyedül tanulnak.

Általában azzal vagyunk elfoglalva, hogy kitöltsük a napjainkat ahelyett, hogy időt találnánk magunkra. Soha nem gondolunk arra, hogy egy kis egyedüllét csodákat tehet a termelékenységünkkel.

5. Hallgass a belső énedre

Úgy gondolod, hogy túl régen hallgattál már magadra? A preferenciáidat, a döntéseidet, mindent befolyásolnak valamilyen módon a körülötted lévő emberek és körülmények. Ebben a káoszban és zajban hajlamos vagy megfeledkezni arról, hogy a tudatodnak is van egy hangja, aminek néha beszélnie kell hozzád.

Azzal, hogy egyedül vagy, azt a szívességet teszed magadnak, hogy jobban megismered önmagad. Így jobban megértheted azt is, hogy milyen ember vagy valójában.

6. Kezelje hatékonyabban a problémákat

Amikor egyedül vagy, jobb döntéseket tudsz hozni. Semleges szemszögből látod a dolgokat, és így képes vagy megoldani még a legnehezebb problémákat is az életedben.

Amikor egyedül vagy, alaposan átgondolod és igazságos döntéseket hozol. Ezért fontos, hogy adj magadnak egy kis időt egyedül, hogy ne nyomasztanak az élet mindennapi problémái.

7. Legyen önállósult

Hagyjuk, hogy belénk ivódjon a valóság, hogy egyedül jöttünk erre a világra, és egyedül is fogjuk elhagyni. Ha egyedül vagy, hajlamos vagy egyedül megoldani a dolgokat. Az élet káosza között az egyedül töltött idő jótékonyan hat, hiszen megmutatja, mi értelme van minden erőfeszítésednek, és megmutatja, hogyan válhatsz függetlenné.

Egy másik fontos dolog, amitől megszabadulsz, az összehasonlítások, amelyek mindig hajlamosak lehúzni téged. Valójában boldogabbnak és nyugodtabbnak érzed magad, ha egyedül vagy. Szóval, miért is ne?

8. Érezd jól magad egyedül és légy önmagad

Azt csinálhatsz, amit csak akarsz. “Amikor sütivé változtál, de mégsem tudod abbahagyni az evést”.

Ehetsz előbb desszertet, zenélhetsz és olvashatsz, vagy egyszerűen csak nem csinálsz semmit, és mégis boldognak érzed magad. Amikor egyedül vagy, csak rajtad múlik, hogy azt az “én-időt” hogyan használod ki.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!