8 Módszer, Amivel Mindig Friss, Illatos és Üde Hajad Lehet:

Mindannyiunknak vannak olyan napjai, amikor a hajunknak nem volt jó illata, és túl fáradtak vagy lusták voltunk ahhoz, hogy megmossuk. Nos, vannak olyanok is, akik nem tudják minden nap megmosni, mert napi szinten edzenek, vagy olyan területeken dolgoznak, ahol a hajban és a fejbőrben összegyűlhet a szennyeződés és a kosz, ami rossz szagú hajhoz vezet.

 

 

Íme tehát néhány módszer arra, hogy a hajad mindig illatos legyen:

1. Természetes olajok:

 

A természetes olajok hosszan tartó illattal rendelkezhetnek, és a legjobb módja annak, hogy kihasználjuk előnyeit, ha néhány cseppet adunk bármelyik illóolajból a sampon vagy kondicionáló flakonjába és használat előtt jól felrázzuk.

 

2. Száraz samponok:

 

A szárazsampon felszívja a haj természetes olaját vagy faggyúját, amelyet a test faggyúmirigyei termelnek, így a hajad kevésbé lesz zsíros és frissebb illatú. Por vagy szórófejes doboz formájában kapható. Nos, ez nem egy tartós megoldás, de útközben is használható, ha nem tudsz hajat mosni.

 

3. Moss meg mindent, ami a hajaddal érintkezik:

 

Ez azt jelenti, hogy mosd vagy tisztítsd meg a sapkádat/kalapodat, hajgumikat, hajpántokat, kendőket, sisakot, fésűket, hajkeféket és még a párnahuzatodat is. Ez azért fontos, mert még ha jó illatú is a hajad, fennállhat a lehetősége, hogy a rossz szagok ezekről a tárgyakról visszakerülhetnek a hajadra, amikor használod őket, ezért elengedhetetlen, hogy rendszeresen mossuk ezeket a tárgyakat.

 

4. Használj hajparfümöket vagy hajködöket:

 

Ahogyan vannak testparfümök, úgy vannak hajparfümök is, amelyek segíthetnek abban, hogy a fürtjeidnek jó illata legyen. Ezekben ugyan van bizonyos százalékban alkohol, de nem károsítja a hajadat. A legtöbb hajparfüm olyan termékeket is tartalmaz, amelyek táplálhatják a hajadat és fényt adhatnak neki. Fontos azonban megjegyezni, hogy ezt a módszert nem szabad túl gyakran használni, mivel a hajad törékennyé és hajlamosabbá válhat a töredezésre.

 

Otthon is elkészítheted a saját hajparfümödet

 

Rózsavizes hajlakk

 • Friss vagy szárított rózsaszirmok
 • Friss vagy szárított jázminszirmok
 • Víz
 1. Adjuk a virágokat egy lábasba, amelyben víz van.
 2. Hagyja a virágokat a vízben, amíg a szirmok el nem veszítik a színüket.
 3. Öntse egy szórófejes flakonba, és használja a hajára ködként.

 

Olajos hajspray

 • Rózsavíz – 1/2 csésze
 • Könnyű hajolaj – 1 evőkanál
 • Levendula, rózsa vagy jázmin illóolajok – 15+ csepp
 1. A szórófejes flakonba tegyél bármilyen könnyű hajolajat, például kókuszolajat vagy argánolajat.
 2. Adjon hozzá néhány cseppet az Ön által választott illóolajból, keverje jól össze, és öntse a rózsavízbe.
 3. Rázza fel nagyon jól minden alkalommal, amikor használja a spray-t, és fújja a száraz hajra.

 

5. Használjon illatosított hajápolókat:

 

Ha úgy találod, hogy a hajad gyakran rossz szagot áraszt, talán elkezdhetsz illatosított hajtermékeket használni, amelyek közé tartoznak a hajspray-k, samponok és hajkondicionálók, hajformázó termékek, hajolajok/illóolajok stb., ez segíthet abban, hogy a hajad hosszabb ideig frissnek érezze magát a használat után.

 

6. Próbáld ki a hajban hagyható kondicionálók használatát:

 

Ez a termék nemcsak további nedvességet és védelmet biztosíthat a hajnak, hanem segíthet abban is, hogy a hajad frissnek érezze magát. Fontos megjegyezni, hogy ezek a leave-in kondicionálók hatásukat és hatékonyságukat tekintve nem ugyanúgy adják, mint a hagyományos kondicionálók. Ez azt jelenti, hogy nem tudják úgy kondicionálni a hajadat, mint egy hagyományos kondicionáló. Ezt a terméket nem lehet rendszeresen használni, mivel a termék felhalmozódásához vezet, és fejbőrfertőzést és irritációt okozhat.

 

7. Heti egyszeri hajöblítő használata:

 

Néha a fejbőr felhalmozódása idővel rossz szagot eredményezhet. Ezért a hajöblítők használata segíthet szagtalanítani a hajat, és hosszabb ideig friss illatúvá teheti azt. Így hetente vagy kéthetente egyszer kipróbálhatod a rózsa, jázmin vagy hibiszkusz tartalmú hajöblítőket, különösen, ha zsíros/zsíros hajtípusod van. OLVASSA TOVÁBB – Hajöblítő receptek az egészséges fejbőrért és az erősebb hajért

 

8. Rendszeres hajmosás:

 

Vannak akiknek természetesen zsíros vagy zsíros a hajuk, ami gyakran vezethet rossz szagú hajhoz. Ezen túl még a korpa felhalmozódása is okozhat rossz szagot a hajnak, ezért a rendszeres hajmosás elengedhetetlen, hiszen ez segíthet megtisztítani a fejbőrt és a hajat, valamint friss illatot és kinézetet kölcsönöz a hajnak.

8 Módszer, Amivel Mindig Friss És Illatos Hajad Lehet

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!