8 Módszer, Amivel Bármiféle Erőfeszítés Nélkül Is Fogyni Fogsz:

A “diéta” szó a legtöbbünk számára túlterhelő lehet. De mindig van más megoldás. Számos módszer létezik, amely segíthet a fogyásban anélkül, hogy bármit is változtatnál a diétádon. Igen, ez tényleg lehetséges, hiszen rengeteg tudományosan bizonyított módszer létezik, amely segít a fogyásban. Természetesen ezek a módszerek nem fognak radikális eredményeket mutatni rövid időn belül, de mint tudjuk; lassú víz partot mos.

Megtaláltuk a legjobb, kutatásokkal alátámasztott módszereket, amelyekkel látható erőfeszítés nélkül fogyhatsz.


1. Több fehérjét bevinni

Ha fehérjedúsan étkezel, automatikusan elkerülöd a túlevést, így kalóriaszámlálás nélkül is leadsz néhány kilót. A magas fehérjetartalmú étrend, ha edzéssel kombinálod, segíthet abban is, hogy több sovány izomzatot szerezz, ami szintén fogyást eredményez.

2. Csak annyit kell enni, amennyi jól esik

Egy német tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a bekötött szemű résztvevők kevesebb ételt ettek, mint azok, akik látták a tányérjukat. A jelenség magyarázata az, hogy a látásmegvonás csökkenti a hedonikus éhséget – vagyis az éhséget, amelyet nem az étel iránti szükséglet, hanem az étvágygerjesztés okoz. Akkor valószínűleg ideje kipróbálni egy másik étkezési élményt.

3. Étkezés előtt vizet inni

A legújabb kutatások szerint az étkezés előtt 30 perccel megivott körülbelül 16 uncia víz segíthet a fogyásban. A kutatás résztvevői egyáltalán nem változtattak az életmódjukon, mégis körülbelül 2 kg-ot fogytak. Így a formába kerülés érdekében fontolja meg, hogy naponta 1-1,5 liter (34-50 oz) vizet igyon.

4. Kávé fogyasztás

Ha kávéimádó vagy, akkor van egy jó hírünk a számodra: a tudomány kimutatta, hogy a kávé- és teafogyasztásod növelése segíthet visszafogni az étvágyadat és megfékezni a sóvárgást, felgyorsíthatja az anyagcserédet, és fokozhatja a zsírégetést edzés közben.

5. Hideg zuhanyzás

Amellett, hogy ragyogó bőrt ad, és gyorsabban regenerálódsz egy intenzív edzés után, a hideg zuhany segíthet abban is, hogy a nyak és a vállak környékéről lefaragj néhány centit. Hogy tisztázzuk, amikor a test hideg környezetnek van kitéve, például a zuhany alatt, egyes zsírsejtek elkezdenek elégni, hogy hőt termeljenek, ami fogyáshoz vezet.

6. Ülj le, mielőtt elkezdesz enni

Mindannyian szenvedünk a dolgos napoktól, amikor ész nélkül eszünk, miközben állunk vagy sétálunk. Sajnos az ilyen gyakorlatok ismétlése lassan, de biztosan súlygyarapodáshoz vezet. A táplálkozási szakemberek úgy vélik, hogy az étkezéshez való leülés segíthet az agyadnak felismerni, hogy megfelelően fogyasztottál, így csökkentve az esélyét annak, hogy a nap folyamán túl sokat eszel, és ezáltal formában tarthatod magad.

7. Rágd meg jól az ételt

Bár táplálkozáselméleti szempontból 200 kalória az 200 kalória, függetlenül attól, hogy mennyire alaposan rágod meg, a tudomány úgy tűnik, másképp látja a dolgot. Ha addig rágod, amíg nem marad csomó, a szervezet több kalóriát éget el az emésztés során. Ráadásul a lassú rágás javíthatja a gyomor vérellátását. Ennek eredményeképpen, ha időt szánsz az evésre, havonta akár 2000 kalóriával több kalóriát is elégethetsz.

8. Fűszeres ételek fogyasztása

Tudományosan bizonyított, hogy a fűszeres ételek fogyást okozhatnak, mivel csökkentik az étvágyat és növelik az energiafelhasználást. Több kutatás is bizonyítja, hogy a csípős ételek fogyasztása potenciálisan kevesebb kalóriát képes fogyasztani, mint amennyit normális esetben elfogyasztana az ember. Tehát ha egy kis csípős szószt adsz az étkezésedhez, az valóban segíthet megszabadulni a nem kívánt súlytól.

8 Módszer, Amivel Bármiféle Erőfeszítés Nélkül Is Fogyni Fogsz

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!