bizonytalan_emberek

8 Káros Szokás, Ami Miatt A Bizonytalan Emberek Nem Találják Meg A Szerelmet:

“Nem vagyok vonzó”, “nem tudom megcsinálni” vagy “elbuktam” – ezek mind olyan mondatok, amelyeket gyakran mondanak azok, akik nem szeretik magukat eléggé. A pszichológusok az ilyen viselkedést mérgezőnek bélyegzik, mert nemcsak azoknak az életét mérgezi meg, akik szintén bizonytalanok, hanem mindenkiét, aki körülöttük van. Éppen ezért a toxikus emberrel való kapcsolat igazi kihívás, mert a partnernek mindig vigasztalnia és inspirálnia kell őt, ahelyett, hogy élvezné az életet.

Úgy döntöttünk, hogy kiderítjük, miért olyan nehéz szeretni valakit, aki nem szereti önmagát – és most már pontosan tudjuk, miért olyan nehéz az ilyen emberekkel együtt élni:


1. Magukba szívják az összes érzésedet, és még többre van szükségük.

Azoknak az embereknek, akik nem szeretik magukat, állandóan szükségük van arra, hogy mások bizonyítsák, hogy szeretik őket. Minden szavukban, minden tekintetükben és minden tettükben rejtett fogást látnak. Ez nem rossz indulat: csak egy bizonytalan embernek nagyon nehéz megértenie, hogy valaki őszinte-e vagy sem. Nagyon nehéz kommunikálni egy olyan emberrel, aki mindig csak a rossz dolgokat látja az életben.

2. Csak magukról és az érzéseikről beszélnek.

A bizonytalan emberek gyakran két ellentétes tulajdonságot ötvöznek – nem szeretik magukat, de egyben rendkívül egoistaak is. Ideális esetben két ember kapcsolata olyan beszélgetésekből áll, ahol egyenrangúak. Ez azonban ebben az esetben nem mindig igaz. Komplexusaik vannak, ezért csak magukról gondolkodnak és beszélnek. Az ilyen típusú emberek még a legtürelmesebb partnert is képesek erkölcsileg kiszipolyozni.

3. A negatív érzelmek erősebbek náluk.

A bizonytalan ember azt gyanítja, hogy nem igazán érdekes. De nagyon fájdalmas rájönni ilyen dolgokra önmagukkal kapcsolatban, ezért panaszkodnak mindenre, ami körülveszi őket. Olyanokat mondanak, mint például: “a kórházi orvosok bolondok”, vagy “a barátom felesége csúnya és buta”. Mindezt úgy, hogy ők maguk tökéletesen rendben vannak. Ezért van az, hogy a partnerüknek mérhetetlenül nagy támogatást kell nyújtania számukra a kellemetlen környezetben.

4. Előfordulhat, hogy megcsalják.

Az igazán magabiztos embereknek nincs szükségük arra, hogy mások mondják nekik, hogy ők nagyszerűek. Ők ezt már tudják, mert a magabiztosság bennük van.

Ez nem így működik azokkal az emberekkel, akik nem szoktak szeretni és törődni magukkal. Az önbecsülésük valóban mások véleményétől függ. A vonzerejükkel kapcsolatos kételyek arra késztetik őket, hogy máshol keressék a szerelmet. Minden olyan ember, aki empátiát mutat nekik, nagyon fontossá válik az életükben. Nagyon könnyen hibáztatják a partnerüket is, általában azért, mert nem ad nekik elég szeretetet.

5. Mindig bizonyítaniuk kell valamit a világnak és önmaguknak.

A szakértők azt állítják, hogy azok az emberek, akik túlságosan kritikusak önmagukkal szemben, gyakran ok nélkül szoronganak. És soha nem elégedettek sem önmagukkal, sem más emberekkel, ami arra készteti őket, hogy folyamatosan egy ideálisabb életet keressenek, beleértve egy új munkát, amely jobb lesz, mint az előző, olyan dolgokat vásároljanak, amelyekre nincs szükségük, vagy új emberekkel ismerkedjenek. Úgy tűnik, hogy be kell bizonyítaniuk az egész világnak, hogy valójában nem is olyan rosszak. Nem hisszük, hogy egy ilyen bizonytalan emberrel normális életet lehet élni.

6. Féltékenyek és ellenőriznek téged.

A féltékenység a bizonytalan emberek sajátja. Azok az emberek, akik nem szeretik magukat, nem igazán tudják elhinni, hogy valaki más is szeretheti őket. Néha egy kapcsolat állandó csaláskereséssé válhat. Ez egy igazán szörnyű helyzet, mert a féltékeny partner intenzív, felesleges megfigyelésbe kezd. Így nagyon nagy a kockázata annak, hogy egy igazi zsarnokkal éljünk együtt. És semmiképp sem lehet meggyőzni az embert arról, hogy nem csalja meg, mert egyszerűen soha nem hiszi el.

7. Nem a mának élnek.

A bizonytalan embereket gyakran nevezik éretlennek és lustának, de egy dolgot biztosan tudunk: nem akarnak felelősséget vállalni a saját életükért, így a partnerüknek kell helyette. A jövőtől való félelmük nem engedi, hogy megtervezzék az életüket, a megbánás pedig visszatartja őket, és a teljes élet útjában áll. Az ilyen embereknek nem lehet normális életük.

8. Függővé válnak.

Egy kielégítetlen partnerben mindig van egy űr. Nem érdekli őket semmi, ami lekötné a figyelmüket, nincs felelősségük, és nem törődnek a holnappal. A bizonytalan ember partnere megpróbálja szeretettel kitölteni az űrt, újabb és újabb ajándékokat kér tőlük, ígéreteket tesz, hogy mindig együtt lesznek, szerető szavakat ad nekik, és így tovább. A végén ez kimeríti a párt, mert lehetetlen jó, megbízható társnak lenni.

Új Cikkek:

Szerkesztői Válogatásunk

Olvasnál még valami érdekeset? Szerkesztőségünk ezeket a cikkeket találta a leghasznosabbnak, legérdekesebbnek és a leginkább magával ragadónak ebben a hónapban!